Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.790
    Допаѓања:
    15.607
    Тука пола форум е скаран, ама кога треба да се скокне богами сите се збираат. Од едно уво влегува, од друго излегува и немаш гајле.

@izabela.nik нема веќе, од корист и тоа стана.

2. Curious cat

Curious cat Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2023
    Пораки:
    754
    Допаѓања:
    2.620
    Треба да аплицирам за стипендија, рокот ми е до 30ти. Идам да барам документи на факс, дознавам дека женската од студентски прашања е болна, а архиватката не одела на работа.
    Кој ќе ми среди? Документиве ми требаат итно, каде да се обратам шо да правам?:@

3. Dashing:)

Dashing:) Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    1.832
    Допаѓања:
    2.566
    Животот не е фер.

На izabela.nik, hermosa и eliesaab им се допаѓа ова.
  4. sino.o.oka

sino.o.oka Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2020
    Пораки:
    777
    Допаѓања:
    3.729
    Кај деканот

На Curious cat му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.606
    Поентата ми беше, едни двајца-тројца се. Ги имам детектирано и дури и кога ми цитираат мислење, не читам. Еднаш или два пати се доведов до состојба да пријавувам мислења и нема шанси повеќе да трошам време на тоа. Друго, знам дека е за спектакл и сеир, мавање лајкови, ама исто така не со мене.

На simoncelicius и eliesaab им се допаѓа ова.
  6. BeMyFriend

BeMyFriend Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2023
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    1.552
    Морам да се искажам овде зашто иначе ќе пукнам.

Денес еден "фраер" удри со лакт и со бокс (се беше многу брзо ама видов дека жените кога влагаа на предна наеднаш летнаа 5 метри и се струполија на земја) ги мавна и онака гордо излезе и рече на дијалект Што се гурате, додека не се симнам нема качување, ако ви е.

Јас првично мислев дека ја тепа едната што беше 35-40 дека и ја знае од некаде па другава паднала случајно заради ударот кон младата а овој да ти бил јак на жени и као им одржува лекција на непознати жени кои не знаат бон тон на качување во бус.

Го задржавме цели 20 минути додека дојде полиција (за малку мислев дека побрзо ја ќе истрчам до полиција и да ги довлечкам) ама другиов маж вика "седи стрпи се не смее да избега"

Почнав да се дерам на него дали е машко и нас да не бутне и тепа така зашто реално ако си тепач треба да си тепач до крај.
    Он прво се засили со некој негов поглед и демек не ти се плашам ама кога виде дека веќе навистина решив да го тепам замолче (девојката удрена ми направи поглед да не го тепам) знаејќи дека ќе у.ерам се и на крај тој ќе биде жртвата (претпоставувам на суд ќе го дадат па нема да идеше во прилог)

Дојде мажот на младава девојка (старата баба ја нема во приказнава си отишла јадната не и се чека полиција 20 минути) му рекоа дека има записник и да ја однесе и до градска да ја прегледаат кај што ја удри.
    Она го сликна и алал и вера уште коа стана од ударот иако со записник на лице место и сведоци е се потаман.

Ќе ве замолам сите кои имате искуства вакви слични дури и полоши верувам и знам дека има за жал.
    Да не видев денес колку грозно изгледа удар на жена од еден исфрустриран маж пред мои очи (прв пат гледам во мојот живот) немаше да знам дека со право се оние кампањи против насилство брз жената, но неќам да биде критика ама ниедна жена не застана од минувачките да го осуди или барем да го опцуе (сите фаќаа сеир)
    Бидете посолидарни една спрема друга и поздружени.

Ако некој бил денес на случкава и ме препознае во приказнава нека не се прикажува подобро зашто бил од тие сеирџиите.

На Gosh, simoncelicius, minne992 и 7 други им се допаѓа ова.
  7. Curious cat

Се зачлени на:
    13 јули 2023
    Пораки:
    754
    Допаѓања:
    2.620
    А што се деси со шупакот? Што мерки превзема полицијата?

На simoncelicius, eliesaab, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.782
    ќе му земат изјава у станица, ќе чекаат потоа да се одлучи дали ќе иде тоа на прекршочен и потоа судот си превзема. таа е процедурата.

На simoncelicius, eliesaab, SummerGirl и 2 други им се допаѓа ова.
  9. BeMyFriend

BeMyFriend Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2023
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    1.552
    Му рекоа дека е заведено во записник физички напад, он малку се сепна и рече "Ама јас само ја бутнах не ја удри нели" и се врти накај мене да потврдам (си викам а бе овој ем тепа ем лаже и чека да го подржам)
    Полицајците без толерантни ама спори тоа ми е замерка, ако мислиш дека пред нас го истепаа со пендрак, не :)

На Gosh, simoncelicius, eliesaab и 2 други им се допаѓа ова.
  10. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.782
    што одговори ти на тоа?

полицијата е спора зошто толку луѓе се на смена, а претпоставувам за голема општина се работи. да е еден што ќе напрај глупост ајде де.

Мене најжал ми паѓа за нив некад. Кај мене на улица отекоа три и пол саати дур дојде увид. Јас за на тренинг да излезам, полицаецот цела лента ја блокираше дека брзав. Ги гледам после тренинг уште тука. Зедов шише к. вода и чаши им симнав, окапаа луѓето. Да, тоа им е работа. Ама реално, за таа плата на сообраќаец што регулира сообраќај дур дојде увидот, жално е.

На simoncelicius, Евроазија и SummerGirl им се допаѓа ова.
  11. Curious cat

Се зачлени на:
    13 јули 2023
    Пораки:
    754
    Допаѓања:
    2.620
    не знам дали мислиш дека сум глупа или шо, али со мене вака да не збориш :)

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  12. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.405
    Допаѓања:
    16.794
    Како може некому да му е гордост што крадел дури работел?!
    И сеа као фраерски тоа да се каже.
    Just woow, човече.

МаЌедонијоо!(facepalm)

На simoncelicius и SummerGirl им се допаѓа ова.
  13. BeMyFriend

BeMyFriend Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2023
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    1.552
    Јас само мислам дека си еден провокатор на форумов уште од првиот пат кога ме нарече ЧИЧКО иако денес ми се извини и ми рече дека се шалиш јас сепак сум претпазлив веќе
    Јас му кажав дека ја удри и дека ако мислев дека било случајно буткање од него одамна ќе одев на лекар зашто си имав еден куп работи по институции и мои грижи.

На simoncelicius, Curious cat, Евроазија и 2 други им се допаѓа ова.
  14. BeMyFriend

BeMyFriend Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2023
    Пораки:
    577
    Допаѓања:
    1.552
    Што е убавината во оваа демократија навистина апропо муабетов твој.
    Наводно има закони,ред,поредок, а секој краде, а лежи Боки 13, Амди Бајрам што давал гол со пета, староно деде што потегна политичарка за коса, човек што украл пет ќебапи со кромид и слична боранија како набројаниве.

15. Mateica

Mateica Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    2.007
    Како не се нашол некој со добро увежбана боречка вештина,па гадот да ја видел мајка му на бела танга.
    Ѓубре идиотско.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.405
    Допаѓања:
    16.794
    Зборувам за обична фирма.

17. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.740
    Допаѓања:
    38.489
    Не очекувај некој да помогне. Македончето е такво. Сака да гледа сеир. Јас имав случка во Пошта. Еден 'господин' ми се закануваше дека ќе ме тепа, а сите околу мене збор не кажаа.

На Gosh, eliesaab, BeMyFriend и 2 други им се допаѓа ова.
  18. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.195
    Допаѓања:
    175.778
    Сакам да кажам дека пишам (пишев, комплицирано е) со еден тип. И денес ми пиши како сум и иако е Октомври, and if you're gonna ghost someone - do it now, решив да вратам. И му кажав, дека има еден шо пробвам да го "фатам" (во тесно) и дека конечно добив состанок со него (работен). Заградите ги изоставив зошто, НОРМАЛНО, то се подразбира. Така? :D И типов ми враќа демек е ај добро го фати сепак се заинтересира за тебе. Тука од прилика сфатив како звучеше. Типот шо пробвав "да го фатам" (во тесно) е геј. Дечко му ми е boss. :D God, I love a good misunderstanding.

На sweet-cherry му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Mateica

Mateica Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    2.007
    Не ми се верува..запрепастена сум.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.740
    Допаѓања:
    38.489
    Јас веќе се навикнав на такво однесување. Со самото тоа што ќутат, значи дека го одобруваат делото. Јас така го сфаќам тоа.

На Gosh и eliesaab им се допаѓа ова.