Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.045
    СДК дека его е во прашање и кога сам на себе си јадеш гомна.

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.787
    Допаѓања:
    22.910
    Не знам за каде збори и језда малце претерани ѝ се пцовките ама докторката требало самата да ја презакаже за следен ден. После сите закажани, останува уште пола саат и Херера да е на ред:)
    Или кај друг доктор. Ама да се надокнади. А не пак да си закажува за нов термин после 4 месеци.

На cresa-jagoda, Herrera и Mrs. right им се допаѓа ова.
  3. Sandman

Sandman Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    647
    Понекогаш љубовта доаѓа од никаде, да те потсети да веруваш во неа и продолжиш понатаму каде застана без неа.

На cresa-jagoda, Liljana K., hermosa и 3 други им се допаѓа ова.
  4. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.257
    Допаѓања:
    16.531
    Не мислев на Скопје.

5. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.809
    Допаѓања:
    80.593
    Кога сме кај одложување, на ГАК три пати ми одложија термин. Првиот пат - докторката била на пат. Вториот пат не знам зошто. Па ми пукна филмот и зедов упат за кај друга докторка. И за кај неа ми се јавија да одложат ама јас отидов и на шалтер викам Зошто ми го одложуваат терминов? Таа вика Кој ти го одложи? Е од кај знам кој, некој од клиника ми се јави. И рече Терминот ти е тој, докторката е тука, ќе си влезеш.
    И така. Чекајќи си направив поголем проблем ама помина.

На cresa-jagoda, simoncelicius и GirlLove им се допаѓа ова.
  6. MissChievous

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.045
    СДК дека кога забар покрај ставена анестезија ќе ти каже "ова малце ќе боли", знаеш дека си во тешко срање.

На cresa-jagoda, minne992, simoncelicius и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Cloi

Cloi Активен член

Се зачлени на:
    26 септември 2023
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    266
    Како порано, додека бевме млади светот беше едно убаво и безбедно место за живеење?
    Што се случи кога пораснавме?
    Каде исчезна сето тоа?
    Илузија беше, бајка или само еден убав сон?

На cresa-jagoda, minne992, GirlLove и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Bubbly-sugar

Bubbly-sugar Активен член

Се зачлени на:
    15 септември 2023
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    74
    Доаѓа момент кога човек се оладува од човек. Може да се зборови, може да е една ситница за да си речеш, оооп ова баш не е вака.
    Љубовта е битна, но има работи ко доверба и почит што некогаш се побитни и од љубовта.
    Кога љубиш некој недостатоците не ти сметаат на почеток, но со тек на време се пресудни за крај :?:

Многу е тажно кога срцето сака, но паметот ти зборува друго :(

На cresa-jagoda, minne992, Purpleheart и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.108
    Допаѓања:
    15.020
    Уат д фак со речников, нејсе кај чекаш за затнато уво 4месеци?
    Не е можно за орл толку да се чека.
    Инаку можеш и сама а можеш и кај матичен доктор да пробаш да го средиш увото

На ElenaOfRivendell, simoncelicius, elimkd и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. GymGirl❤

GymGirl❤ Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2021
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    825
    Уффф добиеново ми мава поише на психа отколку на стомак :worried:

11. MissChievous

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    25.045
    СДК дека ми се шета пак во Париз, низ улици и музеи, да гледам убава архитектура и слики. Нејќам брендирана облека, парфеми, накит, коктели, шампањ, сакам уметност и култура.
    Може и по некој кроасан.

На Ahoy, minne992, eliesaab и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Kumanovkaa

Kumanovkaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2019
    Пораки:
    402
    Допаѓања:
    1.152
    Ми фали WildMk, иако беше дрска и постојано се караше некако најпозитивна ми беше на форумов. Ми остави впечаток дека е од оние што се брутално искрени и се кажуваат во лице.

На Mazegin, minne992, Евроазија и 8 други им се допаѓа ова.
  13. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    11.159

Се изнаработеа од работа, те до толку се тешки мрзи германците.

Проблемот е што за жал во Јуни кога бев кај матичната докторка , она ми рече да закажам кај специјалист бидејќи немаат такви апарати ........кај матичната само крвна слика може да се провере и вакцини, друго не може ништо, таква им е политиката, па ги препраќаат пациентите на специјалист.

И не е прв пат, јасно ми е дека се чека минимум 3 месеци за термин кај специјалист, така беше и ко бев на ренген да ми ги сликаат синусите, си чекав 3 месеци , па после уште 2 недели за резултатите чекав мислиш од Австралија треба да стигнат резултатите и трпение, трпение трпение........

Исти курац и сега, значи Јуни бев кај матичната, жената ме препаќа кај специјалист кај кого се закажува термин и нема ништо за хитно.
    Значи чекаш ко будала за термин со месеци , и си велиш ајде уште 3 дена, уште 2 дена, ајде аман Боже да го дочекам теминот и на крај ти пишува курвата дека терминот ти е откажан и те известува дека следен термин слободно има тек у Јануари 2024.

И ќе ми јаде некој лајна за трпение ?

Епа немам живци јас , ако се глупи докторите и не знаат да се организираат за во секакви случаеви да има замена и не се осеќа пациентот извисен, само на нерва газат, а се губи смислата на зборот ТРПЕНИЕ .

Страшно се нервирам ако не фукнционира нешто ко што треба , здравје е во прашање и ДА, мене ме засега тоа .

И знам дека сум многу безобразна на зборови, ама ич кур не ми чуе кој што ќе мислел за моето понашање, доволно е што ме разбира маж ми во секаква ситуација.

Он и вчера ко му кажав и почнав да критикувам шо циганска држава е ова, ништо не функсионира ко шо треба и не е прв пат , ама да не пишувам на долго.

Неговиот одговор беше : не треба тоа да те чуди, види како јас си кулирам, оти исти курац е и во Македонија, и таму ништо не функционира , така да оттрпнат сум.

И во петок ќе ме носи во Дрезден оти во Лајпциг нема слободни термини , 600 000 луѓе население, не е село па да речиш се пополнило секаде, ,ама тоа е на германецот не му се работи и гледа што е можно помалку саати да оди на работа и во случајов со помалку пациенти на ден да се замара.

Се останато може да си цркне од нервози.

На Gosh му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    13.973
    И таму е исто срање да не кажам и бетер од кај нас? :o Луда работа.
    Мислев за кај нас збориш, знам дека живееш у Германија ама викам да не си дошла тука па се акаш по доктори.

Па и како седиш толку долго време со затнато уво? :| Ја би полудела искрено.:worried:
    Може и сама дома да пробаш некако од аптека да земеш имаше нешто за чистење ли што беше за во домашни услови. Како ќе чекаш уште толку месеци.

Кај нас да, исто нема уопште термини кај специјалисти ама сепак за вакви прегледи мислам дека се наоѓа, не е ова термин за магнетна пример, па да чекаш и по пола година, обичен преглед, ни интервенција не е ниту дијагностика.
    Шо им станало бе на овие, вака шо се понашаат? :^)
    Од нас да не зимаат "добри" примери и практики или пак докторите се наши?
    Ме изненади да ти кажам, па имаа тие здравство колку-толку поарно, сеа совршено и идеално не е нигде но ваква непрофесионалност ко што опиша не е во ред никако.

Само пак ќе речам, мора да се контролираш и да не се нервираш, тебе само полошо ти е, нејзе и е гајле дали ја пцуел и колнел некој, си тера нејзиното.

Види прашај во аптека може и сама ќе си помогнеш бар малку, ако чекаш од овие, ќе дочекаш..
    За обичен преглед да нема термини, можам да замислам за нешто покомплицирано.
    Страшна работа.

Пропаѓаат и овие изглеа скроз, тотално нефункционални станале, а ние мислиме само кај нас е лошо.

Последна измена: 27 септември 2023
    На cresa-jagoda и Herrera им се допаѓа ова.
  15. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.691
    Допаѓања:
    9.351
    Награда за добрината е животот да те удри каде што те боли најмногу

На minne992, flower30, elimkd и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.253
    Допаѓања:
    16.045
    Ја нема веќе на форумов?

17. Kumanovkaa

Kumanovkaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2019
    Пораки:
    402
    Допаѓања:
    1.152
    Колку што знам повеќе пати ја банираа, ја снема баш периодот кога не се вклучував, не знам што точно се случило

На mKdevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  18. sino.o.oka

sino.o.oka Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2020
    Пораки:
    769
    Допаѓања:
    3.685
    Избришав преку 2000 слики, и од оние шо мислев дека ми со со "значајни" личности. Нрма значајни личности, се е пролазо и со рок на траење. Има само убави спомени и моменти за паметење. Најзначајни можеш да ги сметаш оние шо ти де дома, дури понекогаш и тоа е дискутабилно ама ај да не ја тупам.

На christinnn, L.i.n.a.a, kolovoz и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.108
    Допаѓања:
    15.020
    Денес си купив по грешка детска четка за заби(facepalm):rofl:

20. Pandapanda

Pandapanda Истакнат член

Се зачлени на: