Кога си таков некој карактер што брзо се приврзува дури и кога не го сака тоа, како на пример сега кога ми е страв да не го исплашам, мерам и премерувам, балансирам, премолчувам само за да си го задржам до мене додека ме научи. Или додека сепак не се исплаши. Добра ноќ.
Дефинитивно посреќа личност од мене нема.!!! Новите елементи во мојата соба пристигнаа па тоа црвена боја абе милина. еден црвен ѕид , еден бел ,па црвен па бел, прозор бел желузини црвени, црвен кревет. А тепих и тој црвен ? хехехе не не,не!!! Е како мало дете се радувам Денес избирам некоја завеса да не ми изгледа штуро иначе нема потреба има желузини... Ама ако бе . Па кога ќе ми стигне тоа плакарчето со големи фиоки а горниот дел 3 рафтови и стаклена врата Па кога ќе ги наредам тоа кармините пудрите,вс спрејовите,парфемите,лусиони абе цел мејкап тука ... Е ајде бе кога ќе стигне !! а во големите фиоки фенот ,фигаро, мигаро,пегли ово оно Абе се пострав од среќа !!! Па до пракарчето има огледало 90 см со сијалички. Само нека стигне со душа го чекам...
Многу ми е глупо кога на форум чијашто цел е забава и неформална дискусија на разни теми, нон стоп си постои дежурна лекторска служба. Пожелно е чат-пат да се олабави малце. Не пишувам дисертација, дискутирам и неформално се дружам со луѓе. А некогаш се покажува како супер стратегија и “катанец на тастатурата на соговорникот“ кога немаме аргументи за да го побиеме на конкретната тема. Еден член така ми се закачи во една тема пред некоја година и се објаснувавме со страници и страници зошто нешто сум пишала онака како што сум го пишала. А тоа, му потснемало аргументи на кутричкиот... дури ми текне и мене па... Оние коишто не внимаваат на секоја буква не значи дека во вистинскиот живот и таму кадешто треба се неписмени, а писменоста вие сте ја откриле. Битно поголемиот дел од детекторите на правописни и граматички грешки, не прават проблем, кога се пишуваат вулгарности, дури и без цензура. Друга е ситуацијата кога темата навистина го бара тоа, пример, некоја тема поврзана со јазикот и/или литературата кадешто добронамерно е ваквото коригирање. И таму, сугестија е доволна, дијагнозите се излишни. Убав ден на сите.
Еден ден, една особа ќе влезе во твојот живот... и дури тогаш ќе сфатиш, зошто никој пред таа особа, не останал покрај тебе... Мени данас пашу, ствари лагане по тој повод Spoiler
По неколку месеци од запознавањето со дечко ми, ми кажа дека негова баба живее во Рен-Франција. И биле многу блиски.Тој всуност има француски корени.Одел основно во Франција.Но, после не знам поради кои причини ете се вратиле.Но, цела среќа што сепак има некој во Франција-Рен. Подолго време ми кажува дека некои доктори од Скопје му утврдиле нагло зголемување на диотерот и тоа е лошо .Затоа што не сака ништо да прави во Македонија, на 2ри замина во Рен. Го испратив на аеродром, се воздржував да не заплачам пред неговите, но тоа тешко ми одеше. Сакам да кажам дека се работеше за лесна операција- ласерска. Но, немир имав. Можеби затоа што е далеку од мене и неможам сето тоа да го видам или не знам Па појде пред операцијата 2-3 дена, за шетање.Когаа ќе ставеше слика на истаграм или фб, срцето ми се поленеше, сепак е ок И денес конечно, после 9 дена ќе си дојди. Премногу ми фалеше
Македонија - Земја каде што Раке пуке, раке шлаке е најголем хит, каде што нема добри и лоши луѓе, туку Вмро и Сдсм, каде што секој може да е новинар и да пишува што сака, каде што никој нема пари и не работи, ама први се за кафиња по цели денови, каде што е срамота јавно да зборуваш за секс пред манастирски мачки кои се рокаат ко фоки, каде што најчитани вести се Црна хроника и шо пишал Карло Бос на статус, каде што повеќе треба да се плашиш од пријателите отколку од непријателите, каде што на концерт на Аца Лукас се собираат 10 000 луѓе, а на протести по 200, каде што главна тема е љубовниот живот на комшиката од карши и каде што од 2 000 000 народ - 1 000 000 се селебрити, џет сет, старлети, вип, бизнисмени, ѕвезди... Кога си сам и тажно е се на неа ти сети се, Македонија ти нуди љубов и се(КС). Преземено
Конечно нов под.Донесе некоја посебна светлина и толина во домот. Вредеше секоја воздишка од умор. Секој заштеден денар. Се почувствував како да сум во онаа емисијаАјде дома мислам се вика, кога и реновираат се. Самите средиле се.Од местење под ,молерисување, перење теписони , до разместување мебел. Чувството е неописливо.Толку нежни на изглед,а завршиле добра машка работа. Милина ми е воздухот дома.Не би можела да го споредам со езерски и морски , зошто никогаш не сум го вдишила, се надевам еден ден...... Сега ми мириса на чист планински воздух.Однекаде дувка есенско ветре и ми ја полни собата со мирис на свежо набрани овошки.
Кога некој се откажал од тебe не труди се да бидеш дел од неговиот живот. Залудно е! Така само го запираш својот часовник, своето време. Не барај пукнатина за да се вратиш онаму каде што нема место за тебе. Разбери! И најголемите бродови потонале од мали пукнатини… Крени ја главата и продолжи без да ги гледаш препреките пред тебе. Тој што те отстранил од својот живот, само што го изгубил Тронот! Зацртај си пред себе долга патека за одење и чекори слободно без колебање кон својата Иднина. Не дозволувај твојата Интелигенција, Умешност и Креативност да ги има некој, што едно мисли а друго зборува… Таквите само ќе те заведат, а потоа ќе те повредат....
Такви другарки, како што имав јас, на никој не посакувам да има, дури и на непријателот. Другарки, те одбегнуваат, се дружат само со тебе од корист, кога се скарани се со мене, кога ќе се простат, јас веќе не постојам. Едно чао не кажуваат, а ако им е потребно нешто, веднаш ме бараат. Барем сега нема да ве гледам секој ден.
Среќа е да знаеш да расплачеш некој, али од смеење, среќа е да знаеш да уживаш во Декември кога нема живо пиле исто толку колку шо уживаш сред јули десетте дена на некоја плажа.Среќа е да знаеш да дигнеш раце на српско а у душа ако ти се чувствуваш поголем роќер и од Мик Џегер.Среќа е да запееш дур се тушираш иако знаеш дека гласот ти е ко некој антиталенат каков шо можеш да чуеш само на бугарски идол, среќа е да натегнеш три четврт и старки во сабота навечер ако ти така се чувствуваш убаво, или кошула и папуча у понеделник во 3 поручек ако така се чувствуваш убаво. Среќа е да научиш така да ја облакаш и душата,како она ти сака а не како требало.Среќа е да го правиш она шо си наумил,ако сакаш тетоважа, иди тетовирај се, макар и ќинески букви, дното од тетоважа.Ако сакаш да читаш книга у парк, читај, ако сакаш да чекориш со старки по снег, чекори, ако сакаш да одиш на раце до град, оди, ако сакаш некој да бакнеш, оди бакни го, ако сакаш да бидеш геј, стани.Среќа е кога се чувствуваш нормално кога правиш ненормални ствари. Среќа е 10ка со кромид ладно пиво и на крај да иждригнеш онака дубоко како шо може само од кока кола, али она од што е газирана а ова од задоволство.Среќа е леб сирење и лубеница, среќа е да идеш со друштво во планина на некој ден, надвор од јебена цивилизација и да правиш шо ќе ти дое на памет, да пиеш да пееш на цел глас, да идеш по веце у природа, оди и цигара после тоа.Да имаш и секс некаде длабоко у шума, пошто законите на природата се најубави за душа, не овие во уставот. Среќа е да дадеш на некој шо нема, али да не биде тоа пари, грб или перална, туку шо знам еве прегратка, да го прегрнеш оној до тебе, цврсто за да го осети пулсот кога ќе се допре неговото со со твоето срце, јебем ти и срце и патетика и клише и све остала емоција, али стварно бе се шо е од срце искрено е толку силна енергија шо не може ниту една ебена пара да ја победи, жими се!
Интересно ми е кога некој мисли да ме прелаже, да ме контролира на некој начин, оставам да видам човек до каде ќе оди, му давам комплетна слобода, само будно набљудувам шта се то дешава и оставам за на крај мојот и последен збор да го кажам, а во краен случај дозволувам сам да си се тргне, како дошол, така ошол.Луѓето знаат да бидат многу итри, а верба во човек, немам, од одамна, се зависи како човек ќе се постави према мене.А поарно е човек да не применува некакви финти, не за друго, ќе му пропаднат финтите, а и оти гарантирам џабе му е патот.
Денес враќајки се од маркетот и во мисливе калкулирав колку потрошив на средства за чистење,налетав на една Ромка која претураше по маркетот.Е сега има кои претураат по пластични шишиња ама женава очигледно бараше храна,зашто шишињата не ги прибираше.И ми падна некако срам за моите глупости за чистење што ги купив,а има луѓе кои немаат леб ја јадат.Ја гледа претура ,ја повикав ама не ми обрна внимание.Не дека не ме слушнала туку дека не навикнала некој да и се обраќа.Во кесите од храна имав купено леб и бисквити,ја понудив бисквити.Искрено се плашев дека ќе ме изрезили или исколне,(да и тоа ми се случувало),ама не, ги зеде бисквитите со едно фала и насмевка.Не знам,беше цела извалкана,немиена,нечешлана ама насмевката и беше искрена.Се завртевме и секоја од нас си го продолжи патот во својот свет. Боже колку е јаден светов,за парче леб да копаш по контејнери.
Се почесто почнувам да размислувам за смислата на животот, за енергијата на луѓето и за реалноста. И сфаќам дека ние луѓето сме најголемите животни на оваа планета. Исто така сакам да кажам дека за нашава земја нема оправачка, се додека ние луѓето си молчиме и се задоволуваме со 8000 денара просечна плата.
Добро мора ли секој ден коа ќе се разбудам, ќе ги кренам ролетните и отворам прозорците едно нешто да ми ја уништува прекрасната глетка на паркчево позади зграда - напалени средношколци. Тоа што го праат после часови секој ден тука кај мене на клупиве како да ви кажам... едноставно не е за во јавност. Значи секој ден глеам различни тинејџери како се лапаат, а притоа нападно драпаат и малце им фали да си ги искинат алиштата и да прејдат на главното тука. Буквално се понашаат ко животни во период на парење. Чекајте малце бе дечки, гајле ми е што праите по дома и на затворено ваше право, ама сред бел ден по паркови кај што шетаат пензионери, мајки со бебиња и мали деца тоа не се праи и никој не ви дава за право да ги ставате и другите околу вас во непријатна ситуација! Ееееј човече што е за критика, за критика е! Мене сигурно не ми смета толку, колку што им смета на горенаведените категории луѓе што не се должни да глеаат све и свашта тука. Ај сеир што фаќам, ама не личи бе стварно. Ја сфаќам средношколци, и ја сум имала дечко во средно, и ја сум шетала со него после школо, и ја сум се осеќала кренато во облаци, и ја сум глеала со розеви наочари, и ние сме седеле на клупи после школо и дискретно ќе сме се гушкале и бацувале ко сите нормални луѓе, ама ТОЛКУ било бе. А не тука... ма ај да не зборам више што е претеризам, претеризам е. Сестра ми најјака, има само 11 години и пред некој ден си играла во парков тука со децава и видела некои како се драпаат и ко што си е таква директна им отишла ги прекинала во работата и им зборела нешто во стил: „Што праите вие тука, ние тука сакаме да си играме вие ни сметате, одете си дома и прајте си такви работи, ние не сакаме да гледаме глупости сакаме да си играме...“ и ги избркала, овие ни две ни три, да ги нема. Децава сите викале: „Бравоооо ги избрка јееееее!“ Царица е, мора да признаете!
Колку и да сакам некого,никогаш нема да ми значи како петте минути меѓу два аларма сабајле. Ама никогаш! Шта је ово бре људи,во колку и да си легнам,и да спијам и да не спијам поручек,пак кога ќе станам сабајле како зомбирана сум. Се влечкам по улици како мрсул некој. http://www.youtube.com/watch?v=B4_1WNnwREY
Е колку не можам да ги поднесувам такви што се курчат и се дигаат. Како можат да се толку дигнати, на земја не газат, а не вредат ни пет пари. Ја имам една таква во класот. Значи во моја близина нема неправди, курчење и дигање, јасно? Не можам да поднесам кога зафркава некој што не и возвраќа. Ама затоа сум тука јас. Еден саркастичен коментар и ја спуштам ниско што не ме гледа во очи и не знае што да ми врати И не знам зошто мисли дека не гледам дека е дволична и на мене гледа само од корист? Женска не, не ширам „пријателства“ со такви како тебе Се гледа дека еден ден ќе се закарам јас со неа. Простоќата и се гледа од авион
..Уствари сингл другарките даваат најбош совети за врска. Поготово тие што немале асална врска до сега. Секој совет им е остај го, нов ќе најдеш. Пример, се жалиш дека дечкото не ти се јавил а рекол ќе ти врти подоцна, и тука следува стандард одговор „батали бе, што се замараш и ти? Ехеее ти е гајле, друг ќе си најдеш.“ Или ако сте се срчкале па се пожалиш и ти дава совет „Јас така не би трпела, така мене да ми пререче одма го оставам, ич око не ми трепнува. Мене така нема да смее ни да ми зуцне.“ За секое проблемче, нив им е „абе што се замараш, остај го ајде“ И после некое време ги гледаш истите во врска, си нашле дечко. Ги гледаш се што ти викале дека они нема да прават и трпат, па и бетер прават. Додека биле сингл, немале да трпат ако им пререче за другар некој, ене ги гледаш после земале избришале и броеви и фејсбуци и се за да им удоволат на дечковците. Додека биле сингл, ќе искачале они повеќе со другарките отколку со дечкото, Spoiler because bros before hoes ама ене ги си фатиле дечко и нигде ги нема, ни да се јават, ни да пишат. Како дечково свири, така они играат.