Негде прочитав ,,Треба да се има задолжителен преглед од психијатар еднаш годишно ,да не случајно некој се шета без лекарства " И тотално се согласувам Пошо i really felt that најчесто лекови за смирување пијат оние кои живеат со некој кој треба да биде под лекарства а не е така нешо беше
Не знам дали само мене ми се случува, ама побрзо ќе си најдам фустанче, шорцеви или маичка што ми се допѓаат од локалниве бутици (што просторот можеби служел ко гаража пред да отворат бутик), отколку во продвници во мол од неколку илјади метри квадратни.
Се сложувам дека треба еднаш во годината да се оди на психијатар/психолог, но не дека секои треба да пие апчиња, зависи од состојбата и дека секои што живее со некои кои пие апчиња.
Се збори за сладоледи увелико,увоз-извоз, немачки, македонски, овошни, чоколадни, ванили, лешници, 'фстачи, што ли уште не. .. Си става лимонада со пола изворска, пола вриена, прочистена, филтрирана вода, со ѓумбир, цимет, органски лимони, прополис, и мед од органски пчели дека органски вегетеријанец нели, чита, и се разладува* И пола става у замрзивач да замрзне, јер домашен сладолед без адитиви.* #сиромаштија
Скроз. Како може со смоква да им е убав? Сум пробала и многу ми е бљантав и преблаг ама ај може ја не знам шо е добро..
Мармалад па ич ама не само од смокви туку никаков. Ја се чудам како јадете мармалад па и еурокрем со леб.. Никад не сум можела со леб, ни ко дете ни сеа. Еурокрем само од тегла со лажица. А смоквите па и како свежи не ги преферирам баш, може ќе каснам една ама ништо посебно не ми се.
Сладолед од смоква, сладолед oд ф'стак и минт сладолед е top tier Кој знае, знае Туку, СДК: Пливањето е активност произлезена од рајот
Дека од мала така ме учеле, на двата начина. За свежи смокви, 2 или 3 ми се доста. А, мои блиски јадат дупло.
Ја дур бев бремена почнав да обожавам и сладолед од ванила и бело "чоколадо", до степен што сеа не сакам класично чоколадо. А ванила сладолед е совршен за комбинирање. Е сеа не секоја ванила е убава, ама па истото важи и за чоколадо. Иначе, ми фали оној на стапче од лимон со јагода у средина. Зш престанаа да го праат....
Некои ,секои нишо не те разбрав. Ако мислиш дека не секоЈ е за апчиња точно ама дека им многу шо се а не пијат оти непрегледани се е двапати поточно.
Леле шо се дешава у Грција, страшно нешто и зашто секоја година истото се повторува? Уште пак коа ќе видам како некои амеби се ситат на туѓа мака..
Зависи некој има кој се прегледани а нејќат да пијат апчиња го решаваат проблемот или состојбата со разговор со психотерапевт. Напиша дека оние кои живеат со некој кој треба да биде под лекарства за тоа не се сложувам. Ова го кажувам и кроз мој личен пример. А дека треба да се преглеува човек треба.