Гледам на YT цело време осуди и критика за Еуфорија и Идол, како концепт. Дека полни со мизогонија и насилство. Да прашам, дали сте гледале Westworld? Ептен е under the rug, а помонстурмски концепт не сум забележала. И наместо да ја забранат, си ги истераа сите сезони. Ова ако се прашувате што се случува со младината.
https://alfa.mk/алфа-сторија-живот-...1Z43Nf75WBRHIxporMHuiNFurxtP6tCLEXPENVtysfYa4 Kako ne gi e sram tie luge i so koe pravo na javna povrsina gi padat lugeto, oni rodenden da pravat na nivnoto dete, a za ova preubavo detence koe maka mači so dijabet ne gi e gajle i go brkat.POBRKANi ste vie so gi padete po lugeto i deteto! Trebaše da gi snimaat od Alfa ubavo za site da gi vidat tie surati i da gi zasramat! Goveda da vi ebam krvta mesto da gi pomolete so čaša sokče da počastete vie gi padete kako doma da sa vi došle! Mrš kopuci!
Не можам да се одлучам кое е побетер. Или "Што има врска што нашите мажи лајкнуваат убави, скоцкани жени по Инстаграм? Тие знаат дека таквите жени за ништо не ги бива по дома, за готвење и перење, па не се секирај, таквите никој не сака за сериозно. Уствари тие не се ни убави, само може за секс да им се." - Женски форумски муабет, и масло и платно, 1861 е изгледа годината
Цела сум црвена ко рак изгорев од сонцето Бевме 3 дена ( петок , сабота и недела ) на Балтичко море , му се правеше кејф на маж ми па ајде возевме 400 км до таму. Се погоди топло времето, пекол , а на плажата една гужва и старо и младо. Арно ама за разлика од други места и плажи кај што сме биле тука и покрај тоа што беше гужва , беше тивко, сите културни, никој не зјае и не се дере ко ненормален. Првиот ден ми беше чудно, ама на вториот откривме дека уствари туристите се или Германци или Швеѓани или од Финска , Норвешка, Данска. И затоа да ти владеела таа скандинавска култура на плажата. Фини луѓе , тивки , у свој свет си живеат. Да кажам за водата, на почетокот е плитка до колена, одиш и одиш плитко, па после иде длабокото. Тоа што мене не ми се свиѓаше беше што имаше медузи , а јас како што се плашам , аман Боже сум И да, со мојата балканска култура им се чудев на скандинавците, секој си плива како ништо да нема у водата , да беа балканци одма ке земеа кофички ќе ловеа медузи, ке ги вадеа надвор од водата, ама не, никој не смее да го дира водниот свет. Водата беше ладна , едно 15 - 16 степени ладна вода, ама се бањаат луѓево , изгледа се научени на ладна вода. По рестораните каде и да седевме да порачаме нешто традиционално, цело време ЖИВА РИБА имаше на менито. Добро, јас оти сум научена на суши, мене не ми сметаше , ама маж ми малку се муртеше И се убаво, викенд шема , арно ама ко се прибравме дома и двајцата црвени жар , со кисело млеко се мачкавме и еве и денес уште сум црвена , скапана работа , ем се премачкав со гел од пантенол за разладување. Ај да ве читам сега, да видам што сум испуштила последните 3 дена на фемина
Апропо ова, врв ми се луѓе што дур си седиш лабаво на клупа или летниковец ќе дојдат некои со - дечки уште многу ќе седите? Не сестро, еве те чекаме тебе да дојдеш да си станеме, да не стои празна клупата А за резервирање, има маса во ресторан
Nikoj do sea ne se e desilo u parkče na klupite da me e prašal ušte kolku planiram da sedam oti može da prodolžam da sedam za inaet a ako neso se isponaša može sa dobie po tamburata(osven ako ne se nekoi stari iznemošteni luge ili nekoa trudna žena, togas ke stanam vednas) . A na mene mi e žal za detenceto tuka ovie gubrinja so go napadija. Neka odat u igroteka neka praat rodenden a ne da padat lugeto
Што е чудно ако човек не сака да иде на одмор оваа година, па те гледаат чудно ко од марс да си паднал, уште добив коментар, па имаш пари, баш чудно зашто не идеш, нема потреба човек да полага сметки зашто не иде, не живеам на село ама некогаш се чуствувам баш како да сум на селска чешма, се е чудно
Нашето општество е такво. Се очекува да се даде причина. Не сите и секогаш но доста очекуваат. Треба да се сподели начинот на размисување барем тоа се очекува.
Стварно, добро шо ги боли нив друг дали планира да иде, дали му се сака или не? Ццц глупости, ама па ги разбирам, сакаат у муабет да се најдат, сеа периоди на одмори и ај имаат тема за што да зборат коа друго не знаат да кажат.
Утре ќе залади малку, фала богу еј Спојлер Спојлер Спојлер Грешник..оваај Лешник Бектеши ми кажа така
Од прашања кои ме мачат би издвоила: Зошто сеуште не постои терапија за снаи и свекрви? И дали тоа психологијата како наука си признава дека постои тој феномен во психо-социјалните интеракции за кој однапред знае дека нема фајде и решение, и за тоа не ја дира и бега од таа проблематика ко нога од змија?
Свекрви се стари на стари лица не се врши психотерапија. На нив се даваат само лекови. Социјален конструкт е тоа. За нив само комшики се психотерапевти. Треба психотерапевтот да е 70-80 години стар а тие се во пензија или во рајот.