Да, дете е дете. Мене ми нема разлика дали е машко или женско, најбитно е да е здраво. И не треба да се прави разлика! Баш емпатично да бираш машки пред женски деца. Олади малку, форум е, ама вакво понашање ни за на селска чешма не ти е!
Од интергалактиката-кога паметни членки имаа мотив да пишуваат. Сдк ми фали @Doozy , каде и да е, се надевам добра е
Да, треба да бидат среќни што добиле потомство, без разлика дали машко или женско. Сите кои што добиле потомство кое го посакувале. Никој не кажа дека немаат право на желба. Има луѓе кои си посакуваат одреден пол, но на некои не им е важен полот, туку само да е се' во ред, живо и здраво. Нема врска со емпатија постот, веројатно погрешно го разбра. Баш има емпатија кон жените кои поминале низ трнлив пат за рожба, поентата беше, што се' не поминуваат жени само за да се остварат како мајки, па на крај доаѓа до полот да биде проблем, ако е девојче. Проблеми при забременување, бременост и раѓање може да има секакви, полот на бебето не треба да е еден од нив. Ама секој си знае за себе. Ај ако не само машки нека се раѓаат, што ќе прават после тие без женски?
Се чудам на 50 и кусур годишни жени кои немаат основна култура и воспитување, за грев сте! После младите биле вакви, младите биле такви, се што правите е одраз на Вашата не(култура) од дома, да ми кажуваше некој дека на мои 20 и кусур години ќе ми се замери 50 год жена без посебна причина, немаше да му верувам.. Убав ден
(Извини Селти што цитирам ама да кажам нешто) Чисто се прашувам дали некој од НВО му текнало за жениве, дали во хаосот на реакциите за измената на КЗ, му текна да праша и истражи дали и овие ќе бидат амнестирани и ако не, да бидат. Фала богу не. Затоа нема никогаш да застанам на иста страна со нив. Од Монструм ќе излезат браќата барем, да нема браќофобија, јееј
Значи ја сум ја згрешила димензијата. Да ја воскреснам викаш. Ова пост темите за ковид. Пост и темата за шеќерот #штоетоашеќер Јa јест да имам кул зен дух и аура, и челични живци, ама што е многу е многу, се си има своја граница.
Кога имам слободно време, станувам overwhelmed од колку работи можам и сакам да правам и на крај не правам ништо освен да скролам по социјални мрежи затоа што не можев да се одлучам.
Често по маркетиве,особено во ДМ наидувам на отворени производи,магични крпи,во Кам таблети за миење садови...Еве сега земав кеси за замрзнувач со зип патент.Кутијата отворена. Алооо ,слепци ли сте ,глупаци ,што,мечка ли има внатре на дајре што игра??!!Башка илустративно со слика ви нацртале ,КЕСА е,е..ати себичњаци невоспитани! Ова за тема испукајте се беше ама нејсе.
"Ако не пешачиш толку, немаше да бидеш слаба, ќе беше до сега знаеш што smirk" - да, Славице, токму така, баш си паметна. Ваков дебилен цинизам обожавам, многу ме мотивира. Луѓе незадоволни од сами себе што даваат глупи коментари се само уште еден дневен потсетник каков да не бидеш.
Исто, ме фаќа “мрза” и скролам на тел., па откако ќе помини доста време ќе се изнервирам оти уште малку слободно време ми останало и сега веќе е доцна за било шо освен повторно скролање.
Смешно беше како го кажа, скоро ко да мислеше СРЕЌА ИМАШ ПА ПЕШАЧИШ, ИНАЧЕ... ко некој нејзе да и' брани да пешачи или праи што сака.