Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Абе ја да уживам додека сум жива па после смртта не ме интерисира :D

АринаАрина likes this.
  2. MissChievous

MissChievous Форумски идол

И на ова ќе додадам дека никогаш никој во животов не ми рекол нешто во стилот на "нели ви е скапо?", "зошто не готвите за поефтино да поминете?", "зошто таму, а не ваму" и слични чудни работи кои нема логика некој да ти ги каже зошто секој си знае за себе што сака и што може.

3. Cycloastra

Cycloastra Истакнат член

Најбитно во животот да си среќен со тоа што го имаш. Се повеќе е само бонус и не е неопходно. И никогаш да не ти сметаат мали нешта. Идеално и многу интелигентно е да не се жалиш и нервираш.

eliesaab, INNERBEAUTY, elimkd and 2 others like this.
  4. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Блазеси ви со луѓето што ги познавате. :D

Мене една последно ми искоментира "како ми се давале 2500" за шминка и фризура. Да ме прашаше каде може таа да најде за поевтино, ако на неа и е скапо, може поинаку ќе ми звучеше муабетот, а не "мене како ми се давале".

Sophitas, doll.a, Skyler and 3 others like this.
  5. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Хахаха, мене мака може да ми биде ако дадам 2500 за јадење ама за шминки и облека никад мака нема да ми биде :D

Cvekarka, Anyshka and MarigoldA like this.
  6. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Абе еве на пример и за јадење ако ти одговара тебе ќе си дадеш, нема ја или некој друг што да ти кажуваме дали ти е тебе скапо или евтино. Може ти се јаде октопод со ракчиња, мене ако ми е скапо тоа, ќе јадам пилешко со печурки и решен проблем, нема што да те прашувам "Добро не ти е скапо :o?".

Adidas888 and Anyshka like this.
  7. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Апропо муабетов со скапо/евтино ама исто така ме нервираат луѓе што ем се жалат 24/7 дека немаат ем ги гледаш по скапи одмори или скапи ресторани.
    Значи у реду ако ти се троши ама што се жалиш тогаш кога ете имаш.
    Ако толку немаш што се жалиш нон стоп па ќе бидеш поскромен.

mssuniquee, Gosh, doll.a and 3 others like this.
  8. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Точно дека иритираат ваквиве ликови кои се мешаат у све и туѓиот живот им е поинтересен од нивниот ама што и вие им се замарате толку, игнор само, не можете да ги смените таквите, и да си најдобар и најлош они пак се тука да се избацат со коментари секакви и постојано ќе си прашуват, а и нашиов менталитет си е таков.
    Остајте ги, можеби тоа придонесува да имаат исполнет ден и се среќни откако истрескале глупости, ако се, мило ми е за нив.

Тие што се жалат дека немаат, а си се луксузираат најјаки ми се.

Herrera, GirlLove and Anyshka like this.
  9. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Лично, познавам такви како што ги опишувате погоре.
    Од стан, наместен со иста боја, слики, мебел па се до веспи, коли, дворови.

И постојано нема за титкање, тешко и било во бракот, мажена е од 22 години, не брецка нас немажените што сме правеле со наши 30.
    Државна работа, тешко е.

И така.

Gosh, doll.a and Anyshka like this.
  10. Miss666

Miss666 Популарен член

Јас лично, па никогаш не прашуам колку пари купил некој нешто, колку струја плаќ, колку му коштаат чевлите, фризурата, венчаницата, колата. Со блиски другарки да, знаеме да искоментираме колку, како што, но тие се бројат на рака. На познанички или ете така луѓе, најдени во муабет да прашам а колку ја плати декорацијата за роденденот на детето не ми се соодветни. Мене, барем. Нит прашувам, нит се осеќам лагодно некој не толку близок да ме праша нешто такво.

11. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

И шо ако рекла како ти се дава толку пари? Тоа е нејзино мислење, она не би дала. Нит ти рекла од кај ти пари, нит дека си улава. Голема работа кажала свое мислење.

Многу си фаќате глупости на срце, немој некој стварно да ве увреди, у депресии ќе паднете.

Оди си на фризер, и да не ти чуе.

Curious cat and see.emily.play like this.
  12. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Да видиш за каква личност станува збор, верувај ќе ти стане јасно. :D Еднаш да праша ајде де, а не ми е ни толку блиска, преку заеднички пријатели познаничка.

Дали има бонуси кај вас на работа? Е добро еве и кажувам, одма ми прави споредби, во таа и таа фирма повисоки биле за исти позиции. Океј фала на инфо. Си бил некаде, ауу скап е тој град, само за три ноќевања 200 евра. Океј, никој не те тера да одиш. И вакви милион испади во врска со твои финансии, едноставно личноста ти станува одбивна и ја избегнуваш, пошто не дека ти е проблем или тешко да споделиш и да одговориш на прашање кога веќе ја интересира, туку имаш впечаток дека ако одговориш наредното е осуда, или скапо си платил нешто, или не си платен ко што треба, или таму било прескапо, а грдо било морето. За основна (не)култура станува збор.

А со пријатели нормално, верувам дека секој споделил муабет за одмор, колку платил, каков бил хотелот, колку биле лежалките, дали се задоволни генерално од услуга од агенција, од превоз, за се и сешто ќе позборувате, дури и ако те прашаат, прашуваат информативно- можеби разгледуваат повеќе опции каде да одат, без потреба да мрчат.

MeowMeow, Anyshka, Sophitas and 3 others like this.
  13. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Таквите луѓе не се замараат за твоите финансии per se, гарантирам дека е иста со сите. Комплекси се у прашање, не се замарај, смешна е дури од тоа што кажуваш. Опседнати со пари и материјални работи, само тоа им е на умот на некои.

14. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Мислам дека за ова треба посебна тема да се отвори.

Често се прашува зошто машките ( не сите) не сакаат да ги напуштат своите родители и да заминат со партнерката во странство.

Имам неколку другарки кои ПОРАДИ МАЖОТ останале да живеат во МК или во градот каде што се.

А, женското секоаш мора да нели, напушти куќа, освен ако нели не појде он да живее кај неа, што не е редок случај.

Anyshka, Осе and Miss666 like this.
  15. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Бабиве на кои им е грозно татко на дете да му покажува љубов, да го бацува и гушка ми се најгадни!
    Тоа мајката требало! Мрш одвратна!

16. Munchmallow20

Сериозно има вакви?:|

cresa-jagoda likes this.
  17. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Главата ме заболе од муабетите за пари погоре пошто секој се надоврзува со пример за друг тип на луѓе, па други се надоврзуваат со трет тип на луѓе и така натаму. :D

И јас да се надоврзам, секогаш сум uncomfortable кога ќе прочитам по темиве дека македонскиот народ би требало да е сиромашен, а као не е пошто сите се со коли, со направени нокти или одат на три одмори... what? Многу чест коментар, само во последниве 2-3 страници го сретнав неколку пати.

Прво, тој коментар вришти од злоба и горчливост, зошто тие имаат, а јас немам.

Второ, на социјални мрежи сите го претставуваат најдоброто од нивните животи и треба да сте свесни за тоа кога користите инстаграм. И општо не треба да доаѓате до такви заклучоци кога ќе видите дека некоја има гел нокти и пуши цигари и као вау, џабе се жалиме во Македонија.

А оние што навистина има пари признајте дека секогаш се со некоја врска во странство, 90% семејства каде што мажот никогаш не е тука пошто вози камиони и работи во Германија. И тоа е океј, сите знаеме како се снаоѓаме ние во Македонија. Ама таа ваша злоба и горчливост потшо сте љубоморни и немате исти буџетни приоритети со други е... гадна. И глупа спрема оние кои стварно немаат а ги има многу, многу.

Anyshka, Ketchup, Anie93 and 5 others like this.
  18. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Не знам зошто велиш злобни или љубоморни.

Јас, еве за мене кажувам, велам дека ТИЕ СЕ ЖАЛААТ дека НЕМААТ ПАРИ, а си одат на одмори и нз ти што.

Не е љубомора, туку поентата е ШТО СЕ ЖАЛААТ, а не се за жалење.
    Во животот има и луѓе што немаат пари ни за леб

Gosh, Anyshka and Осе like this.
  19. TMNT

TMNT Истакнат член

Na mene stvarno ne mi e jasno tie roditeli na toa devojče od 14 15 god.u koja slama spijat. Neli gledat deka na FB nivnoto dete ima po 400 500 lajkovi od razni maži so razni godini, nacionalnosti i slično. Bog da čuva i da brane. Ušte pološo da e majkata so razgoleno dekolte zaedno so kerkata pravat faci nesto igraat tamo za nekakvi si tiktokovi. Da ve e u nenormalnite. Namesto toa dete da ide so drugarkite da se šetat da sedat na slatka i sokče da si pravat muabet za školo za filmovi ae može i za simpatii. Oni ludi kravi bas stanale, možam da zamislam u idnina kakvo ke bide i so može da mu se sluče. ..

Anyshka likes this.
  20. Munchmallow20

Јас сум се нашла во непријатна ситуација некој ден после тоа жалење дека крај со крај врзуваат да ме поканат дома на ручек.
    И сега нели, јас од култура треба да одбијам да не бидам трошок. Можда тоа и очекувале, ај ќе ја поканиме колку да испаднеме фини, она ако малце има осет ќе нѐ одбие. Е ако прифати, јбг, ќе се снаоѓаме и пак жалиме.
    И не дека еден ручек е ту мач трошок ама ајде нека не ти падне незгодно да отидеш на туѓ трошок да гнетеш, а знаеш дека едвај имаат за нив. Ко со сила да им се имаш упикано, џабе гостопримството.

Gosh and GirlLove like this.