90% ženite samo na pravo sa majstori, a koa treba rikverc ili bočno da parkirat, kvik kvik togaj begat ide vrte daleko čak ostae kolata i doe peški samo da ne mora da manevrira
Си седам човече и си мислам колку сум осамена. Да не збореме за сексуална осаменост Не ми текнува кога последен пат маж или жена ме имаат изненадено
Da znaev onaa den ke snimav i da videv so ke kažes sea. Edna ženska kako iskaruvase rikverc kolićkata Opel vectra (znači malenka kola) edvaj edvaj ne može da ja iskara koleskite i se smeeja od prozoro i ja izlezev od mojata kola poso ne možev da gledam kako se mače i jas i ja iskarav, prvo probav da i kažuvam od nadvor ne može nekako da uspee, pa vikam izlezi jas da ja iskaram, ona kako so beše polnička isteče 1 kilo pot od nea kolku se izmači sirotkata haha vika početnik sum dobro e vikam ke bide poleka samo
Ќе научат бе, ама некои имаат страв, јас на пример не знам да возам, ама да кога сум патник во кола не ми е страв од преголеми брзини ама страв ми е кога ептен се доближуваме до друга кола, пошо секакви има може да закочи наеднаш и еве ти катастрофа. Тука во Германија иам гледано многу такви. А најмногу ме нервираат возачите поточно машката популација од возачи шо место да гледат безбедно да се стигне до целта, они гледат другите зошто возат бавно или брзо, зошто го претркал па ајде и овој да го претрка, значи инат водат во вожња со другите коли а не размислуват на своите патници во својата кола, посебно ако има деца. Оти и такви иам запознаено, со децата во кола а он шиба како луд и се дере на другите.
Абе ако не знаеш да паркираш, реално не можеш да предизвикаш сообраќајка живот што кошта, а ако леташ со 180 (комплекс на мали куриња, не дека се брзате за некаде) можеш да убиеш човек. Сте се фатиле со паркирањето ко слеп за стап.
Taka zbores oti ne si položila ušte, ti koa ke položeš koj te znae šo ke praeš, ke i e..š mater na site okolu tebe
Epa možes materijalna šteta da napraeš i poželno e da znaes da parkiras šom si veke zemal vozačka i kažuvas deka si šofer. Te konkretno čovek ubi pred nekolku godini kaj nas eden pri parkiranje rikverc, ovaj vrakal ne videl po čoveko pozadi kolata bapnal go padnal ovaj loso na glavata i umre u bolnicata. Vides deka može koa saka da se zagine bilo kako. I od točok možes da padnes da umres. Deka ti pročita deka ja rekov 180 da se lita e OK?
Посебно место во пеколот за велосипедисти што се спуштаат на стрмни планински пешачки патеки. Тоа патеката пола метро широка, пазиш да не се сопнеш дур се качуваш оти отиде у провалија од страна, тој се пуштил јурииш надоле.
@TMNT Не си кул или фраер ако мислиш дека знаеш подобро од правилата во сообраќајот. Подобро внимателен возач него ли возач што се докажува преку возење. До сега два снимци видов по социјалните мрежи од ретардирани мажи во Србија како возат во спротивен правец на автопат и притоа прават фатални сообраќајки. И тоа е ваљда поголем проблем од хаха жените не знаат да паркираат.
Нее туку така ограничена брзината на 70км/ч на отворен т.е регионален пат. Видливост има да, надвор од населено место да, ако се рачуна урбаната средина од кај што излегуваш. Но има регионални патишта каде на секои 5 или 10 километри следуваат рурални населени места. Пример напушташ едно рурално населено место, по 10км ти следува следно населено место, затоа на овие патишта е ограничена брзината на 70км/ч, а кога се влегува во населено место се ограничува и до 50км/ч и многу е пологично брзината од 70км/ч полесно да ја прилагодиш на 50км/ч додека го напуштиш населеното место него ли од 100км/ч директно на 50км/ч. Многу е побезбедно на овие патишта од 70км/ч да ја спуштиш брзината за 30% него ли од 100, интезитетот на кочење и триење колку и да е нагло нема да биде ист. Друга причина зошто е ограничена на 70км/ч е тоа што на овие патишта се движи секаков вид на моторни возила, и мотори, и скурери, и земјоделски машини а постои ризик и од ненадејно излегување на животни на патот. Кај нас е земено здраво за готово демек нема видливо е и гази над дозволеното. Во исправна држава нема толеранција. Во Германија имаш и посебни зони, зона пример каде брзината е ограничена само на 30км/ч, колку и да се брзаш, имало или немало гужва ти мора да возиш 30км/ч на тој пат. Па ако не те болат парите, тогаш вози фазла. Паркирањето и возењето се на некој начин дисциплина која се совладува. Некој побрзо, некој покасно, без разлика на полот. Тоа е исто како тебе сега да ти дадат шлепер МАН или Сканија со 15тони приколица да ја паркираш во лента под прва, а не си стекнал доволно пракса претходно, ќе успееш ли? Значи треба време, со тек на време вештините се прилагодуваат. На почеток сите сме возеле панично, со тек на време се адаптираш и почнуваш механички да си возиш како и секој, веќе навика тие. Јас знам мажи што две чисти немаат од сообраќајот. Ѓабе им е рефлексот и флексибилноста да го управуваат возилото кога ни 1% психички не знаат да ја предвидат ситуацијата. За разлика од жени или почетници кои пред време ја предвиделе ситуацијата иако не се шоферишта. Во сообраќајот треба прво да знаеш и да очекуваш пред време што мисли и планира тој од спрoтивната страна. И тука нашава држава е доказ дека не ја бива и е 100 години назад. Праќаат полицајци на автопат да запираат возила шо возат над 130км/ч. Како ќе го сопреш тоа возило? Им ги ризикуваат животите на полицајците наместо да купат камери, посебни места за запирање пример пред патарини, наместо казни по дома со фотографии, тие ризикуваат туѓи животи. Катастрофа сме. Во однос на блендирањето, не треба да се блендира, имаше едно видео кај што има контрола полиција и му блендираат на овај, и овај гледа дека има полиција, круг налево се враќа а во гепекот носи киднапирано лице. Па и за казна да е, ако немаш врзано појас во тие 2 секунди дур го ставиш вниманието ти се одзема за 80% и предизвикуваш ризик во сообраќајот. За блендирањето со киднаперот:
Ajde ti odma naluti se za parkiranjeto haha, epa lažam li neli e dobro da znaes da parkiras? ne ti tuku site nie? Osekas se po spremno po hrabro a ne da se misles oste od doma dali ke najdam parking pa deka ke ja ostaam kolata ke idam poarno i da paničeš ako nema sloboden prav parking. Normalno deka vnimatelen vozač e najdobar vozač, trezen, so prilagodena brzina i vnimavanje osobeno koa vozes i drugi so tebe poso ti osgovaras za site u kolata. E sea ako saka nekoj budala da voze u sprotivna nasoka ili da misle deka ke polita od planinata so kolata koj može da go spreče
Znam bil sum u AT i ne mi se dopaga toa so kamerite kako da sum robot na nekoj način kontroliran i sniman nasekade od firmi do patista do marketi do se živo hehe ipak nekoj miks od tamu i tuka bilo bi ok
Па немаме камери оти и тие ќе ги украдат за 5 минути. Со се полицаецот ќе ги дигнат. Тоа е оти кај нас не работи законот. А за ова со киднаперот и јас сакав да кажам исто, со блендирање на никој не му прајш арно. Таа полиција таму стои за да не се дешаваат такви случки , а не од инат на возачите како шо овие нашиве се научиле да мислат.
Не треси глупости жити се. Секој втор ден на секкави патишта има сообраќајки кај што вистински луѓе умираат, господинот не можел да се задежи плус 5-6 минути во сообраќај. Ќути те молам и биди малку помалку самоуверен.
Ме потсети на ова, морав, no hate тие што возат BMW Имаше и едно друго мислам, демек ако се чувствуваш бескорисно, сети се на тој што го дизајнирал жмигавецот на бмв