Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.397
    Допаѓања:
    42.296
    Ви теќиње као се шалевме на времето дека мужите се технички лезбејки, оти им се свиѓаат жени?

Епа, it's not a joke anymore...

На tirkenbal, cresa-jagoda, MeowMeow и 8 други им се допаѓа ова.
  2. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.797
    Допаѓања:
    23.026
    Ја сум педер уствари?

На cresa-jagoda, MeowMeow и Scott Weiland им се допаѓа ова.
  3. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.397
    Допаѓања:
    42.296
    Педер или педерКа? Хмммм... :?:

На cresa-jagoda, MeowMeow, Amellie13 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.195
    Допаѓања:
    56.988
    Ми отклучи меморија, со старото друштво еднаш имавме групен чет на мсн и се викаше „Педерки“ ради оваа причина. :D
    Ама веќе не е шега да.. :tmi:

На cresa-jagoda, MeowMeow и Gosh им се допаѓа ова.
  5. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.555
    Допаѓања:
    4.325
    Дојде време кога се цени ако си некоја ' битна личност ' ако не си тогаш не си ни вреден да те поздрават. Замислете бев на свадба минатата недела каде што присуствуваше функционер од една партија. Родителите од двете страни не се поздравија со никој од гостите на прием. Не е битно може така сакале они си знаат. Арно ама кога дојде дотичниот функционер кој патем беше од машката страна мајката на невестата одма истрча на негова маса и само со него да се поздрави (facepalm) ( не го знаеше лично иначе).
    Јас па до душа не сакам да ги видам ми се повраќа од сите нив. Ама тоа е.
    Ние другите гости небитни 8).
    И да си честитаме за ново покачување на цени. Зошто минимална плата во државава е 1000 евра и ова минимално ќе го осетиме во домашниот буџет.
    Стварно сте несаглам толку ќе кажам.

На cresa-jagoda, MeowMeow, Miss666 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.622
    Допаѓања:
    38.118
    @doll.a истото се случи и на една свадба кај што бевме со сопругот. Бевме гости од страна на младоженецот. Дел од другите гости (од негова страна) беа членови на една партија. Дечково тогаш беше дел од владата. Тие беа седнати до главната маса, а ние `обичните` гости седевме на крај. Да не речам, бевме невидливи. Иако бевме блиски. Ама не сме финкционери за седиме поблиску до младите. Кој како сака нека коментира, ама за мене почитта е битна.

А за цените читав вчера на интернет... Како не им е срам? Уште се фалат дека тоа нема да се осети на домашниот буџет. За нив нема. Се изнакрадоа. Мило ми е што си заминав од државата.

На Malesia, cresa-jagoda, Miss666 и 4 други им се допаѓа ова.
  7. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.555
    Допаѓања:
    4.325
    Абе знаеш тркалото се врти. Не се вечни и тие на функција. Им доаѓа крајот како и да е.
    Па ќе ги видиме кога ќе се смени власта ;).

На cresa-jagoda, Miss666 и SummerGirl им се допаѓа ова.
  8. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.622
    Допаѓања:
    38.118
    Јас тоа го викам лижење. Ние сме очигледно прости. Немам комуникација со нив. Не сакам да ги гледам.

На cresa-jagoda, Miss666 и doll.a им се допаѓа ова.
  9. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.159
    Допаѓања:
    175.208
    Поќе работи шо прат да ми врие крвта:
    20231006_101750.jpg

На MeowMeow, Waverly Raven, st-el и 5 други им се допаѓа ова.
  10. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.622
    Допаѓања:
    38.118
    А мажот може да се ду*и со која сака, затоа што, нели, е маж. Му се може. Ццццц.. Што се нема да прочитам.

На MeowMeow и GirlLove им се допаѓа ова.
  11. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.797
    Допаѓања:
    23.026
    Е на вакви ти иде празно плико да им однесеш.

На cresa-jagoda, MeowMeow, Mrs. right и 2 други им се допаѓа ова.
  12. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.159
    Допаѓања:
    175.208
    Не е ни то поентата. Поенатата е дека жената "заслужила" тепање, гризење и давење оти жените се дупеле настрана. Не е ни дека на мажи поќе им се простуваат неверства туку дека потенцијално и хипотетичко неверство го презентират рандом ропаци како оправдување за насилно, гнасно и предаторско однесување.

Не можам да опишам шо осеќам за ваквите. Не можам. Толку црни мисли шо страв ми е јавно да ги пишам.

На MeowMeow, st-el, Bezimenka90 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.622
    Допаѓања:
    38.118
    А тој што го пишал тоа сигурно ја тепа жена му. Што се држи земјава. Ќе ме скубе за коса? Очите ќе му ги извадам.

14. quattro

quattro Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    3.215
    Допаѓања:
    8.423
    Налетав на многу коментари полни со омраза, исмејување, потчинување, пцуење за случајов со полициската службеничка, не знам од кога е ова и во кој град, но е апсурдна реакцијата на луѓето . И не само по социјалниве мрежи туку и општо во опшеството меѓу народот не само кај нас туку општо во светот на полициските службеници се гледа со голема омраза, да можат целата таа омраза да ја исфрлат врз нив дури и со одземање на нивниот живот, пример овај случај кој е обид за убиство со умисла и многу други случаеви.

Полицајците не треба да претставуваат за нас опасност, страв или нешто друго. Полицијата постои за да го спроведува пишаниот закон. Ако не чини законот, вината треба да се бара во тој што го пишувал. Полициските службеници се онај истиот обичен народ кој го сочинува целокупното опшество во една земја. Не треба да се бара кривицата во службениците, полицајците се исто луѓе кои работат за плата како и секој останат, да обезбедат леб за домот. Работните задачи и обврски се секому различни, но овие службеници работат под наредба, трети лица им наредуваат да ја извршат таа наредба, зошто тоа им е должност во тие работни часа. Ако некој е виновен, тоа се тие трети лица кои ги издаваат тие наредби, кај нив треба да се бара вината, а не во полицајците. Во ни една нормална држава во светот не се испраќаат полицајци на автопат да запираат возила каде се вози 130км/ч и фазла, ризикувајки им го животот на полициските службеници. Има многу решенија и примери од кои можеме да примениме, но никој не сака да направи промена од страна на овие трети лица или т.н виши сили инсталирани во опшествениот систем. И не мора да е автопат, еве раскрсница било, ја прегазиле затоа што е "џандар", без да размислат за последиците. Зарем оваа службеничка и сите останати во МВР, не ги чека ли некој нив дома? Зарем нема ли деца кои ја чекаат својата мајка да се врати од работа, или својот татко, сопруг/а, или нејзините родители ако е помлад/а полицаецот или полицајката? Зарем со таа омраза кон "џандарите" треба ли да ги оставите нивните семејства без своја мајка, татко, сопруг/а, син/ќерка затоа што бил/а полициски службеник? Ако е полицаец треба да се изгази, тој не носи душа, не го чека никој дома?

Полицијата постои за да се спроведува законот, јавниот ред и мир како и чувар на јавниот поредок, безбедност и стабилност на државата. Ако кон некого треба да се бара вина и да се има омраза, тоа се политичариве кои се вртат во круг и ја разнебитуваат, уништуваат и крадат оваа држава, кои потоа ги искористуваат полициските службеници да се заштитат себе си а со тоа омразата на народот ја префрлаат на службеникот наместо врз нив самите. А медиумиве па уште го потенцирале брендот на возилото.. гревови наши.
    Плавите животи вредат!

IMG_20231006_170138.jpg

Последна измена: 6 октомври 2023
  15. Liljana K.

Liljana K. Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2023
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    659
    Eden da me ubedi deka ne se site maski isti ….. i tri planeti da se soberat ke nema takov!

На Adidas888, Војник и sino.o.oka им се допаѓа ова.
  16. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.779
  17. Космонаут

Космонаут Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2023
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    778
    Можеш да научиш многу за луѓето според тоа како ја приготвуваат храната и како ја сервираат

На Herrera и sino.o.oka им се допаѓа ова.
  18. Ajronmen

Ajronmen Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2021
    Пораки:
    2.222
    Допаѓања:
    9.047
    Македонија:

Загарантирана ниска цена на основните производи!

Македонија две недели подоцна:

Урдата, феферонките, лутеницата и уште 997 други производи се луксузни и ќе имаат данок од 10% наместо 5%.

На sparklie, H.VAGA, Anie93 и 13 други им се допаѓа ова.
  19. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.622
    Допаѓања:
    38.118
    А кои производи не се луксузни? :?:

Дали се овие нормални? Го осиромашија народов. Дојдено е до степен да не можеш да се прехраниш. И ќе ми кажуваат они дека можело да се живее со минимална плата. Си ги напикаа газовите во фотељи и си ги прчат. И после зашто се отселуваат граѓаните од државата? Ете затоа. :devil:

На MeowMeow, Ajronmen, Mrs. right и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Sandman

Sandman Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    660
    Можно е да чувствуваме исто, веќе не знам што е вистина и што е невистина, што е ноќ, а што е ден, двете во мене носат нешто еднакво на моќ и слабост, минато и идно, те посакувам секако, кога те има и кога те нема, нека нема заборав, сето твое и мое нека се стори во ѕвезди на небото наше.

На st-el и Cloi им се допаѓа ова.