Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

На есента се уште не и кажав здраво,а копнеам за шумот на листовите под моите нозе во градскиот парк и цврените прсти од врелиот чај.
    А толку ги љубам овие денови кога времињата си го менуваат местото,тогаш во ковчеже со црвена боја ги запишувам спомените од годишото време кое заминува,а денес ги замислувам боите кои ќе го прекријат градов а тој нежно ќе им се предаде,се до последниот ден се додека есента не се измори.

Тонам во светот на книгите,понекогаш затанувам на некоја клупа од темно дрво за да украдам страници,да поминам со прстите низ кориците да го вдишам тој свет,денес знам дека книгите копнеат да најдат пат до нечие срце да останат таму во длабочините подлабоки и од оние на океанот,а ти секогаш да ги раскажуваш некому,на некоја девојка која чека воз во некое рано есенско утро или на некој постар пар кој тивките вечери ги минува во паркот,и никогаш не е важно кому и тогаш кога на некоја полица ќе ги прекрие слој од прашина и навидум заборав,тие ќе живеат.

Хартијата никогаш не е само парче хартија,никогаш не е само празен простор,таа е жедна,жедна за безброј стихови напишани во некој стар од времето заборавен воз,стихови напишани седејќи на дрвени скали во центарот,стихови напишани за улиците на стариот град.
    Хартијата е чувар,платно на кое е насликан светот.

Anonymous996, Ivy89, hermosa and 26 others like this.
  2. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Од сите бивши досега, за кои после раскинување имам речено "Ќе ме бараш ти мене, ама касно ќе е", само еден ми се враќа цело време и баш во моменти кога сум скршена и имам потреба од љубов.
    Љубов ли е? :wasntme: :rofl:

3. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Човек може секого да сослуша, да даде некому совет, ама кога станува збор за него, никаде го нема.Чудна работа.

Ај добро јутро :geek:

4. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Секогаш кога некој ме судеше , коментираше за мене или моето однесување, секогаш ама секогаш многу лично го сфаќав тоа. Во последно време сфаќам дека некои од коментарите не се предизвикани од мене,туку од нив,од нивните несигурности,детски потреби и нерационални желби. И полесно ми е. После долго време дишам со полни гради. И знам дека ако се борам ќе успеам и дека единствената борба што ја имам е меѓу јас од денес и јас од утре.

bittersweet, The.Crab, Doozy and 6 others like this.
  5. Nana19

Nana19 Популарен член

Оној што знае да те расплаче дури срцето да те заболи е баш оној кој што може и нај среќна да те направи !

hermosa likes this.
  6. Sunshine.Sunshine

Sunshine.Sunshine Истакнат член

Летниот распуст помина премногу брзо.
    Ехе, времето лета.
    До пред две недели, кога ќе се разбудев мислев дали да јадам пред компјутер или пред телевизор, а сега мислам дали прво да учам биологија или историја.

7. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Дали има смиреност после нерви ? Дали ќе ми стигнат апчињата овај месец ? Кога ќе престанам да имам огромни болки ? ;(
    Тешко е да си женско, посебно во тие денови. Што ќе беше ова да не можам да станам од кревет, па уште настината ахх леле ;(

Attached Files:

8. Daleron

Daleron Истакнат член

Како јас да го напишав ова во некоја тема.

9. Gea

Gea Популарен член

Мразам да ги спарувам чорапите на маж ми, сите се црни,сиви или тегет, со по некоја ситна шара од страна, а ги има зилион... И мразам кога после 5 часовно спарување, под дифолт ми остануваат најмалку 3 различни, сами, осамени, сингл чорапчиња без својот пар...И мразам кога баш залутаниот партнер на сингл чорапот се заглавил некаде во барабанот на машината за перење и наредната тура алишта ми ја пеплоса...и мразам кога се брзаме да тргнеме некаде, му давам најмалку 3 пара чорапи да обуе, а барем по една од нив на прстот или петата задолжително имаат компир. Мразам кога во иста ситуација, задолжитело пред некоја свеченост, јас ќе ги протнам ноктите во последниот пар здрави хулахопки...или одам некаде, собувам чевли, а од палецот на ногата веќе пошла „петља“...И мразам кога му даваш чорапи, ги врти гледа, разгледува и прашува „Ова мои чорапи ли се?!“ Не бе, ти дадов да ги обуеш жабиците на баба ми, ебате.
    Оооооо, тегет чорапа...

10. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Вообичаено не се мешам во вакви работи ама истото и јас го забележав неколку пати и и прочепкав низ мислењата,голем дел од нив од точка до точка и се копирани, а 100% сум сигурна дека не е истата девојка. Навистина е жално да се китиш со туѓи перја. :?:

11. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Тоа сакав да го кажам (поточно, покажам) Јас утре одам со Беки. Се работи за животи! Кажете СТОП за насилство-експериметнирање врз животните-убивањето на животните!

12. anichka94

anichka94 Популарен член

Бивши.
    Одсекогаш сум имала необјаснива и потајна желба,за повторна средба со бившите.
    Со оние кои повеќе ми значеле,а сега веќе не.Оние најпрви,пред 4-5 години,па се до по пресните.
    Чисто онака да си се изнамуабетиме,да видам колку се изменил во неговите ставови и сфаќања.
    До каде е со животот,да се посмееме за нашите денови,и колку се сеќава на заедничките моменти.
    Каде сме згрешиле,што би било кога би било,што му сметало ...
    Да му кажам дека секогаш ќе се сеќавам на некои детали,кои до ден денес ми го растреперуваат срцево.
    Па макар и да му признам дека сум среќна во сегашнава врска.

Имам и уште една друга посурова желба,која може да ја произведе само мојот расипан мозок.
    И ниту еден друг.
    Необјасниво многу сакам,да си помуабетам со бившите на моето сегашно момче,море и со сите бивши на моите бивши.
    Да ги соберам сите,да се начукаме,и да се отвориме една со друга.За тоа кој бил поголем гомнар.
    Кој каде ја употребувал истатата тактика и политика.Да му се изнапцуеме така од срце.
    Толку имав да кажам

13. bombona23

bombona23 Популарен член

Очајно ми требаат пари!!! :worried:

14. feminium

feminium Истакнат член

ммм мене веќе подого време ми требаат ама никако да најдам :(

15. kikav

kikav Популарен член

Ми иди да си легнам и да се разбудам во МАрт онаму ко че расцветаат кокичињата и јас со нив/

16. Lilit

Lilit Форумски идол

Колку мизерува мојата генерација.
    Очигледни работи се промовираат како различност.
    Грамар нацис, сезнајковци, оние спротивно од течението на реката, секаде и секогаш, олицетворение на егоманијаци.
    Ајде се промовира читање и топ 10, сега се најдоа неколку паметни да кажат што НЕ сакаат да читаат, чисто како новитет и да ја промовираат својата поразличност.
    Јас ќе ви кажам што читаат они - ништо! Големо ништо и без претпоставки, хвалоспевањето на нивниот ум е само лажна маска, се што наводно знаат се преводи, украдени реченици, украдена генијалност и автентичност.
    Епа мојата генерација (така си ги рачунам сите од 20 до 35 години, луѓе од мојата ера, најпродуктивни години кога најмногу сме способни да ги менуваме работите) е таква. Лажна, лицемерна, манипулативна, егоистична, плагијаторска, со еден збор за тасе не не бива.

Пријатно.
    А до тогаш читајте ги генијалците кои пишуваат што не сакаат да читаат, а впрочем ништо не читаат освен дневна политика и пропаганда во трка со себе си да смислат начин како да се подметнат на маса народ за да си го нахранат своето его, кое мање више добива размер на мини чудовиште.

Captain-Omni, Marinka99 and mimiiiii like this.
  17. Yeeah

Yeeah Популарен член

БОЖЕ НЕ МИ ТРЕБА НИШТО ДРУГО ОСВЕН МОИТЕ ДА СЕ ЖИВИ,ЗДРАВИ И СЕКОГАШ НАСМЕАНИИИИИИИ! :)
    А ЈАС ЗА СЕ ЛОШО ШТО НАПРАВИВ ЌЕ СЕ ОДОЛЖАМ И ЌЕ СЕ ПОПРАВАМ, ТИ ВЕТУВАМ!

Lella likes this.
  18. Dory

Dory Нов член

"Многу луѓе глумат дека ме сакаат,но и јас глумам дека им верувам"
    Значи нема потреба да глумиме,во денешно време секој секого го знае,но будала е оној кој мисли ако покрај неговото глумење на љубов и разбирање некој ќе му поверува.
    Лично јас во животов имам многу такви личности од кои веќе :puke: ..
    Поубаво ќе си поминеш со некој што не ти е крвно сродство отколку со тие...таквите!
    Значи до вас таквите:Ве молам најискрено да излезете од мојов живот додека имате време,престанете да мислите за мене и живејте си го вашиот живот,ако веќе го имате !!! :envy:

19. natasa-natka

natasa-natka Истакнат член

:// Љубоморниот не страда поради тоа што го гледа... туку поради тоа што си го замислува.

20. feminium

feminium Истакнат член

Arthur likes this.