И вие имате душа, да. Некој мудрец некогаш не ми текнува кој точно беше, рекол сите сме под истата Месечина, и тоа се навистина длабоки зборови по кои треба човек да живее.
Денеска е Св. Илија, Илинден... Св. Илија нека им даде вечна закрила на сите што слават... Честит празник, да ја сочуваме македонската историја од заборав...
Честит Илинден, Македонци. Да си ја сакаме и чуваме државата која со тешка борба и крв ни ја создале. Честит и вековит нека ни е.
Сакам да кажам дека симпатијата си кажа грешен хороскопски знак дека е и јас не можев да прокоментирам шо е вистина без да се знај дека се консултирав со ѕвездите претходно.
Илинден... Голем празник, големи ствари се случувало на денешен ден пред мнооогу години... Крв се пролеало. За ние денес да споделуваме, и да се чуствуваме добро, дека нели сме ја завршиле нашата должност. Каде отидовме, каде забегавме.... Каде згрешивме?! Од таков тврдокорен род, глеј денес какви изроди шетаат. Да не ти се верува.. Ама ајде, да не кобам па и ја многу.. Како и да е, да се собериме сите ние двајца без тројца шо не споделиме слика од некој борец на кој не му го ни знаеме името, и да непишеме честит илинден со десет знаменца у продолжение... Честит нека ни е, а и вековит! Да не дозволиме да заборавиме кои сме, од каде доаѓаме! Да не дозволиме да си ја заборавиме историјата, минатото.... ! Затоа што народ без минато - не може да има иднина! Слава Ви, вам кои без тронка размислување животот си го дадовте, за нас, за ние денес да се срамиме да кажеме дека сме МАКЕДОНЦИ... *цврсто верувам дека некогаш, некаде, ќе се поправи и зацврсне нашата самосвест и љубов кон историјата... А дотогаш, држете се цврсто МАКЕДОНЦИ!
Не, не. На полна месечина си чистиме опремата (не бев јас шо извај тарот шпил на џам да се исчистел од енергиите со лунарна енергија де комшиите беа ).
Вртиш на другарка, не се јавува. Вртиш по некој ден, пак не се јавува. Пишуваш порака, не одговара. Ја бараш на сите социјални мрежи, штама. Те маваат црни мисли дека нешто се случило И така по некое време ете ти ја ти пишува: - Еј абе правев малце пауза од контакти знаеш, кога да се видиме. - Аа еве ништо, ја сеа еве ќе праам пауза од контакти Bye
Хаха како вицот Димитар кажал дека е јарец а бил близнаци и го остава женската нејќела врска со дволичен претставник на знак близнаци