Ништо нема здраво, а поготово рибите не се здрави немаат никакви масти ниту ништо, башка животинско потекло се, јас од како престанав да јадам тоа се опраив од многу болести, што и глава очи да не треба да јадеме, тие здрави се? Пошто рибата е здрава нели... Заблуда е
И овошјето и зеленчукот не се здрави, полни се со пестициди, тоа може порано кога сите саделе, сега и почвата е загадена и воздухот. Ни воздухот не ни останува.
Не е само во Македонија, еве јас живеам во ЕУ и баш вчера со либе коментиравме туна од Лидл, истото го пишува од позади, дека е ловена во ризично подрачје. И потоа си ја купив, протеини > ризик.
А да, и да не прашуваме зошто за на лекар се чека со месеци за преглед последниве неколку години, само издувај си се на лекарот/ите и идеме даље. #тралаленд
Масакр да направиме како членка што имаше пишано хахаах па после нас ќе не јаде некој ко ние риби за протеини
Пош Керен запрепастена од понашањето и изразувањето на некои. Сите престанете со што и да правите, Сонцето и Месечината да престанат да се вртат, да ја осетат нејзината запрепастеност ко што наликува. Кој да ти каже бе Пош Сузи. The more things change, the more they stay the same на форумов.
Никогаш нема да речам за некоја жена дека си го бара или заслужува сексуално насилство. Ама кога за жени во кожни фотељи се пишуваат страници и страници, а за оние обичните смртници медиуми и политичари и сите ќутат ко посрани, не може да ми е сеедно. И тоа истите тие жени во фотељи што лапаат патни трошоци, гласаат за закони што амнестираат криминалци, ни се смеат у фаца како не сме можеле да преживееме со 300 евра плата и фала богу ги боли пичката за некоја Стојна од Кравари што ја убил мажот, ама одма ука бука кога они се жртви. Не, не си го барате. Ама дека ми е жал? Не ми е баш.
Превземено од како се чувствувате денес Позздрав и среќна полна Месечина во (соѕ.) Риби/троп. Овен за оние кои слават (и за оние кои не се во фаза на менструирање). Спојлер: . Апдејт, позицијата е веќе потполнета, огласот заврши, ситуацијата е земена под колку толку контрола. .
На ваков убав сончев ден јас сум за нигде, последиците што имав температура си влијаат и уште ред други работи, најверојатно некоја настинка. Само ми се упропасти денот за нормално функционирање и тоа што сакав да го правам денес.
СДК дека внимавање на исхраната е знак на интелигенција. Не зборувам за опсесивно броење на калории и доживотно избегавање на одредени намирници и оброци, туку за активно селектирање и свесно правење на добар избор секојдневно. Да не се замараш за исхрана, значи не се замараш за себе, не се цениш.