Среќа поштени луѓе се па им намалија од троа огромните казни. Повеќе години лежеше дедото што ја влечеше Шеќеринска за коса, него некои други убијци. Ама Македонија сме и ништо не е невозможно.
Не сум сигурна стварно. Првично знам беше 19год., потоа се шпекулираше дека ќе им се намали казната, но никој не излезе со официјална изјава. Можеби е и намалена, не ме чуди.
Веќе не знам што е исправно, а што погрешно. Ми велат пушти се нека оди.. каде да оди ? Нема место на светов, па ни на други планети каде би ја собрало целата болка што ја чувам.
@Herrera, кај шо има место за еден, има и за двајца. Елај си. П.С.impressum@amazon.de https://www.amazon.de/kontaktformular
Ех да се само луѓе.. и да можев одамна ќе отерав. Не се бунам, не смеам да се жалам. Ова ми е карма, морам да издржам. Заслужено ми е за жал.
Сите Мила моја сите грешиме во животот никој не сме совршени.Нема совршен човек.Е сега работата е во тоа што многу малку луѓе во животот сваќаат дека се грешни и дека мораат да платат за својата грешка.Убаво од твоја страна што си свесна и што си спремна да се бориш со тоа.Ако нешто ти дава некоја утеха јас те подржувам навистина.Издржи ќе помине се кад тад убаво што си свесна и се надевам дека ќе помине навистина брзо.Браво само не биди толку строга спрема себе тоа ти е мој совет ако сакаш да прифатиш секако.
Сите тешки криминали се разрешија во државава, за на ред да се некои шо во парк играат комар или пушат трева…
Како може да има луѓе кои ги мрзи да живеат? Толку без волја, без желба некоја да направат нешто, да отидат некаде, да мрднат од дома. Не разбирам. Ова некој психолог да го објасни треба.
Не ми е јасно како уште во 21 век постои потсмевање и подбивање? Уште ли со тој заостанат менталитет?
Гошшшшшш, фала од срце. Конечно ми одговорија на тој маил што ми го пиша ти и успеав да го решам проблемот. И знаеш муабетот дека ГЕРМАНЕЦОТ НЕ САКА ДА РАБОТИ ,епа не го сликав долниот дел од маилот, ама името е на странец индиец, не е германец човекот што одговорил на маилот. Ма реков јас мрза светска се германците и ако не сме ние ауслендерите ќе им пропадне државата.
Не разбирам како млади девојки на 25 27 год да се толку затуцани и неотворени за дружење.Имаат една другарка само или дечко и не излегуваат со други.Ниту се социјализираат,ниту ги интерсира за запознавање нови луѓе и комуницирање...
Можеби има други причини, не е само да кажеш дека имаш многу другари, пријатели, битно е со какви луѓе се опкружуваш ако нема другарска љубов и правилно другарство, тоа за мене не е другарство, не сакам да ги користам луѓето колку да седам ради реда со нив и да се истакнувам и да кажувам колку многу другари имам тоа е во ред. И не треба да се осудуваат луѓето без разлика дали не им го знеш живот и низ што поминале или знаеш се за нив.