Не знаев дека Македонциве сме се делеле по тоа кој каде пазари. Демек сиротињите во Кам и Стокомак, елитата во Веро и Рамстор
Да не се фалам, ама јас предобро готвам. И многу сум креативна. И така денес сакав да пробам еден рецепт, ама малце да го модифицирам. Требаше да е десерт со цимет иначе. И така јас додека матев тестото не сум забележала дека ми поминал хрчакот и го бутнал биберот во тестото. Да кажам искрено не само што беше покреативно од шо јас некогаш би пробала, ама и зачудувачки вкусно испадна.
Патентирај го рецептов „Циметњак - бибер десерт на хрчаковски начин“. Не се заебавам, интересно делува, чим викаш и вкусно било, значи тоа е тоа.
Е добро де, не го земала хрчакот у тркало, да го стави у тестото да врти и да мати со него. Ваљда си се шеткал наоколу.
Се напив деметрин четвртче. Ептен се шокирав од ненадејно починати личности кои ги имам на фејсбук и со кои учевме заедно факултет. Почнаа да се намалуваат живите пријатели од Фејсбук. Легнала да спие, сабајле не се разбудила = мртва Другиот случај го фатило срцев удар. Третиот со мозочен удар. А станува збор за личности моја генерација 1985 Почнува да ме фаќа некоја паника дека се ближи смртта. Бреееј животот е толку краток , денес те има, и не знаеш дали ќе се разбудиш жив ако легнеш да спиеш. Иако моментално не сум во Македонија да им појдам на погреб, Господ е сведок дека многу се шокирав, си поплакав, обично сум ладнокрвна , но се извадив од памет кога ми кажаа. Ебати животот, човек здрав ќе си умре. Немам коментар. Лесна им земја. Ептен жално. Се надевам ќе ме смири демитринот. Уфффф, седам шокирана, не можам да поверувам дека ги нема.
Значи тие шо не се од Скопје сите се сиротињи оти немаат Веро Пу јазк, имајќи да запалат колата да возат до Скопје два часа да пазаруват во Веро као господа, притоа да платат 1500 денари патарини, они во Кам..... срамота!!
A во КАМ и Стокомак без пари даваат, и таму дигнале цени, дури некои работи во Тинекс се поефтини, и КАМ и Стокомак како магацини ми се, сами си вадиме вода, сокови, се им е неотпакувано, тоа се средува во магацин, не муштериите, колку пати пензионери неможат да отворат, па замолуваат некој од муштериите. И нема некој избор на средства за хигиена.
Толку ми е жал кога ги гледам толку млади а толку големи проблеми... порано не беше вака.. најмногу ми е криво што не можам никако да помогнам. Ако се обидам само ќе ме гледаат како непријател...