Не бев особа што веруваше во астрологија,ама оваа година особено летово па и месецов ме натера Меркур да верувам дека има влијание врз нас луѓето некоја енергија, што знам се осеќа нешто тензично и неубаво.
Ова го слушам последниве неколку години, или дека се '' погодува" во Девица ретро последниве неколку години, или па збудалеа сите па веќе не може да се крие. Иначе, спремни за еклипси? https://www.timeanddate.com/eclipse/solar/2023-october-14
Сакам да замижам и да го прелетам времето, да ги прелетам овие години. Кога ќе ги отворам очите да бидам среќна, сакана и да имам свое семејство. Се повеќе девојки од мојата генерација се среќно омажени, па и деца имаат. Едвај чекам...
Али она кога човечиња научиле некои '' финти'' од великани и сега би да ги користат и да бидат и они. Aма немаат они карактер за тоа да го изнесат па испаѓаат смешни само though. Стварта е во тоа што: Квалитет>Квантитет Real>Fake Великани>Ситни души Секогаш и засекогаш. Тоа е '' она нешто " што малце им фали и што мозочињата не им се способни да го сфатат. Ама добро.
Возат електрични тротинети и зјапаат у телефон, е вакви да ги удриш со кола да не ги жалиш!!! Ај добро утро и убав ден
Ова веќе е претерано и не е до тротинетите него дека останавме без основна култура, каде ли ќе заврши младинава?
Ај млади, ама кога ќе видам пензионери на тротинет, ми се темни. Треба да ги забранат, колку пати на тротоар ќе ме собереле. Па и пред коли како излегуваат, после шоферот виновен. Пред тоа ако мразев веспи, сега тротинети. Одамна сакав да пишам за тротинетите, ама си велам ај да не ме сфатат погрешно.
Јас не знам за во вашите градови и општини....ама во мојот како да се строго забранети пешачки и тротоари...ако ко ке видам мајка со бебешка количка на сред пат,ми иде да се симнам од кола да и залепам еден здрав шамар и да не и кажам зошто. Страшна несоцијализираност. Ко мислиш на сред планина се шетаат.
Не знам за во кој град зборуваш ама во Скопје не постои слободен тротоар па затоа се приморани сироти да возат на улица. Мислиш сакаат на таков ризик да го доведуваат детето!?
На тротоарите има коли паркирано, неможат ниту пешаците да одат по тротоари, незнам пајациве што прават, што не ги собираат колите Имаше сега летоска 3-4 пајаци и ги собираа од пред Кам, сега гледам пак има пред Кам и пешаци неможат да поминат, поготово мајки со количка и мора на улица.
За ова проблемот е и што се гради премногу без план. Ќе отворат маркет ама паркинг нема свој маркетот. А еве кај дм во населба нема поголем маркет, само една мала продавница па иде со кола пазари на друго место. Исто и за згради што се градат, пред тротоар.
Мислам така одат затоа што дел од тротоарот е зафатен дел не, па нема на секое да се качуваш симнуваш