Сакам да кажам дека никоја образована, интелигентена и трезвена личност не ми искоментирал дека сум одбрала лош факултет, дека таму пари немало, дека таму иднина немало. Значи океј е да дадеш коментар, ама не е и океј да се дрзниш толку да навлезеш. ОК?!?!?
Даа бе, а коа ќе почнат да ми кажуваат колку плата ќе зимам, па за џабе, па .. Прости... Таквите луѓе обично се неисполнети, празни, трули внатре во себе. Незадоволни од себе и својот живот, па плукаат по сите шо си го следат сонот. Едноставно ПРОСТИ
Па искрено, ако после 4 години на Англиски јазик и книжевност одиш на Браинстер да учиш програмирање, зашто не си заштедиш 4 години од животот и директно не одиш на Браинстер да научиш програмирање? Имам колега со фармација средно, факултет, па после Сеавус, сега е фул стак програмер.. И сам вика, изгубив толку време од животот, за ништо.
Најбаксузно место кај што може да ти се слоши е (believe it or not) двор на болница. Оти од болницата не смеат да излезат, брза помош ако викне некој, нема да дојдат зашто па пред болница е дечко, што ќе доаѓаме. И ебан си богами.
Тоа што некои поединци се каат за сопствените донесени одлуки не може да ти даде право да генерализираш, а особено не да проценуваш дали некој направил добар избор или не
Back to school атмосферава и темана за првачиња овде ми дава радост во душата. Среќно нека е и на првачињата и на мамичките што имаат првачиња годинава!
Нели? Не знам дали е детето во мене ама секогаш овие денови по маркети на пример е актуелен училишен прибор толку ме радува и исполнува.
Ептен се пронајдов во твојот коментар, иста сум ко тебе. Само има една работа со која не можам да се помирам , чек слика да прикачам Ај еден поздрав комшиски удри бригу на весељу Und wenn ich geh, dann so, wie ich gekommen bin Wie ein Komet, der zweimal einschlägt Vielleicht tut es weh, doch will auf Nummer sicher geh'n Dass ich für immer leb, lass uns nochmal aufdrehen Lass uns nochmal aufdrehen
Офф, цело лето само ова го слушам "па каде на одмор, па колку е смештајот", па ако не си отишол "зошто не, па одете на неколку дена", буквално во џебот ти буричкаат. Матичниот гинеколог беше на одмор, се јавив на замената, не сакаше да ме прими, ми рече ќе си ја почекаш да се врати. Без разлика дали е итно или не треба да ме прими. Па зошто не си готвите таму, поефтино ќе си поминете, аха да, сум отишла на одмор да готвам на жешкото, подобро не одам. И тоа најмногу тие што цело време кукаат не им стигнувале пари.
Да бидам искрена, не ми смета ако ме прашаат колку сме платиле за патување. И јас понекогаш прашувам, не затоа што сакам да му буричкам некому во буџет/приватност/што-год, туку ме интересира за себе, да знам колку кошта ако планирам да одам. Ако е преку агенција, сепак тоа е само туристичка понуда, нема никаква лична врска со нечија приватност. А дури и патувањето да е приватно организирано, може да ти дојде добро инфото како идеја како можеш и ти да испланираш. Не секој муабет значи мешање во туѓа манџа со лоши позадински намери.
Баш И јас кај што бев се погоди евтино башка фини газди па немам против некој ако ме праша и за цена. Оти имаш никакви места за високи цени па некој на слепо ќе се излаже. Вака ќе прашаш И за фризер некој ако бил негде прашувам цена и нешто друго ако купил. Не оти мене ме боли за негов џеб него сакам да знам каде кое е поевтино Ама не бе, све у џебот сме им бркале.