Во скоро време сите декларации на производи, ознаки на рафтови и сметките од каса ќе бидат бидат пола-пола на македонски и албански. Чисто да се спремите психички ви кажувам.
Колку и да разбирам кај жени срам, страв, па нажалост и доктори има секакви, и саглам и несаглам... Другарка еве ми вика оти на гинеколог не би идела оти не морало да се иде. Макар и проблем да има, кој ќе ја тера да иде? Поарно да не идам вика него дечко ми и моите да помислат оти се ебам таму со него. (дап, убаво прочитавте). Викам иди кај женско. Не бе вика, срам ми е, ќе треба да ме пипа долу, бегај нема шанси. Ај тоа, ни цицки не давала никој да и' гледа, од доктори. Причина? Епа дечко и' и нејзините ќе сфателе погрешно. Жена евентуално може (и тоа под знак прашалник), машко никако. Е ова не можам да го разберам. Ебати дечко и родители ако те сметаат за курва (да ме извинете на израз) оти јебен доктор мора гради или дунда да ти види за преглед за здравје
Не е до ДМ проблемот со декларациите на албански, туку со новите измени мора на сите производи декларација освен на македонски и на албански да има, ДМ имаат веројатно грешка па на некои производи се и на двата јазика, на некои само на албански и генерално многу лоши декларации лепат бледи и нечитливи.
Нека има. Ама, не албанска декларација врз македонска ко што е на некои производи. Тоа е тешка брука и непочитување на првиот официјален јазик на државава.
Се согласувам, гледав некои спрејови за сончање и само на албански имаше декларација, треба да внимаваат пред да стават на рафт, сакав да реагирам да не можеби ја згрешив државата што не можам на македонски декларација да прочитам, ама па и што ми се виновни касиерките, сигурно до нив не е проблемот.
Сдк дека сношти ја исчитав цела тема "вадење жива" и сакам да кажам дека ни нема спас, пакувајте куферите и спасете се додека можете.
Или најмногу кај оние што носат вакви закони и што ни ја доведоа државата и јазикот на ова дереџе. Ама ние по традиција за се сме апатични, си трпиме и молчиме.
Најинтересно е шо од ДМ, се прават на тошо за проблемов, демек на македонски е вметната во амбалажата, а не така со сите производи.
Ви велам јас бојкот. Не само поради декларациите, тие за сè се курнази. Германска фирма, а ко од Македонија да е. Сдк еден збор - шалтери. Интровертите и социјално анксиозните ќе ме разберат шо сакам да кажам.
Баш еднаш добив на поклон сетче од Балеа и немаше никаде мк декларација па преведував од германски да видам кое за што е од производите
А другарка ти ако еден ден роди дете, кој очекува да ја породи? Вонземјани? Или нејзините дома и дечко и, дека сепак детето ќе треба да излезе од п*чката, па некој ќе ја види, па ќе ја допри... И замислете со вакви сме опкружени.....
Еве и јас се чудам. Можда ќе рече царски ама путката покриена да е. Инаку знам дека ни тогаш не е Види, и мене ми е непријатно соблекување пред други ама пред доктор па немам срам ич
Се ископува политика , некој да профитира , ние граѓаните да платиме . На тоа место испитувано е од време на бивша Југославија дека има злато и тоа не е ништо ново. Проблемот е што штетата по околината е поголема од придбивките од рудниците, затоа не треба да има рудници !!!