Не се потресувам обично за селебрити, ама плачам за Метју, лудо звучело или не, некако ме погоди веста. Скоро секојдневно низ годините ги гледам, растев со нив. Периодов посебно секој ден, терапија ми се. Почивај во мир смешен човеку и фала ти за секоја насмевка.
“What counts is the question, of what is a body capable? And thereby he sets out one of the most fundamental questions in his whole philosophy (before him there had been Hobbes and others) by saying that the only question is that we don't even know [savons] what a body is capable of, we prattle on about the soul and the mind and we don't know what a body can do.” ― Gilles Deleuze
Исто. Не ми е гајле за селебритис, ама за Робин Вилијамс, Честер од Линкин Парк и Метју еве сега ептен ми падна мака. Комфорт шоу ми беше Пријатели, ме смееле кога ми било најтешко, секогаш кога ќе ми дотежнело сум си ги пуштала и сум заборавала бар малку на секојдневието. Дури и со неговиот лик најмногу сум се поистоветувала. Нека почива во мир и фала му што успеа да насмеа милиони луѓе насекаде низ свет.
Мене оваа слика толку ме погоди, што си се расплакав и јас. Френдс засекогаш ќе ми остане омилена серија и Чендлер омилен лик. Жално, навистина жално.
Е за Робин Вилијамс особено ми е жал...Таков креативец, талент и супер глумец несомнено е голема загуба за филмскиот свет, а уште побитно и како родител, пријател и колега
Само еден селебрити на светов би ми било онака ептен жал кога ќе отиде од светов ама ќе си поќутам да не спомнувам имиња дур е уште жив и здрав. Френдс па секогаш кринџ ми била.
Убаво поминат сончев ден. Недела за мерак. Си станав сабајле наспана плус еден час, па така полна со енергија си направив едно кафе, си го испив и потоа си засукав ракави. Почнав од вц-то, едно два саати таму останав, чисти чисти летна времето. Се префрлив во дневната. Се дружевме пола саат со правосмукалката, па со џогерот и накрај и прашина избришав. Така поминале уште два часа. Ручекот беше следен, ај тоа брзо одеше потпечени макарони правев. Дури јадев се стемна веќе и тоа беше тоа од денешниот ден. До вечер уште да испеглам тоа што треба и готово, ќе го заокружам овој совршен ден. *Се надевам вашата недела беше поубава од мојата*
Значи си била чиста Дана...тоа е пофално...најубав дел од совршено поминатиот сонев ден мене ми беше подготовката на потпечените макарони,,,Тоа мене ми е една од дефинициите за совршен ден-присуството на макароните среде другите чистотни активности
Никогаш не сфатив зошто викате нараквица, приврзоци??? Зошто? Шо е нараквица, знаете? Едно е алка друго е нарквица. А приврзок….
Aren't we all buddy? Не ме потресе веста за смртта во смисла на тоа како да му се случило нешто на некој близок, не ме натера да плачам или да се чувствувам како да сум изгубила некој кој ми е познат, ама дефинитивно ме натера да помислам на сите оние моменти во животот кога серијава сум ја гледала по милиони пат зошто била едниствено нешто што ми било дистракција и што ме смеело во тој момент. И затоа сакам да си пишам тука едно мислење за човекот кој ми го долови омилениот лик од било која серија што досега сум ја гледала (ова ваљда ви е јасно ако ме читате, сарказам ми е омилено нешто на светот). А со оглед дека сум во фаза it hasn't been your day, your week, your month or even your year период, баш почнав одново да ги гледам од почеток пред некоја недела. Ама сега ми треба време да продолжам, слично како што пишале погоре. И искрено веста така ме натера да размислувам колку и покрај сите шанси дадени во животот, колку сме сите во суштина скршени и поправани, несовршени и подложни на себе деструкција. И дека го поминуваме животот неостварени во својот потенцијал, а еден ден ќе не нема и животот секако ќе продолжи и без нас. Без разлика дали некому ќе фалиме или не, едноставно се ќе продолжи, а ние ќе бидеме само спомен.
Гледам вести...и баш се чувствувам ... Се уште се пука во Украина.. Се гине и во Палестина... Светов ,народов е како стадо спремно за колење.Обичниот човек секогаш на@@@@ва. До кога? Дали ќе ги стигнат солзите на мајките кои останаа без својот пород,од двете страни. Дали ќе ги стигнат солзите на децата кои останаа без своите родители.Од двете страни. И да не веруваат во Бог,па постои некоја космичка енергија за баланс,некоја ебена правда...да се бира доброто а не злото. Ми доаѓа да пцујам на цел глас.Гине народ секаде,што роден што нероден... На богаташите и политичарите сигурно не им гајле за тоа. Имаат профит. Нивните деца сега излегуваат,учат,шетаат...а кај се тие,обичните... Имаат ли душа,свест,разум?
Ponedelnik,4 stepeni... Uzivam piejki kafe i gledajki okolu mene se crveno belo vo znak na Nova godina... da da mili moi bidejki tuka nagolemo pocnaa da ukrasuvat,da se prodava se i sesto novogodisno,ja vcera si ukrasiv so novite suvenori... vo crveno bela kombinacija se.... Elkata ke e vo Dekemvri
Читам коментари на интернет за смртта на Метју Пери. Искрено, баш ми е жал. Додека американците пишуваат коментари со сочувство и разни убави работи за него, кај нас македонците, како и секогаш, мора да има луѓе со одвратни коментари. Ако му е, наркоманиште, алкохоличар. Што не се напил уште некое апче. И да не набројувам. Едноставно... Ми се гади од такви коментари. Тоа нема никогаш да се искорени кај македончето.
Од досада станав и готвев. Си реков ај да не седам така ќе си напраам пилешко во кари. Напрајв. Е сега кога веќе напрајв, си реков е шо ќе се фрли ли за џабе ова, дај ваму да си каснам. И еве ме, прејадена, го џвакам и последниот залак... Муабетот ми беше, од досада правев, од досада јадам и на крај од досада ќе се здебелам... Животе, ј*бем те у уста!
Сдк кога ми е досадно одам коментирам на некоја политичка објаваа и сличните на фб и чекам некој македонец да почне да се контре со мене. Е тогаш, почнувам да го заебавам дека е БУГАР, и си се смеам кога ќе почне да одлепува и да се понаша неандраталски .
Wow колку возбудлив живот живееш ти, и јас дури почувствував возбуда додека го читав ова искрено. Ти рече и (спонзор) маШ имаш, тоа веќе знаеме, колку и да не сакаме. Многу јака женска си била ти, нема што. И па викаш ти е досадно од некоја причина.