Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Pa8la

Pa8la Истакнат член

Јас порано се јадев без леб,повеќе салати и иста си бев,не дека требаше многу да симнувам килограми ама сакав барем 3-4 кг,сега се јадам ама по малце,два пати дневно до 19часот потоа ништо не јадам освен ако одиме негде или на гости нешто мезе и послаба сум сега отколку порано кога ич не јадев леб, еден период јадев црн леб повеќе ме поправи.

CrazyGirl15 and little women like this.
  2. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Моето ментално здравје е како кога си купив Скечерс and I never went back (heidy)

Не "носам" веќе неудобни луѓе :pizza: :music:

3. sino.o.oka

sino.o.oka Истакнат член

Некогаш си викам абе шо и е на Феминка муабетот шо се контра со сите, им лепка вистини у фаца па со сс па со докази... До толку ли си викам и е досадно на девојчево шо буричка по теми... Ама па од друга страна понекогаш ме фаќа иритација од тролање, кога гледаш дека некој на празно куца нешто ради реда. Добро да сите сме на форумов со по некоја дијагноза ама па ова ептен апла испадна... Така да. @Feminka22 само јако :muscle:

Feminka22 likes this.
  4. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

:l::l::l::l: Hugs and kisses

sino.o.oka likes this.
  5. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

IMG_2191.jpeg IMG_2192.jpeg Забегувате бе :rofl::rofl:

MeowMeow and Angie1432 like this.
  6. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Па не е забегување, така се прави профит. Плаќаат царина за облеката и ја препродаваат и доволно им останува. 100% од таквите македонски accounts за облека така функционираат.

7. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Царина се плаќа на одредена количина, материјал, цена.
    Ја до 8$ нишо не сум плаќала царина.
    А како се праи профит добро знам пошо тоа студирам. Затоа и не може нешо шо кошта 400 да го продаваат 4 пати поскапо.
    И маржа и трошоци додај шо сакаш, многу е.
    Дупло ајде де. Ама *4?
    може имаат овци за стрижење

8. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Па не го нарачуваат секое парче посебно, туку повеќе наеднаш. Затоа тебе брзо ќе ти стигне, пошто веќе го нарачала и облеката е во Македонија, наместо да го чекаш од Америка.

Тоа не ја дига цената за многу и сигурна сум дека не е квалитетно за 1600 денари, но едноставно така функционираат тие такви акаунти. И некој кој не може да го најде на странска страна или не им се чека, ќе го купат.

9. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Да ти ја кажам математиката?
    Колку поише нарачуваш (количествено) поголем попуст имаш.
    Сегде е така.
    Не за џабе пример и на Кликни Јади, имаш бесплатна достава после пр 500 ден.
    Замисли за 2 и за 120 парчиња исто да плаќаш. Кој ќе работи така? Сфаќам дека треба профит, еве дупло дека е. Ама за *4 шипки мои.
    За 8$ за 2 месеци стига
    И не се само овие
    За шо да даам 1600 коа не вредат толку? ќе доплатам и у Tezenis ќе зеам асални.

christinnn, Mrs. right and Billy Idol like this.
  10. BraBru

BraBru Истакнат член

Да, ама на поголема количина, имаш давачки за транспорт, царина и данок кон државата. Не е исто да нарачаш едно парче, и 100 парчиња.

Не навлегувам во тоа дали вредат за тие пари, ама не ме чуди нешто да се продава х4 поскапо. Некој вложил време, труд, да одржава страница, да враќа на луѓе, да плаќа реклами, достава. Па соодветно и ќе си го наплати. И едно е да ти стигне нешто за 2 месеци, друго е да ти стигне утре или задутре. Не знам овие дали се преваранти или не, ама обично сите што прават на некој начин дропшипинг, така работат. Маржата е 3-4 пати повисока од набавната цена. Ама кога ќе размислиш, си има математика.

Ти пишаа погоре, на некој не му се чека, или не знае да нарача, па ќе си купи од тука. Верувам и ти купуваш облека во МКД, наместо да си нарачаш од турција да ти донесе некој. Сите овие модели на облека што ги преплаќате во МК, во Турција се за 50% поевтини.

Некој ќе купи, некој не. Зошто гледате негативно на сите што сакаат да заработат повеќе? Ти еве утре ако отвориш вакво некое мало бизнисче, набавна цена 8 долари, ти ќе ми го дадеш за 16 најскапо? Ќе затвориш за месец и пол.

80% од работите што си ги купила во животот, имале барем 3-4 пати поголема маржа од тоа што стварно вреди.

Еден ајфон од 1000 евра, не верувам да ги чини повеќе од 50 евра за да го произведат.

11. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Ја баш обратно
    Сѐ што можам нарачувам од Али Експрес ама си планирам.
    Купачи нарачувам во март-април. Не во јуни за јули. Или тефтери нешто. Општо зборам.
    И како сакајте мавајте математики, многу е.
    Не вреди. Сфаќаш?
    Знам дека не вреди. За 400 ден да. Ќе ги прежалам шо се вика. Ја еве лани купив купачи од Али Експрес. Уше сезонава и у канта. Ама 600 ден се земени ќе ги прежалам. Ако давам 1600 више ќе зеам проверени. Пенти, Сара Фешн, Тезенис. Нели?

12. BeMyFriend

BeMyFriend Истакнат член

Идам до парк да пивуцкам кафе и читам книга, абер нема да врне :coffee::sun::nod:

Евроазија likes this.
  13. Celltica

Celltica Популарен член

14. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Celltica likes this.
  15. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

16. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Celltica and cresa-jagoda like this.
  17. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Сакам да кажам многу нешта. Али едно ме погоди вечерва. Госпоѓата едвај чекала прилика да ми изнакаже толку работи. Браво. Јас глупа дозволив. Најтажното од се, јас сум немала причина за тага, депресија, замор или било што околу кое се жалам. Она каков живот живеела, какви услови, што се трпела. Па јебига, стварно сум сама на светов. Само да не се борам пак сама против светот.

Ljubova and ivanamackica like this.
  18. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Глупо се осеќам како да го изиграв, имаше потенцијал да се случи нешто убаво но едноставно не беше тоа тоа, шо да праам ја, со сила убавина не бидува ама сепак ми е многу жал ако ради мене се осеќа повредено.:(
    Не ми беше намерата да те повредам, верувал или не ти ама вистината е таа.

19. BraBru

BraBru Истакнат член

Да. ама немој да мислиш дека на Сара Фешн набавна/производна цена на купачи од 1600 денари, им е 800 денари, за да имаат маржа х2. Ги прават на големо во некои забутани фабрики по светот (или во МК), со транспорт, царина, продажни објекти, кирии, продавачки, маркетинг, ти доаѓа до продажна цена од 1600. Тоа со квалитетот не знам, но не секогаш значи дека тоа што е поскапо е подобро. А и мене не ми е јасно како може да даваат за луј витон ташна по 5-10-15 илјади евра пример, па еве даваат. На таа, набавна/производна цена и е не повеќе од 20 долари. Така да производот вреди, толку пари колку што би платил некој за него. Тоа што ти нема да купиш, нема да ги пропадне овие странициве, или пак да ги збогати Сара фешн ако купуваш од таму.

Srckata28 likes this.
  20. Ljubova

Ljubova Истакнат член

Нека трепка тука. Поздрав од жените во Македепонија, самостални, амбициозни, и срдечни за поддршка и почит кон другите жени. Жена на жена - волк.

Тема: ГАК и неусловите во истата (вреѓање пациентки и невнимание кон родилките).

Screenshot_20230707_092223_Facebook.jpg

MeowMeow likes this.