Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

По стилот на пишување и муабетот

Mrs. right likes this.
  2. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Шапиро, Морган и Питерсон не мора до толку некој да ги рокне, али не е на одмет да сами да си ги скратат маките.

А да, и тоа инцелското говно со жена, ќерка и внука, нека земе нека ксне нешо шо не дише, може среќа ке осети у животот.

Коа знае да иде со тоа Шапирото да провоцира за верски празници по храмови у Израел, можат сеа и двајцата да земат пушките ко мужите шо се, и да војуваат у Израел, а не да паламудат ко пички по телевизии, со пудри, контури и маскари, шо им сметаат кај мужи од друга сексуалност. Дегени.

3. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Сакам да се помолам на Господ да ми даде ум да не трошам толку пари на глупости. Амин.

KiT, Гладиоли, Gosh and 3 others like this.
  4. SigmaMan

SigmaMan Истакнат член

Слатка ци.

Feminka22 likes this.
  5. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Ou yeah

SigmaMan likes this.
  6. Herrera

Herrera Популарен член

Го изгледав гостувањето на мајка и на Ана која беше убиена на 3 Мај во школото. Најтажен дел од целиот муабет беше ко ја пуштија снимката каде Ана зборува како би се облекла кога ќе порасне.
    И замисли не ни дочекува да порасне.
    Јас сум сигурна дека најголема болка за една мајка е да и умре детето. Се притресував ко се разделив со кучето со кое бев блиска , а камоли за дете.... мислам дека не би можела ни да продолжам да живеам.

Најпаметна одлука во животот што ја имам донесено е да немам деца, искрено не сакам да се мачам и да имам тежина на срце , да го мислам тоа дете и ко е болно и ко има било какви проблеми. Оти не е само да го родиш, туку треба цел живот да си му поддршка. Буквално од мало, треба да си му пример на добар родител, да му посветуваш внимание, да му трубиш со совети додека расте, да го чуваш од пороци.
    Јас си се знам дека психички не можам да чувам деца, ниту мое ниту било кое оти сум слаба со нерви, немам живци да се објаснувам или да се повторувам. Јас си сакам да си спијам мирно, да не го мислам дали ќе се прибере од кафичите касно навечер, дали некој ќе го силува ко ќе излезе на некоја журка, да не се тресам врз него ако влезе у лошо друштво, да почне да се дрогира.

Уффф, тоа се стресови што не можам да ги издржам и не сакам да ги доживувам.

Онака ми дојде да си го напишам мислењево после изгледаниот клип.

Замисли, си го чува детето од мало и еден ден дознава дека некој и го убил. Тоа не ни можам да замислам каков шок е за мајката.

Жално и трагично.

7. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Јас несквикот го меркав пред некој ден, ептен го сакав и него и сличните ко дете.:D

Mrs. right likes this.
  8. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Овака:

Screenshot_20231018_163957_Instagram.jpg

Ко на времето. :inlove:

9. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Леле па и ти па, за Несквик ли ти било..
    Ја па мислев кашички и сокчиња.:rofl:

Слободно земи си, мене не ме асоцира Несквик само на детски напиток, шо топло чоколадо е само демек за деца? :?:
    Исто е.

@MissChievous ја не се сеќавам на Краш експрес дека сум пиела, Несквик да.
    Па имаше знам подарок со купен Несквик играчка јојо, шо радости бea тоа.:inlove:

Munchmallow20 likes this.
  10. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Пошто сакаш да кажеш -што уствари те инспирираше сега?:wasntme:
    Немам појма кој, што, зошто :tmi:

Gosh and eliesaab like this.
  11. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Шапиро е Бен Шапиро ваљда, Морган-Пирс Морган.
    Ова тек не знам кој е, цитирам '' инцелов со жената, ќерката и внуката" :D шо го спомна.
    Питерсон го пратам оддалеку стриктно поради тоа што е во областа на психологијата и медиумски феномен, иако не доволно. Како и да е, можам да видам зошто го хејтаат, ама за разлика од остала компанија бар има нешто паметно да каже од време на време, повторно, стриктно од областа на психологијата. Така едно видео баш ми остави впечаток, одлична психо-социолошка анализа си направи човекот нема шо, и се мислев да го споделам и овде, ама па нели да не одметам превише пажња од '' што си купивте денес'' , така што се предомислив. И така.

Biljarkata and Gosh like this.
  12. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

За Џордан Питерсон зборев у постот. ..:DСакам кажам незнам речам, дури сеа приметив.

Иначе Пирс Морган, Бен Шапиро и Џордан Питерсон.

Biljarkata likes this.
  13. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Мене на рилс ми излезе видео од Тејт. Никогаш немам ништо од него слушнато, само од други што ми кажувале знам дека е дебил. На видеово кажува, дека после интимен однос со девојка, мажите да се повлекувале на страна и да ја игнорирале. Така да ја тестирале дали е курва или е за озбилно. На тој начин им се стварал стрес на жените и после тоа трчале по нив, од страв да не бидат етикетирани како курви.
    И сега, знаете колку забегани ги следат овие, идоли им се и го копираат секој нивни збор.
    Ако ништо друго, да одговара за мизогинијата која ја шири. Ама дури зборуваше, му го гледав погледот, како шизофреник е. Да го слушате овој, од сингл статус и син на порака ништо повеќе не очекувајте.

14. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Ехе и дека мажите можеле да вараат, жените не. Оти демек жените се приврзувале за љубовникот, мажите само ќе ја изебат, ко спорт и толку.
    И дека ако си физички силен и тепач, не ти требаат аргументи, ќе го истепаш тој другиот и толку, си добил во дебатата.
    Па оти мажи јаделе суши, оти не пиеле газирана вода. Исто и зашто луѓето појадувале. Прво требало да сработиш нешто во денот да заслужиш доручек.
    И така.
    Онаков типичен "знаеш ли кој сум јас" уонаби фраер што пробува да се истакне како успешен ама е болно амбициозен до степен да се замара за глупости кај други луѓе и никогаш да не е задоволен.

Spicy Senorita likes this.
  15. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Абе разбрав за Питерсон дека збориш, ама што конкретно те наапа не разбрав:D
    Гуглав, Питерсон, Израел и пак не ми е јасно:tmi:
    Ова за во некоја тема-сакам да знам -испадна:D

Не гуглав Жижек, Израел, ете и тоа ми остана за гуглање, да сфатам што денес го мачи светот:bug:

....
    Еј, чекај, ај бар за Тејт да кажам. Не беше тој некој професионален тепач,не е нешто дека мозокот му е физички оштетен од мавање:bandit:

Last edited: Oct 18, 2023
  16. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Ја зимам картичката за банкомат да идам да извадам некој денар, сум ја џитнала негде, дур се облечам, не се сеќавам каде и пола саат се вртам лево - десно низ цела куќа ја барам, ја нема и се нервирам.
    За после да видам дека кај мене у соба била, а ко божем не ја видов, а 5 пати се вратив. :drunk:

Како ми се исклучува мозокот некад значи, механички ко да ги праам работите, без да размислам што и како па се вадам од такт после.

Гладиоли likes this.
  17. sino.o.oka

sino.o.oka Истакнат член

Млад, убав, паметен, интелигентен, згоден.... Уште самодоверба да имаше да пријдеш се ќе беше таман. Вака ништо не прајме бе маче :emo:

Гладиоли and Anie93 like this.
  18. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Не знам како да ти кажам, многу луѓе се против ова што ќе го пишам ама јас сум за воведување цензура на интернет. Па не може сечиј болен ум да стани толку популарен со ширење на глупости. Ете, пошо масите не знаат сами да се штитат, нека ги заштити некој друг. Оти сакаш верувај, сакаш не, во мозок на тинејџер ова се впива како во сунѓер.

Гладиоли likes this.
  19. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Уште едно, само уште едно видео нека ми излезе со грозје кај шо го кркаат со лимон и со шеќер потурено:

Гладиоли and Biljarkata like this.
  20. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Да бе, и себеси се смета за алфа мажјак оти така правел :D. Во нормално општество такви како него се нарекуваат клошари али ај. Не ми е ни чудо шо го слушат овие нашиве мајмуни од мажи.