Хахахахахаа ме насмеа Еве јас како постара членка да ти посакам добредојде @INNERBEAUTY ти денес на лева нога имаш станато штом за ова се расправаш.
Хм? Не се расправам, нз кој како си го доживува, тоа си е негово, не мој проблем. Јас си пишав само тоа што имав во првиот пост, па се раздужи дискусија, пак не по моја вина. Ама битно, многу битна дискусија и забелешка од тебе за да се убациш и насмееш, хахахахахагхх #funny Е шо кажав сеа погрешно тек годинава, да не речам неделава си се активирал. Ама ок, како и да е добредојде и од мене.
Па и ја ми текна дека сум го испратила од коа стаи линк, и шо сеа? И ја ако сум феминистКА, не треба да мрчам оти некоја се мужела 100 пути? Ја мајката...
Не туку запознаена со овој случај стриктно(кобниот нели) како феминист, кој одекна баш од очигледни причини на овие простори и медиуми(српски и наши). За оние бар што имаат слободно време и волја да дежураат на проблематиките во МЈФ, Балкански и СвеЦки, нема оправдание. Битно Ивковата свадба на Аркан Jr се пратеше 3дена па и на даље со се коментариум овде на форумов(ист период кога беше актуелно и по медиуми и српски и наши ова) Ама битно Цацко им е крив шо не сте запознаени со ова, како и за се друго, ок важи, нема проблем. А и поентата на постот скроз друга беше.
Па на никој не му засмета твојот пост, ниту неговата поента, него ли као одреагира од коа некој те праша за шо се работи. Ај добра ноќ.
Ама јас не го спомнав баш зошто друга беше главната поентата на постот, и претпоставувам со ваков баш БУМ случај и проблематиката што ја носи, да е запознаена пошироката(и феминистичката) маса. Ама ете, баш наивно од мене. Како и да е Добра Ноќ назад.
Пејачката Teya Dora од Србија да ти била полу-македонка како што самата вели на почетокот од интервјуво. За кратко време се прослави дословно низ целиот свет со песната Џанум (март 2023)
Наредбодавци мислам дека контролираа ама не е така. Мислењата не ми се битни особено од други луѓе. Не знаеме се и често пати не сме во право затоа треба помалку да зборуваме. Тишината е моќна. Не кажувај ставови за објективни нешта зборувај за субејктивни искуства и чисти факти од егзактни науки едноставни само. Не ставај етикети идентитиети не се битни битни се психолошки карактерни црти. Не ги слушај родителите, често пати даваат погрешни совети особено ако не си многу млад. Не се возбудувај на предмети и стимулации гледање и слушање, битно е што значат не како изгледаат и звучат. Естетиката е само за да манипулараш луѓе не е битна и не значи нешто нема суштина. Не се бори за вистина но гледај да ја знаеш има фајде од неа. Не мешај информираност со знаење, знаењто е моќ информираноста е привремена и одзема време и енергија. Ова научи во последните неколку години.
СДК дека сфатив дека многу се моделирам поради други луѓе. Колку и да не се замарам за други луѓе, колку и да си терам по мои замисли и принципи, колку и да имам самодоверба, сепак несвесно го правам тоа, на некој начин инстинктивно, веројатно зошто цел живот се трудам да бидам генерално добра, никому да не му засметам. Зборувам со некого - размислувам и формулирам реченици на одреден начин; се движам по тротоар - до одреден степен внимавам како; преќутувам на некој што го сакам, мајка, сопруг, другарка - си помислувам што има везе; некој ќе ме поздрави, инстантно со насмевка враќам во ведар jolly дух; кај и да одам, што и да правам, се држам до одреден кодекс на однесување, а ако добро размислам и бидам искрена со себе, длабоко во коренот на тоа однесување е моделирање од општеството. Ми здосади. Се уморив.
Нѐ бива нас Балканците за елемент изненаџења. Отвораш во фрижидер, гледаш кутија сладолед. Замрзнати пиперки ли има, замрзнати вишни ли, сладолед ли - никогаш не се знае. Реално - најретко е сладолед во прашање. Денес дури од трет обид најдов сладолед.
Reduce, reuse, recycle-environment френдли сме ти ние, генетски Одржлива економија измисливме пред зборот да го измислат некои