Хахахах Не е владика, ами кадија е кажи ми еден бизнисмен, богаташ, успешен во било која професија (освен турбо фолк) од наши простори кој нема средно како што тврдиш погоре
Jas imam primer kade zena so sredna sobirase vo biblioteka po 20 denari ako moze da se kaze biblioteka vo sklop na uciliste so po 2 3 knigi isti dojde do direktorka na gimnazija i sovetnik...
Па не знам за познатите личности ама за од мојот град знам. И нема шо да тврдам, сите ја знаат ситуацијата во државата.
Isto znam decki zdravi pravi odbieni za policija, a decko go pomerija fel konkurs da napravi operacija na oci da e bez naocari da se zaposli
Дете кое оди на училиште? мерило на знаење му е оценката и секако дека е битно и оцена и училиште. Тоа дете не знае што е паметен, упорен и амбициозен. Ама кога има добри оцени верувајте дека е паметен, упорен и амбициозен. Едно дете не знае што е фаќање врски за оцена ама ете паметен, упорен и амбициозен на мајка и татко. Ама нема да биде доктор моево, ќе направиме да биде е кај нас. Може секој да биде доктор? не, некое ќе биде и ѓубретар Родители за вас не треба да се битни оценките а не за детето!
Не дека оценките не се битни, битни се. Ама не и пресудни. Имај и два факултета ако си дупка во главата џабе ти е. А и во денешно време кој нема завршено факултет, а за средно па и да не зборуваме... Дипломи се купуваат на секој чекор, можеш да си бираш каква сакаш, како алва се трошат. И ова е државна тајна
Џабе му е на човек знаење ако не знае да го искористи тоа. Пример. Имав школска шо само учеше, сите и беа добри оценки, се запиша на факс и таму одлична помина и еве ја на 27г уште седе дома, никад не е работила во животот и не знае кај се наоѓа ЕВН во градот кај шо живее.
Normalno deka ocenkata ne e ocenka za zivoten pat, ocenka e za uciliste fakultet koi podocna ke gi iskoristiv vo sklop se snaodlivosta, vrskite, angaziranosta za vrabotuvanje i niz tekot ba zivotot