Или, исто толку вредно. Јас книги, серии, филмови, театар, концерти, музика, изложби, уметност, подкасти, сето тоа го ставам во еден кош - култура. За мене лично, сите тие нешта се подеднакво битни, не можам да замислам живот без ништо од ова.
Па исто де. А не прости биле овие што сакале филм да гледаат место книга ****** Сдк ако некогаш мислиш дека си глуп, сети се на овие што ставиле метални клупи по автобуски
Silata shto ja dobivas koga znaes deka nekoj non stop te lazel, cel zivot, za se - i misli deka ti nemas poim. A ti mu se smeskas vo sebe i samo si vikas - da da sekako. Karma is a bitch.
Слободен ден денес бидејќи во сабота работев, па затоа ми се помести недела и понеделник слободни. Баш да видеме колку ќе бидат благодарни ко Херера им се наоѓа на помош за замена, ви треба у сабота, ОК бе, нема проблем,,, ќе си земате одмор во летните месеци оти имате деца ...Ок бе, нема проблем, Херера има разбирање. Па ќе видеме мене ко ќе ми треба нешто Што се однесува до тоа кој ден е и дали е празник, апсолутно ништо не ми значи бидејќи никаков празник не славеме ние, ниту правиме некакви обичаи во стилот фарбање јајца или традиции за Божиќ, тотално ништо не ми значат, како обичен ден. Пуштена е перална, преска преместував некој сител мебел, мала промена во дневната соба и нарачав нови теписи, оти старите ги продадовме. Прв ден крварам и едвај се воздржав да не се скарам со еден германец додека чекав ред за на касата во маркетот. Страшно мразам ко не почитуваат ред луѓето и се прават глуви , А А, ќе зине со устата ко посран П.С. тие што ми имаат пишано во лична порака дека изгледам искулирано на форумот, верувајте и те како сум напната, нервозна сум јас, слаби живци имам, само не пишувам често, повеќе ве читам. Ај да продолжам да ве читам , интересни сте ми ко се карате по темите
Ок не сум за читање 365 книги АМА не сум ни за 10 епизоди од серија, 365 филмови во годината, за подкасти па ич
Дали ако од темава добијам желба за читање и почнам со класици ко Зоки Поки и Касни Порасни се важи дека сум се продуховила?
So ogled na toa kakva literatura preovladuva, premnogu sum selektiven pri izbor na knigi. Teatar ne posetuvam, izlozbi isto taka priprost sum jbg
Ок, читај. Целиов муабет е дека ако читаш рецимо романи или класици или поезија не си по дифолт попаметен. Ваљда се разбравме.
Вака, една личност ми имаше речено, тоа што ти го читаш не вреди и не те едуцира. Реков благодарам, не ме занима твоето мислење, ама не е убаво да коментираш за нечиј вкус.
Ајде изгуглај и прочитај кои се бенефитите од читање книги. Еве на кратко, Films and books are both great for relaxing; both show you other worlds, take you inside other lives, open your mind; and there’s no reason not to watch films But books give you more: They boost your imagination, creativity, thinking skills They exercise more parts of your brain – you’re making your brain better in many ways They make you better at reading and at reading more difficult and deep things, which gives you access to opportunities, jobs, promotion, and makes you feel good about yourself They teach you new words They make you better at writing, allowing you to express yourself powerfully whether for pleasure or work
Не е само да читаш, туку и што читаш. Не ја разбирам фиксацијата исклучиво на романи. При толку достапен материјал денес.