Ќе те научам, без гајле Нема посебни правило, веќе кажав, потребно е да имаш бујна фантазија и се е можно
Не јадам Бурек и ордевери не се здрави. Можам да јадам било што вкусот и мирисот речиси и да ми е ирелевантен. Затоа јадам салати и риба само.
Е најубаво е тоа само, ама ако сум сама цел живот салати би јадела, вака мора нешто да се зготви, па и сувомеснато многу ретко, кога имаме гости само, и ако ни остане ќе го измезиме, а и бурек многу ретко јадам. Кога постам за Велигден без масло најубаво ми е.
Како бе тоа после порагај се давало 100 евра 50 по доктори боже ме сачувај (што мислите поубаво поминавте од мене?), па за потешки операции колку се дава алоо? Зошто? Зошто давате бе? ако на некој доктор не му се работи ајде сиктер! Здравствооо, народее алооо се слушаме ли
Жена во ждм прашува што да преземе зашто комшиското куче често лае со саати, некогаш и касно навечер. Во коментари се повикаа Европјанка да будем госпоџите со одговор оти во друга земја кучињата и луѓето се еднакви, дали бебе ќе плаче или куче ќе лае, исто е, само Македонче све му пречело. Абе пола од овие ќе се посерат да отидат во Европа со миленик кога ќе дознаат оти не може кучето твое да лае со месеци, оти нема шетање без поводник кај ти прдне, нема оставање торти на улица ама кој да им каже.
Имаш таму и за нервирање со вакви работи и за смеење со прашањата од типот "како да му кажам на дечко ми дека му мириса спермата на ракија" и за чудење кога мислат оти врапчето што им слетало на тераса е дрон пратен од Бил Гејтс. Или кога свекре им рекла чаршафите за ебење и јадење да не ги пере заедно. Иначе погоре сум пишала "да лае со месеци". Сум мислела саати лол.
А какви инфузии се знаеш? Со глукоза или физиолошки раствор? Мене после она со девојчето Јана не ми е сеедно кога станува збор за инфузиите, глукозата ја одбегнувам по секоја цена и барам физиолошки и ќе барам и во иднина.
Требаше да ги прашаш. Тогаш коа не бев добра, шеќерот ми беше 6 може и над 6 и сто пати им нагласивме да не лупаат глукоза, па уште дрска таа сестрата, вика „е што ние ги убиваме пациентите ли“... Па од таква невнимателност животи се губат, сакале признале или не, мора на се да се пази, а не ноншалантно да се понашаат. Сеа си подобро?