Ја си купуем од оние пасирани со јаболко и праска, или банана јагода што се цуцаат, и си ги јадам по улица.
Која е фората на профилна со жена ти, слики од децата, секоја годишнина и роденден рефератчиња, слики нижење, и да следиш дрољи да ги ги лајкаш, па и да им пишуеш као би ти го начукал, гориш, сисе за медаљу, срциња да и тураш, и да лајкаш мемиња жена ми ми го потече, не знае муцката да ја затвори, пред да ја упознаам бев билионер, сеа сум милионер, не знаела да готви... И која е фората уше да си мужена со таков?!
дали некогаш сте се прашале тој некој што е до вас цело време се радува што ве гледа? пред да се видите дали срцето му трепери со неисчекување до договренио час . Не битно другар дечко роднина , тешко е сознанието ако не е така, ако нема кој да ви се израдува гушне бакне и ве сака. Тешко е кога животецот ќе стани предвидлива рутина обврска и комфор зона. Па тој некој до вас осеќате дека е со вас заради обавеза или сите овие ствари горе Вечерва имам вакви тажни мисли па ќе си направам чај со цимет за да се опуштам
А ако Македонецот пристигнеше во далечна Австралија ќе беше се ова истото плус на профилна и во опис ќе му стоеше:
A lover from Palestine - Mahmoud Darwish Her eyes and the tattoo on her hands are Palestinian, Her name, Palestinian, Her dreams, and sorrow, Palestinian, Her Kerchief, her feet and body, Palestinian, Her words and her silence, Palestinian, Her voice, Palestinian, Her birth and her death, Palestinian, I have carried you in my old notebooks As the fire of my verses, The sustenance for my journeys. In your name, my voice rang in the valleys: I have seen Byzantium's horses Even though the battle be different. Beware, oh beware The lightning struck by my song in the granite. I am the flower of youth and the knight of knights! I am the smasher of idols. I plant the Levantine borders With poems that set eagles free. And in your name I have shouted at the enemy: Worms, feed on my flesh if ever I slumber, For the eggs of ants cannot hatch eagles, And the shell of the adder's egg Holds but a snake! I have seen Byzantium's horses, And before it all, I know That I am the flower of youth and the knight of knights!
Зошто тажни мисли? Тешко е кога се нема, ама верувам дека ќе најдеш таква личност. И животот не е за човек целосно да се изолира од сите..
Голема грешка направив што отворив Фемина Инстаграм додека ми се јаде, кој ќе готви сега во 1 саат нешто интересно
Не можам да сфатам како некои особи постојано се жалат дека немаат пари, а секој викенд се излезени во кафиќ/кафана и секогаш се облечени во скапа гардероба.
Каков хорор е да ти се деси несреќа во фамилија, и медиумите да ја прошират веста за несреќата, без детали, па цела јавност да коментира секакви глупости зошто нема попаметна работа, ниту грам мозок. Еве се прашувам, што мајка бараа на вести и медиуми да зборуваат за актуелниов случај со труењето во фамилијата? Што му мења било кому што се случила таа несреќа, кога не станува збор за купен производ? Никого не го засега. Која е поентата на муабетењето? За сега гомна од луѓе малте не да се радуваат на настанот. Ниту ги познаваат луѓето, ниту знаат што се десило, пишуваат "карма". Карма за што? Ебате ретардите глупави. Глупи сте, а не ни знаете. Невоспитани битија без чувство на срам. Сеирџии што им е досаден животот. Одвратно.
Првично менуваше затоа што рекоа труење од праз, за да не се плаши народот мора да се каже дали е од брашното, дали праз, од која фирма итн итн. Понатака детали не се битни, а и онака не знаеме која е фамолијата
Мене сите овошни ми се убави, ама исто од праска и јаболко најубави. И ја јадсм по улици. Ич не ми е срам. Толку се вкусни значи.. ухх Абе ќе го бацам бе
Ќе пишев во последен филм што го гледавте, ама повеќе е за тука. Ќе пробам да скратам. Филм што си доби филмска адаптација по книга базирана на вистинита случка. https://www.amazon.com/Brain-Fire-My-Month-Madness/dp/1451621388 Сузана Кахaлан американска новинарка и писателка (тогаш 24 години) започнува да добива влошување на менталната состојба и понашање, кое брзо прогресира. Добива симптоми кои вклучуваат: Спојлер: . Психолошки: *Мозочна '' магла'', расеаност и проблеми со меморијата, *Иратибилност, надразливост, анксиозност, *Прогресира во биполарно понашање и нагли промени во расположение, еуфорија проследена со мании, и *Халуцинации Физички: *Главоболки *Симптоми на грип *Гадење *Болки во телото, мускулите и изнемоштеност *Трнење на дланките, *Прогресира во напади По макотрпен пат и '' неколку'' дијагнози и препишани третмани за исти кои се испоставуваат погрешни, меѓу кои психоза, биполарно и шизофрено растројанство. Во последен момент на пат да биде пренесена од болница во психијатриска установа, на крај ја добива вистинската дијагноза: Енцифилитис(акутно воспаление на мозокот и аутоимуно заболување). Приказната на Сузана е навистина восхитувачка, со оглед на тоа што со оглед на нејзината медииумска застапеност и професија, баш поради ова и нејзината приказна и борба е концизно документирана, откако по излекувањето и соодветна терапија започнува со собирање документации снимки од болница, медицински документи, како и по сеќавања на нејзините најблиски(она нема сеќавање за целиот овој период) и започнува да пишува и зборува за ова, и ја пишува и книгата. Ова се случува во 2009,книгата е напишана во 2012, филмот снимен во 2016. Она што денес се знае за оваа болест е дека меѓу другото и се добива по вирален пат(вирус). Лечењето е со помош на соодветни лекови. Исто така антиинфламаторна диета може да помогне. Сузана и ден денес продолжува да ја покрева свеста за оваа состојба, битноста на навремено дијагнозирање, како и штетноста на погрешно дијагнозирање и третман. Со тоа помагајки на многу лица ширум светот кои исто така биле погрешно дијагностицирани. Сепак и покрај ова, сеуште погрешно се дијагностицира. Сега fast forward во 2023, или '' пост" ковид ерата, со '' long covid феноменот '' и неговото влијание на намалување на функцијата на имуниот систем. Односно феноменот '' post covid brain'' и влијанието на мозокот и менталното здравје. Иако е валидирано дека постои поврзаност на оваа болест со '' пост'' /ковид, како и ковид вакцина/и, сепак сеуште недоволно се знае и недоволно е обработена оваа тема на медиумско поле и информираност на масата.
Мислам дека доколку отвори некој продавница овде кај нас со КВАЛИТЕТНИ обувки како низ Европа, ќе биде најјак развиен бизнис, страшно е колку чевлите се неквалитетни кај нас и колку си ги уништуваме нозете носејќи хартон од чизма, патика што и да е. Налет и пеко и биана и адамс shoes можеби биле некад квалитетни, денес се е чиста нула, не знам колку е точно, меѓутоа имам слушнато дека Пеко дури биле и тужени, наводно претставувале кожни и од Европа обувки а истите ги правеле во фабрика од Кочани
И овие од Баз, спорт вижн, Најк, Адидас нас трета рака ни продаваат овде, 100 е лупнав за патики адидас после неколку носења бојата избледува еве гледам ццц
Да, сестре фала курцу. На едно место аа немаш искуство, на друго ме подјебаваа ќе биде, ќе почнеш аха, на трето ај волонтерски да соберам искуство и на четвртово бев на интервју и поминав супер и ги немаше недела дена и изгубив надеж и еве се јавија. Тоа и друго нешто. На наш пазар и скоро воопшто нема патики со широк toe box, то ест да се најшироки напред кај прстите и самата форма на патиката го следи стапалото. Во една од спортскиве прашав еднаш, ме гледаа ко телиња.