Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Cycloastra

Cycloastra Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2023
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    281
    Мислев таму да одам ама времето ви е катастрофа и се сумљиви фаци. Не ми се свиѓа Германија. Дури и еден период се преселив во Грција. Колку и да е глупа политиката. Грција е боља од Германија.

На sj *O*, christinnn, steela.honey и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.319
    Допаѓања:
    26.987
    Мене времето највеќе ми се допаѓа, баш такво време сакам, ладно, врнежливо. Имавме лето тука еден месец, температури до 32 степена, испоцркав.

На Gosh, *Amethyst*, 1209 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Cycloastra

Cycloastra Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2023
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    281
    Има многу месеци по 20 ц плус и не врне толку дожд и не е темно зима а светло лето. Тоа ме смета. Плус и морето е ладно.

На Adidas888 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.291
    Допаѓања:
    16.589
    Да се собериме сите што не бевме Египет на одмор и не ставивме слики на Инста.
    Ајмооо

На sj *O*, Anyshka, Skyler и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.850
    Допаѓања:
    23.651
    Се фаќам на дело дека често осудувам луѓе за ситници. Нема да те осудам ако правиш нешто ептен неконвекционално во рамки на општествени стандарди, но ако си пребирлив јадач и јадеш само 3 работи ко возразен човек ќе ми идеш на живци. Ако пиеш вода на забава, наместо барем сок, осудувам. Ми иде на жииивци ако ти треба 3 сати да одлучиш што ќе носиш. Уствари, ме нервира ако ти треба долго време да одлучиш било што. Ако некој патува со фармерки, дотеран, во автобус или авион... живците скинати. Гумени сандали за пливање/за на плажа за да не бодат камењата. Кога некој на моја возраст употребува големи букви при допишување на инстаграм.

Како повеќе набројувам толку повеќе сум убедена дека сум луда. :D Кога некој во темава се жали не ми е јасно како толку се замараат што другите прават, но јас за овакви ситници си правам стресови???? Срамота. :tmi:

На Skyler, GirlLove, L.i.n.a.a и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.159
    Допаѓања:
    175.208
    Вчера сум се загледала серија ама уште пред 12 сум се комирала до 11тина денес. Мислам дека евентуално телото си зема "такса" за неспиењето ама o boy o boy колку добро ми дојде. Често зборам дека ако не му даваме на телото то шо сака - ќе си го земи само во време шо нема ние да го одбериме, ама леле, колку мило ми е дека одбра во викенд.

На Zavisnaodblago, Mrs. right, steela.honey и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.651
    Допаѓања:
    13.869
    Моменталниве мерки за прекин на акции низ маркетиве до ноември важат само за храна или за сите производи?

8. Космонаут

Космонаут Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2023
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    778
    Во Македонија постои традиција на заминување на мажите, порано во војна, а подоцна и на печалба. Оваа појава трае уште, каде што мажите не се дома за да заработат за семејството, а понекогаш и едноставно поради неспособноста на личноста. Во овие случаи мајките го пополнуваат местото на сопругот со своите ќерки. Се ослонуваат на нив да им бидат потпора и ги воспитуваат да бидат доволно силни за да опстојат сами, но доволно кревки и чувствителни за да не можат да ја напуштат својата мајка.

Во оваа вековна сиромаштија кај нас, во која жените се завејуваат во црно, а мажите се приморани да заминат, товарот на семејната траума се префрла на детето. Најчесто најстарата ќерка, која е приморана да стане личност која нема да има доверба во мажите и поради тоа ќе настапи во улога на исцелител на својата мајка. Во поново, психолог на својата мајка која постојано се жали од своето незадоволство од мажот. Мајките стануваат зависни од своите деца и не им даваат слобода.

На sj *O*, Herrera, Anyshka и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.812
    Допаѓања:
    80.617
    За храна

10. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.651
    Допаѓања:
    13.869
    Денес бев во ДМ и сите производи шо им беа на акција ги прелепуваа со регуларни цени. :^)

На Aнонимус_ му/ѝ се допаѓа ова.
  11. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    53.475
    Најсреќна сум кога поминувам квалитетно време со децата. Уживам да шетам со нив, да им купувам и исполнувам секоја желба, да ги гледам како се држат со рачињата и трчаат.. Уплатен одмор за Париз, едвај чекам да ги однесам во Дизниленд :inlove:

На sj *O*, MeowMeow, L.i.n.a.a и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Bitter-Sweet

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.812
    Допаѓања:
    80.617
    Во Рамстор си има акција за некои производи, конкретно видов за производи за хигиена. Од Кам објавија дека ќе има попусти на пијалоци. Законов е за замрзнување на цените на прехрамбени продукти и забрана за акциски цени.

13. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.797
    Допаѓања:
    23.026
    Кога е актуелна темата за онкологија, имам уште една идеја.
    Да се запнеме жени, девојки и кој матичен гинеколог ни наплати ехо или пап или брисеви повеќе од што треба, зимај фискалната и пријави.
    Најискрено планирам да го направам ова оти секако треба на путколог да идам скоро и тоа кај некоја нова да менувам.
    Само жал ми е што све сме прифатиле како нормално.
    И к'р ме боли ако им биле ниски платите. И мојата може е ниска па не ме прашува никој

На sj *O*, Anyshka, MeowMeow и 7 други им се допаѓа ова.
  14. Bitter-Sweet

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.812
    Допаѓања:
    80.617
    Мојот матичен гинеколог не наплаќа за ехо...
    Баш ме потсети, на оваа тема и порано размислував. Читав низ темиве се зборуваше за цени на ехо и уште тогаш сакав да пишам дека не секаде наплаќаат. Не знам зошто е така. За брис, пап и други услуги си има некои ниски цени, не ми текнува сега колку беше. И си викав, која разлика низ ординацииве во државава. :?:

На Munchmallow20 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.319
    Допаѓања:
    26.987
    Колку се нежни овие новиве телефони. Ќерка ми го стави полначот во уста и после го ставив на телефонот да се полни и почна да свири телефонов и пишеше веднаш да сум го извадила оти не бил океј. После пробав и со други полначи и пак исто праеше. А оно лиги имало внатре , па земав со фен го сушев.
    Маж ми имаше до скоро самсунг 8ца или 9ка, од тие edge шо се, го носеше од работа полн со прашина и внатре и надвор, и го скрши и вода му истури и ништо , абе како тераше тој телефон гајле немаше.

16. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.797
    Допаѓања:
    23.026
    Мојава наплаќаше 300, годинава не сум отишла уште, се бафтав со други проблеми.
    За брис ми наплатија еднаш 200, а во лабораторија кај што си ги носев сама уште 300 ми побараа.:envy:
    Сум чула и некои 1000ка за ехо наплаќале.:drunk:
    Иначе ако не сум грешка еднаш годишно ни следи еден комплетен бесплатен преглед кај матичен гинеколог. Или треба само партиципација од смешни 60тина денари да наплаќаат и ништо повеќе.

Реално многу малку се асални матични гинеколози што прават комплетен преглед само со партиципација. Кај многу треба башка да си бараш некои услуги па ќе те ошурат.

17. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.319
    Допаѓања:
    26.987
    Јас мислам дека тоа шо го праела твојата не е ни ок ни легално. Кај сите матични шо сум ги имала, имаше на вратата знак дека преглед кај матичен гинеколог не се наплаќа а ако има нешто спротивно имаше број за да пријавиме.
    Зошто праат бе така?

На eliesaab, tessie и Munchmallow20 им се допаѓа ова.
  18. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.767
    Допаѓања:
    23.745
    Мене богами по последните скандали, ништо не ме изненадува, само се молам да ме служи здравје.

На темава. Моментот на дупло задоволство кога одиш да се жалиш на службеник за ксенофобично однесување, таа хистерична баба Зумбула ти вика жали се кај сакаш, јас сум државјанин јас сум во право и кога не сум и службеникот излегува втора генерација мигрант, на кого веројатно му се евоцираат спомени од слични случаи со претци, а и јас знаев што да потенцирам штом го приметив и ѝ вика на кокошката ,, Сите сме ние дојдени, госпоѓо, кој не дава никаква причина за тоа, не смее да биде вознемируван на јавно место. Не ве зела дома, не е должна да трпи." Блазе ѝ на државата со правичен службеник како тебе. Немаше ни потреба официјално да поднесам нешто, доволно ми беше изразот на лице а ла правење беља во гаќи на дотичната

На Gosh му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Cycloastra

Cycloastra Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2023
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    281
    Да ти кажам сега залади и во Македонија излегов наутро и ми се допадна ме освежи. Зомби бев. Малку ладно не е лошо.

20. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.910
    Допаѓања:
    45.340
    Ме плаши живот во свет кај што ваква објава има толку лајкови. IMG_9772.png

На Candelabra, Gosh, Herrera и 5 други им се допаѓа ова.