Кои се „романтични книги од 19 век“? Додека сметаме дека брзо заработени пари, одење по кафани се успех, а не дипломи, образование и познавање на правопис ќе ни пропаѓа државата.
Јас сум била осудувана зошто читам љубовни романи ,демек тоа не е читање нешто за да научиш туку губење време читањето строго требало да е на психолошки книги или книги за здравјето Јас не ни читам за да научам не знам што туку да избегам од реалноста
Во 19 век имало Романични романи од Романија, Русија и Румелија и руда од Рур. Се разбираме руда рунска романтичке.
Релативизација на раскурсот со формализација на флоскули индицира педанта перфидост. Релативизација на релативното е рационален курс на ирелативното.
Еве ме не уживам во читање романи и поезии и понепроста сум од некои начитани принцези Визуелни стимулации сакам, не букви, тоа е.
Дур сите дремат кај мене, ја овака си уживам. Буквално ништо друго не би праела во моментов. Си ја пуштив плејлистава: https://open.spotify.com/playlist/37i9dQZF1DWTLAuD69zHkT?si=RAfwQB5WShy0so9jUZCJqA Не мрдам дур не се стемни.
Knigite se eden od nacinite za edukacija no ne i edinstven, ima edukativni predavanja, dokumentraci i drugi izvori za crpenje informacii. Romanite osven za zbogatuvanje na vokabular sekako ne pridonesuvaat vo edukacija.
Па не баш. Придонесуваат за подобрување на фокусот, меморијата, комуникацијата, ја подобруваат имагинацијата. Од историски романи можеш да научиш историски факти, од психолошки да научиш за човечката психа, од патописи да научиш за нови места. Можеш многу работи да научиш
А од „измислени“ филмови и визуелни стимулации што учиш? И јас зборам за романи. Потенцирав историски роман, психолошки роман
Не мора од све да учиш де. Некогаш од некои работи само уживаш. И од Злосторство и казна ништо не научив кога ја читав. За интересна да. Ама не збогатив знаење. ***** И веќе кога сте толку начитани и едуцирани, користете голема буква на почеток на реченица.
Не научи ништо за психата на еден убиец? Бидејќи е реалистичен роман, не научи ништо за социјалната и општествената ситуација во Русија во тоа време? Не извлече никаква дидактичка поука од романот?
Не. Зашто обично не се потпирам на измислени приказни кога сакам да научам нешто. Ако сакам за психа на убиец да научам, ќе погледнам документарец за вистински убиец.
Јас научив поубаво што е грижа на совест и страв да не бидеш фатен. Донекаде и параноја. Од таа книга на тоа се сеќавам. А и за историја на Русија а најмногу за историја на уметноста.