Мајка или не, целулит или не, на 40 степени дa носиш фармерки е малце садистички. При постоење на фустан до колена, макси долг фустан, подолг шорц, шалвари па и лесни хеланки ако е за кежуал прошетка и сл. Удобност пред се.
Можда некој е удобен во фармерки. Лично јас сум фустанче чоек, ама ко ќе некој носи фармерки не ми ни прелетва идејата дека му е жешко или има задна намера оти носи фармерките. Као можда блузето му оди со нив и то му е моментална фиксација. Сакам да кажам, дури и да не се согласвам со "мајка сум, а ти девојче" - не сфаќам зошто стигна до прашањето за фармерки in the first place. Секој си има своја комфорт облека и стил. Особено оти е мајка можи подобро се осеќа во фармерка, а воедно можи покомотно да оди по децата. Сакам да кажам, who cares.
Оф леле, па ние, ваљда, штом пишуваме. Не е за осуда и немора да се пишува во таа смисла, мислење е, на женски форум, it can be simple as that. Ама од оволкава увреѓеност, сензитивност и погрешно сфаќање на се и сешто, се помалку ни е грижа и се помалце ни се пишува. Па ете нека останат само темите за рецепти, пелени, подригнувања и тапшања на бебиња.
Океј? То цел муабет се напрај дека жена носела фармерки, па сега увреџени дека некоја рече who cares дека збораме дека жена носи фармерки лол. Зборајте си. Јас и натаму нема да разберам зошто вооошто дојде до то in the first place. И ако то го гледаш како некој напад, немам шо да речам. Лол не. Не го сфаќам. Ако не разбирам зошто дојде до нешто то не е = на осуда. Cmon we're adults.
Епа тоа де, we're all bigg girls, можеме да си збориме нормално за фустанчиња без намера да увредиме и се осетиме увреѓено, и биде сфатено како увреда, ваљда. Хм? Шо сакаш па ти сега? Знам ја што и зошто пишав, фала на објаснување. Ај ова е више банално, има попродуктивни ствари у живот од губење време и енергија на вакви глупости. Ајде Феминаши бидете ми поздравени!
Да не сум офтопик, да си пробрмблам на друга тема. Сакам да кажам дека ај до брза пратка да претрчам. Ај до вет храна да земам. Еми ко сум тука Кам да влезам, еми до Аптека. Еј ене маркет. Еј ене ДМ кај е. Ај до банкомат. Ај ко сум тука до овие за наочари местата марамче немам. И така два сати покасно на жешкото ме исцрпија поќе од било кое кардио шо можам да го прам толку време. Dehydrated bitch vibes be like... А излегов само до каргото, а то ми е на 5 минути. Лол. Бев во искушение ко прекршив два сати тестеро од пратката да искористам со спф шо беше оти не можев да претпоставам дека вака ќе заталкам.
Епа и ја не знам што толку табу и увреѓеност и на ваква кежуал тема во СДК, тоа ми е зборот, зошто не може да се дискуртира нормално за ништо без увреѓување, веќе има и превише негативност на форумов на било која тема. Се надоврзав на дискусијата, не мислев само на тебе. Ете дури и @Munchmallow20 се засрами си го избриша тоа за шалварите.
Сакам да кажам Од контекст се вадат сите реченици. Сакам да кажам дека има жени шо од коа ке станат мајки имаат замисла во глава дека не им личи да носат фустанчиња. Не од шо им е по комфорно во фармерки туки како така срамота мажена жена cо дете во шорц.
Оф леле, извините госпожа, го спомнав само дека веќе имав спремно реплика пред да го избришете, ама не ви го обелоденувам тајниот од ЦИА загрижен толку битен пост штом така. Ајт. Боже. Господе. Туго-трагедии ли од ликови.