Сите оние што го постираа видеото на стори од Candace како се подбива со queer луѓе, да се заинтересираа малку и да беа гласни бар за еден проблем во државава ко тие од видеото, може ќе мрдневме од мртва точка. Ама нема, тука сме само да се смееме на нешто што се случува на 10 илјади км од нас. И затоа сме мизерни. Барале права за личен идентите. Ќе бараат, им се може. Што му се може на македонец во сопствената држава? Ништо, буквално ништо.
Ноќва кога сѐ е тивко, мисливе битка бијат во отсуството на твоите зборови... Се двоумат тие, колебаат, прпелкаат во правта од сомнежите..... Само една емоција, насмевка, топлина успева да ги усмрти нивните отровни стрели....
На кафе во рок од 23 минути ти ќе дознаеш каде живее, каде пораснал, што жнееле на село, од каде се неговите, каква кола вози, на колку места работел, колку илјадарки му бил кредитот, колку литри вода пие дневно, шо број на чевли носи сестра му.. иии така 2 часа ќе си ќутиш, за на крај да рече ау мислам убава хемија имаме, кога следен дејт? Два часа верглање колку е спешл, апсолутно не е како другите! А следен ден ќе си искочиш со сто пати поубав кој уствари поседува самосвест. Интересно И затоа женски да си искачате дури не си најдете капаче, има милион поубај опции од некој со изгужвана кошула шо гласно ја чмака таа кутра бомбона. Спојлер Уште фантазирам како му вршам ладнокрвна тортура кога ми текнува колку гласно ја чмакаше.
Знам, и јас преферирам олд скул. Сепак целата дејтинг зона е филтер, штикаш кој не ти одговара дури не си најдеш океј.
Дечки што ви е бе фората со дупливе профили? Па се праат на три ипол дека нови биле, се пуштаат у лп демек мислат интересни се и нема да сфатиме дека се они, манијачат деноноќно што си пишувал... Како не сфаќате дека има детали за среќа што постојат кои ве откриваат дека сте токму вие? Ај пораснете аман више, имајте муда пишете од вашиот профил, џабе се трудите вака, не пали таа финта, сте се заебале ја да ви кажам. Еј од анонимен профил на анонимен форум да не пишуваш, а да праиш неколку анонимни нови профили и да спамаш за само да се најдеш во разговор и да пробаш да ќариш некоја. До тој што спамаше: те охрабрувам да пишеш од правиот профил што имаш да кажеш, не се криј, што и да е работата, ќе се разбереме ко луѓе, така да немаш никаква потреба да се криеш. Мило ќе ми биде да ми пишеш од вистинскиот, а не да си играме игри ко мали деца. Фмп.
Каде е, и што прави Офелија Димковска, колумнистката во Фокус, која на само една скромна страна при крајот, опфаќаше од феминизам, до мода, архитектура и културен коментар, и за една осмоодделенка беше пример за модерна и успешна жена, и која и ја избриша границата помеѓу сакањето женски работи, мода и козметика, со бидувањето јака и модерна жена...
Што кога многу рано во животот ќе дојдеш до една фаза каде што и финансиски и духовно си исполнет, и се чувствуваш како да се имаш пробано и како да веќе ништо не те движи напред? Како да се ти е веќе видено, пробано, ништо не ти предизвикува сатисфакција, ништо не те радува..
Same feelling. Onda si postavuvas nova cel. Barem jas taka. Cel mi bese da se vrabotam, done. Super platena rabota vo Mk. Pa da si kupam stan. done. Sledno mi e da si najdam srodna dusa i da patuvame niz cel svet Target i estimacija. I uste da ja imas vistinskata licnost pokraj tebe..
Го пратам паров - https://instagram.com/thepasinis?igshid=NjIwNzIyMDk2Mg== - често по постови има цени на разни јадења низ Италија и сфаќам дека исти се и кај нас. Пица во ресторан 6-8ипол евра, разни pastry 1 ипол-3 евра, сладолед 3 топки 3ипол евра, итн. И само дополнително сфаќам во каква мизерна држава со лопови и криминалци живееме, тажно е да рмбаш цел живот само за сметки и полуквалитетна храна, секогаш со калкулаторот при рака.
Викендов бев на стенд ап комедија, на роденден, свадба, кафе, прошетка. Секој викенд од настани не можам да стигнам да се одморам. Но, ајде нека е за убаво