Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    15.415
    Муабетине во темата "снаи и свекрви проблеми" ми се ко пола форумџики со сила некој да ги терал да се мажат и да идат кај мажот дома, а на сметка отишле со 0 денари во брачен живот.:sweat:

На Bezimenka90, Gosh, nena2010 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Pacifist

Pacifist Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2018
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    2.265
    Не мора да се прават никакви стратегии за да се освои нечие срце или тело (штом срцето е радосно, природна последица на тоа е и телото да доживее радост и задоволство)...Само треба да има обострана искреност за тоа какви се очекувањата пред или после интимните односи и тоа е целата филозофија. Се друго е само усложнување на веќе гореспомнатиот, постоечкиот, наједноставен и најприроден начин како со љубов и душевен квалитет како што е исмејуваната, потценета и наивна искреност, да се постигне целта. Може да се прават и стратегии нормално ама долгорочно ќе ви останат само горки спомени од таквото однесување кога ќе ја надминете таа фаза и ќе поумнеете или ќе се освестите...Ама ова е мое мислење. Не сакам да му солам памет на никого. Ако нечии поинакви методи, кадешто немало простор за искреност, некому му носеле резултати и бил среќен ама вистински среќен со умеење да осознае што значи да се биде среќен во вистинската смисла на зборот, тогаш веројатно нема потреба од искреност

На Musicallinmylife му/ѝ се допаѓа ова.
  3. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.520
    Допаѓања:
    5.796
    Кога сме веќе тука, го најдов видеото (по стриктен search, неможе лесно да се најде од некоја причина). Ко што реков, не би да одмeтам од побитни актуелни проблематики како на пример '' што си купивте денес'' и збиднувањата на '' мјф'' ама ако има некој што сеуште навистина го интересира(ако, реков ако:!:) што се дешава во светот и како дојдовме до овде, како и каде тераме, топло препорачувам да го ислуша. Наместо нели наново и наново и наново... да сме тригнати, неј фрапирани од новите дешавки во светот ние така пресветите и напатени girls and boys. што заборавиле да си го средат креветчето (извинете ама морав:lol:) и си ги облечат big girls & boys панталончињата денес, и очекуваат, неј, демандираат некој уместо нив тоа да го направи.
    Можеме да се тригнуваме, се вреЏаме и споделуваме интересни еџи коментари на интернет секако, heck 2023 e, anything can happen, како и го критикуваме (меѓу друго и за стендот за Израел)кога треба.
    Ама да го ставаме ова на исто ниво со Тејт е чистa човечка лудост и небулоза.

Неколку извадоци:
    We like to think that totаlitarian states are ruled by a singular, top down tirant, Hitler, Stalin,Lenin... no, totalitarian states are ruled by the LIE.
    And the lie is the principal of governance.

And everyone who lies is complicit in the lie.
    It's every single person lying to themselves and everyone around them 100percent of the time.
    And sometimes that lie is just silence.

If you hold your tonque not only do you put everyone else in danger, not onluy do you end up in place where you may die, but then something happens to you so terrible that you wish death have taken you.

The (Holy) SPIRIT of TRUTH is the highest principle, and part of our divine obligation.
    You may think you can falsify it now and then.

Um, no, that's shortcut, you're only falsifying your relationship with yourself.
    You're poluting the veil from which you draw water. That'not how it works.

The propagators always subvert the mythological into the ideological.

Or you can put your house in order, and then you inherit the kingdom.

Последна измена: 19 октомври 2023
  4. INNERBEAUTY

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.520
    Допаѓања:
    5.796
    А сега дека премногу мудреци има во темата кои не ми се достижни, кога сме веќе кај утопии и мир во светот.

5. INNERBEAUTY

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.520
    Допаѓања:
    5.796
    With that being said,
    Добро Утро, Есенско Утро!
    IMG_20231018_074452.jpg

На Srckata28, quattro, Waverly Raven и 7 други им се допаѓа ова.
  6. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.519
    Dobro utro
    Jas ne se otkazuvam od nas i mojata ljubov sprema tebe.
    Pomisliv deka vaka ke reagiras koga ke sum doma, ama do ovoj stepen ne ocekuvav.
    Ke go izdrzam i ova :*

7. INNERBEAUTY

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.520
    Допаѓања:
    5.796
    Конечно те остави жената за шврљање друже? И сега со патетологии и изигравање жртва пробуваш да ја манипулираш?
    Ако е член на форумов и чита, браво сесре!

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  8. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.128
    Допаѓања:
    11.013
    Јас го сфатив обратно. Дека швалерката му се лути кога е дома кај жена му. Сигурно е членка на форумов, со дете... 8-|

На Waverly Raven, Angie1432, eliesaab и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.519
    Се јавија часни сестри и светици на кои умот му е во швалеранција :D
    Ќе клам цртки од сеа

10. INNERBEAUTY

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.520
    Допаѓања:
    5.796
    Значи да. :wasntme:
    Абе се е можно, не е исклучена секако и можноста и да е швалерката на форумов, исто и жената, ама ја мислам дека за жената се работи.

11. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.421
    Допаѓања:
    27.529
    Next on Netflix: The Other Woman 2 :D

На eliesaab, INNERBEAUTY и Biljarkata им се допаѓа ова.
  12. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    11.689
    Неславна е судбината на секој стартап што вложува 90% во маркетинг, аа 10% во customer service. Пошто и лош продукт да нудиш, ќе го оправиш ако си посветен на корисниците. А, ако си во лов по нови клиенти, а постоечките не ги рецкаш, колапс не ти бега.

Плус, многу стартапаши (со акцент на апаши) појма немаат, или се прават дека појма немаат, дека поголем дел од луѓето пред да се решат да ти купат производ/услуга читаат оценки од веќе постоечки корисници (facebook, google reviews), а не ви ги гледаат фенси дизајните и сторињата што ги постирате на инстаграм, намалете со оргазмите како цел буџет го трошите на кампањи, графички дизајнери и на social media ads специјалисти, ќе ви се акне од глава.

На eliesaab и *Amethyst* им се допаѓа ова.
  13. izabela.nik

izabela.nik Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2013
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    6.115
    Ме нервира што во денешницава многу значење се придава на козметиката. Па секој што се обидува да се држи до природата сам да се средува и сл е предмет на исмевање, неатрактивен итн.

На *Amethyst*, christinnn, SummerGirl и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.494
    Допаѓања:
    43.337
    Ама ти не знаеш како е, не си мужена. Затоа и немаш право да коментираш. Никад не знаеш шо те чека... Ете утре може пат до дуќан некој ќе те киднапира у матично ќе те носи со сила да те жени, или па можеби ако имаш секс без кондом волшебно трудна ќе останеш... Значи страшно, човек да не знае од што попрво да се чува. ;(

На marlonbrando69, Anie93 и Herrera им се допаѓа ова.
  15. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.895
    Допаѓања:
    23.630
    Државава ти ја убива секоја амбиција во животот.

Да ги добиеш на телефон е невозможно. Па идеш таму да прашаш за работа и ти се смеат у фаца ко морон, и со една кисела насмевка ти кажуваат оти "не иде тоа така девојче". Викам до искуство е? Не не, друго нешто:wasntme:. (Читај врски хехехехе)
    Па може оглас НЕКОГАШ ќе пуштеле ама тоа било комплицирано, не им одобрувале секогаш од таму горе. Ебати комплицираната ствар.
    Па те трга едниот на страна да ти каже оти и да те вработат ќе бидеш неосигуран, па онака совет од срце добиваш да не прашуваш таму за џабе него на подобро место да бараш.

И така.

Последна измена: 19 октомври 2023
    На *Amethyst*, Mrs. right, eliesaab и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Mateica

Mateica Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    2.007
    Затоа факај џаде од тука.
    Немаш друго решение :)

На eliesaab и Munchmallow20 им се допаѓа ова.
  17. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    15.415
    Може и ќе си кажам на форум се ќе ми помогнат, ќе ја изругам пола фамилија и маж ми и ќе ми помине :sweat:

На Gosh му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    11.161
    2037: Последниот Македонец во Македонија

2037-ма година

Последниот Македонец ја напушта Македонија и пристигнува во Австрија.

Таму го пречекува локалната Австриска дијаспора. Директен пренос на YouTube, целата Македонска дијаспора го следи настанот во живо, видеото има над 24 милиони прегледи од сите страни на планетата и неколку стотини илјади од дијаспората на Марс…

Македонецот излегува од авионот, а до него дотрчува претседателот на Австриската дијаспора и веднаш го поздравува:

-Добредојде брате. Дали го исполни аманетот?

-Не – ладно одговара новодојденецот.

-Ама зошто?! Нели аманетот беше јасно кажан – последниот да го изгасни светлото.

-Знам… Ама, намерно не го изгаснав. Баш да видам сега кој ќе им ја плати сметката.

Жива вистина статијава :D

На minne992, mal.ecka, Bratot и 3 други им се допаѓа ова.
  19. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    11.689
    Уште едно сдк за денес и после ќе пробам да не мрчам.
    Се лупаат во гради (важи за сите македонски влади до сега) дека правеле патишта. Кои црни патишта лебави? Прилеп - Градско се работи десет години, а бонус не е ни Прилеп-Градско, туку е Фариш-Градско. Значи возите после Прилеп го качувате и го спуштате Плетвар, возите отпосле Плетвар уште 20 минути и воала тука ќе почнува новиот, на пола сат возење од Прилеп, а разликата во возење измеѓу сегашниот пат и новиот би испаднало да заштедите цели 20 минути. Е Фариш-Градско има 30 километри. Ебани 30 километри пат се работат 10 години во северен фиром.

На Осе, Amellie13, eliesaab и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.392
    Кога сте кај детска храна
    Јас Хип кашички доста почитувам и си јадам хахаха
    Пред некое време кога бев болна и Чоколино јадев и Џиџи бебе
    Нема поубаво нешто од овие

На Pacifist, Gosh, Mrs. right и 2 други им се допаѓа ова.