Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.454
    Допаѓања:
    25.105
    Приземеноста е доблест, а кармата обожава луѓе што летаат во облаци.

source.gif

На flower30, Осе, *Amethyst* и 3 други им се допаѓа ова.
  2. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.561
    Допаѓања:
    4.334
    Ако гледаш така ќе има многу што ќе бидат стари моми и ергени. Со просечна плата во Македонија едвај се преживува а не па да иде да се задига кредит да земе и да плаќа рата 250 евра месечно 20 години и јаче.И јас сум за тоа дека најдобро е секој сам да живее ама не секој има услови за тоа.

На MeowMeow, simoncelicius, Осе и 4 други им се допаѓа ова.
  3. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.764
    Допаѓања:
    21.477
    Летото ми е жива депресија.;(

На _beautyy_, Касија, NPN и 7 други им се допаѓа ова.
  4. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.520
    Допаѓања:
    5.796
    Мене кога ме фаќаат вакви моменти си ја пуштам Summertime sadness и го романтизирам чувството до фул. :D И тоа ме враќа во расположение. Еве, можда некому помогне, летна кафана на Балкану на Фемина, па нека иде (летњи) живот. :D:d:

Последна измена: 14 јули 2023
    На MeowMeow, Dancewere, christinnn и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.303
    Допаѓања:
    189.906
    На Осе, Cvekarka и Munchmallow20 им се допаѓа ова.
  6. Vikktorr

Vikktorr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2015
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    3.267
    Нѐ има многу, изгледа.

На elimkd, christinnn и Scott Weiland им се допаѓа ова.
  7. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.897
    Допаѓања:
    23.649
    Знам за протестов.
    Ама министеркава бе:rofl::rofl:
    Инаку најголемата далавера е што судот половично пресудил во корист на фирмата што ќе гради, ама не дозволиле спојување на концесиите што било клучно за копање (што е колку толку добро). Е владава наша дозволила тоа, тајно. И сево ова откако човек близок човек на ДУпИ (морав:D) купува акции во таа фирма што веќе имала загуби. Или со други зборови, нашиве на тацна им ја дале Струмичка котлина на ДУИ.
    Значи министеркава против нејзина влада протестира:rofl::rofl:

На Осе, Cvekarka, marlonbrando69 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Scott Weiland

Scott Weiland Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    2.955
    Допаѓања:
    12.552
    Дури цела дузина. Мал клуб. Секогаш ме асоцира лето со песната од кога ја чув.

На INNERBEAUTY и Vikktorr им се допаѓа ова.
  9. Vikktorr

Vikktorr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2015
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    3.267
    Баш ќе велев треба да отвориме клуб... Ме освои со зборот „дузина“. Chapeau bas :):clap:

На INNERBEAUTY и Scott Weiland им се допаѓа ова.
  10. see.emily.play

see.emily.play Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    813
    Допаѓања:
    3.195
    Па тоа и е неа работа, да мачка очи на народот.

На Munchmallow20 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. MissChievous

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.454
    Допаѓања:
    25.105
    СДК дека ми е криво што другарките со кои се дружам цел живот немаат желба и интерес да се држат со мене како тие меѓу себе. Прво од мрза беше претпоставувам, сега веќе од чувство на оддалеченост. Кога се преселив и бев трудна, сè се смени. Сите стари места на излегувања ми станаа предалеку, а нив им останаа блиски и продолжија редовно да се дружат. Ги викав на гости, не доаѓаа. Кога станав голема, не можев да шетам. Кога бев со бебе, пак не доаѓаа. Прв пат дојдоа да ја видат ќерка ми кога имаше 4/5 месеци.

Ретроспективно гледано сфаќам дека и кога бев трудна ретко ми пишуваа, да ме прашаат како сум. Кога се породив ич па. Секогаш ги разбирав зошто сфаќав дека имаат свој живот и сфаќав дека живеат скроз различен живот, живот на сингл девојки. Ама сега кога ќе размислам подобро, криво ми е дека не им беше многу гајле, па дури и би рекла дека не се радуваа на моите радости. И тоа уште подобро го согледувам зошто сега кога другата другарка проаѓа низ таа фаза, поинаку се однесуваат со неа. Им се радуваат, и на мама и на бебе. Се дружат. Ама па блиску живеат, малте не треба само да се симнат пред зграда. Ваљда до тоа ќе да е.

Еднаш да признаам дека се осеќам тажно. Некако не е фер. Али тоа е, не можеш никого на сила да натераш да те посакува и почитува.

На MeowMeow, Осе, *Amethyst* и 20 други им се допаѓа ова.
  12. Celltica

Celltica Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.871
    Мислам дека едноставно луѓето ги интересираат само луѓе со кои имаат сличен живот и слични интереси.
    Близината на живеење ептен многу влијае колку често ќе се гледате и со тоа ќе се оддалечувате. Не си ни прва ни последна на која и се случило.

Од другата страна па, јас како човек кој нема деца на моменти се фаќам дека едноставно не ми се излегува со некои мои другарки, кои ги сакам и ценам, ок ми е да се чуеме кратко, но секое наше групно гледање, буквално секое е муабети за свекрви и бебиња, живот со деца и слично. Јас разбирам дека особено на млади родители се им се врти околу децата, ама од друга страна тоа се работи што мене сеуште не ми се интересни за слушање, а во меѓувреме имам 100 други проблеми и поминав ни 100 работи последно време, и не добив ни едно вистинско како си, кај што буквално не се ни доискажав, пред да се смени темата за децата. И до некаде разбирам зошто тие мои проблеми па не се од нивен интерес.

Не викам дека тоа е случај кај тебе, ама сакам да кажам, пријателите генерално ни ги одредуваат слични животи и интереси, сакале да си признаеме или не. Неколку пати ми се има покажано дека не постои толкава другарска блискост за цел живот, верувам дека може да одржуваш контакт и се, ама сепак, во меѓувреме се случува живот кај што секој си фаќа своја страна и тоа е во суштина ок.

На Осе, sweet-cherry, Skyler и 5 други им се допаѓа ова.
  13. sino.o.oka

sino.o.oka Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2020
    Пораки:
    777
    Допаѓања:
    3.729
    Нема врска тоа што си била трудна и си добила бебе, ниту па тоа што си на растојание од нив. Тоа е само причина, барале причина да те откачат шо се вели (сори што сум дирекна). Минав (минувам) низ слична па да не речам иста ситуација. Само што кај мене не е во прашање бременост и бебе, туку студирање во друг град. Небитни се изговорите, битен е мотивот... Нема да те тешам, доволно си паметна да сконташ дека ви се окончало пријателството, само сакам да ти кажам можи и подобро што е така. Со тоа се покажува дека тебе (и мене), тие "другарки" не ни биле вистински... И подобро сега да се расчисти него да се мачкаат очи. Верувај дека се е со причина, секое запознавање и разделување. Бог најдобро знае кои личности треба да ги спои /оддалечи од нас...

Гушки до тебе :hug:

На MeowMeow, Осе, browneyes_ и 7 други им се допаѓа ова.
  14. MissChievous

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.454
    Допаѓања:
    25.105
    Во право си. За активно дружење, мора да се имаат слични интереси и живеење. Иако го знам тоа сепак криво ми е, ваљда уште го немам скроз прифатено нашето оддалечување.
    Низ бременоста и мајчинството проаѓав сама, односно без нив, без другарките. И тогаш ми беше океј тоа, нормално ми беше нивната незаинтересираност зошто ги правдав со тоа дека живеат другачии живот.
    После бебе кога се дружевме, пазев да не зборам бебешки ствари од страв дека ќе бидам досадна. Само ако ме прашаа нешто конкретно, само тогаш зборев на таа тема. Јас бев прва во друштво што пројде низ брак/бременост/бебе и немав со кого муабет да правам на тие теми. И океј ми беше зошто нејќев никого да форсирам. Ама сега не ми е океј, зошто кога друг проаѓа низ тоа, јас сум тука за тие муабети. И сите се тука за дружба, мама и бебе не се игнорирани. И така сфатив дека уствари немав никој и сите ги правдав. Јас сум уствари единствената која е тргната на страна.
    Може е доцна, ама ќе се обидам уште еднаш да се зближам, зошто се уште ги сакам и почитувам.

И ти си во право, зошто кога сакаш и почитуваш некој, ќе сакаш да го имаш во животот. Животот се менува, промените создаваат потешкотии, ама криво ми е што никој не се потруди повеќе. Отворена сум за нови пријателства, ама ги сакам и нив во животот зошто до вчера што се вика ми беа ко семејство.
    Време не можам да вратам, било што било, ќе го надминам. Ќе се потрудам пак, ако не бива, тоа е, ќе знам дека не сум се откажала лесно.

На MeowMeow, Осе, *Amethyst* и 7 други им се допаѓа ова.
  15. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.405
    Допаѓања:
    16.794
    Брее цел народ тетоважи ставил.

На La-loca му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.238
    Допаѓања:
    57.467
    Од целава ситуација во очи ми падна тоа што со другата другарка се однесуваат нормално иако поминува низ истата фаза како ти. Не мислам дека тоа што си се преселила малку подалеку би требало да влијае на нивниот интерес (ако добро разбрав пак сте сите во истиот град).

Кога настануваат големи животни промени пријателствата знаат да се сменат, дури и да се посложени, но тоа воопшто не мора да значи оладување и оддалечување меѓу вас бидејќи се зголемила физичката далечина и/или колку често се гледате. Секако, најбитно е да има effort од двете страни, инаку иднината на пријателството е неизвесна. Сите имаме различни желби, соништа, патишта по кои ќе фатиме во животот, сосема нормално е работите да се изменуваат, да имате други интереси и приоритети од порано. Жално е кога луѓето се оддалечуваат само поради тоа.

Јас сепак би рекла разговарај со нив и кажи им го тоа што ти лежи. Искрено, отворено. Ако ти биле вистински другарки ќе те сфатат. Но ако ништо не се промени, не вреди да се вложуваш.

На Осе, Bezimenka90, Skyler и 2 други им се допаѓа ова.
  17. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.195
    Допаѓања:
    175.778
    Шознам. Другарките и да зборат за мене нешто неинтересно - само оти нив им е интересно ми е убо. Исто ко јас шо имам 3 дифолт теми и тие имат. Ама оддалечување е нормално и многу често едната страна има грешна перцепција за пријателството. И се вложва поќе ама не добива поќе. Тажно е ама колку побрзо сме свесни со кој на шо сме - подобро за нас.

@MissChievous мислам дека и кај тебе то беше случај. Извини ако грешам. Ама јас побрзо од 4-5 месеци бев да видам бебе на брат на другар, а не па да е за другарка. Другарките в сала ќе му влезам ако смеам за да манам полароид ко ќе го изват бебето. :D И стварно ми е жал. Оти не е сеедно ко ќе сфатиш дека другата страна не е вложена колку тебе.

На Осе, Касија, Bezimenka90 и 8 други им се допаѓа ова.
  18. MissChievous

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.454
    Допаѓања:
    25.105
    Да, сега кога со другата другарка се однесуваат поинаку, сфаќам уствари дека со мене беа многу дистанцирани. Можеби созреале повеќе во меѓувреме, сепак луѓето се менуваат, еволуираат.

На Осе, theowndemon, sino.o.oka и 2 други им се допаѓа ова.
  19. sino.o.oka

sino.o.oka Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2020
    Пораки:
    777
    Допаѓања:
    3.729
    Луѓето НЕ се менуваат!! Само со тек на време им паѓаат маските, или едноставно кажано ги мрзи веќе да глумат...

На Spicy Senorita, Adidas888, GirlLove и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.195
    Допаѓања:
    175.778
    Напротив, ако некој не се менва е проблематично. Треба да се менваме. Нормално е.

На staycalm, A94, Касија и 8 други им се допаѓа ова.