Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.612
    Познавам две личности кои ми потврдиле дека имаат ADHD. Не знам што ми текна, прогуглав дел од симптомите, значи не е можно колку во целост им го опишува карактерот и однесувањето.

Инаку, убав денов ама јас ептен се изморив. :whew:

На Mateica му/ѝ се допаѓа ова.
  2. SigmaMan

SigmaMan Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2022
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    692
    Подарокот беше ЕКСПРЕСНО одбиен без да биде отворен.....

3. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    12.419
    Ќе има такви што ќе го обожаваат, ќе има и такви што ќе го мразат.
    За привлечност меѓу "глупоста на Стефановски" и публиката потребни се двајца (и Стефановски и гледачот негов). Публиката што се запалила на Стефановски веќе има нешто Стефановско во себе, е сега дали е од неедуцираност, околина во која растеле, интелектуален капацитет, лош пример пд родителите, некаде успут во животот го стекнале тоа Стефановското во себе и тоа ќе им остане дури и да го банираме Стефановски од нет, само можеби нема да го реализираат, пошто нема да го имаат бодрењето и тапшањето по рамо што го спомна и нема да го имаат Стефановски како идол и "водич" во зреењето на својата лична "глупост".

Не ги направил такви тој што си ги експонирал глупостите на интернет, туку веќе биле такви и себеси се препознале во него - од тие причини му се subscribe-нале на јутуб каналот, или го заследиле на инста сеедно и тие го направиле популарен. За да се создаде феномен треба маса да го поддржи, еден Стефановски само ако беше таков немаше никој да го дознае макар имале и понапредна технологија од интернет.

На пример, на луѓе што им е интересна Задруга, мислам дека таков им е животот, буквална задруга, навикнати се на драми дома и општо во животот, тоа им е интересно. На луѓето им е интересно тоа што им е автентично. (*мое лично мислење за задруга, ако некој се пронајде нема да реплицирам).

Дали сите до тек на време ќе загледаат Задруга, Бака Прасе или еве нека е Стефановски? Нема сите да ги загледаат. Дали ако се укинат ваквите телевизиски и интернет феномени, на луѓето животите/карактерите/браковите (name it) нема веќе да им бидат "задругарски"? Нема ни тоа да се среди, само ќе нема што да гледаат на ТВ/јутуб/тикток.

На Осе, theowndemon и Spicy Senorita им се допаѓа ова.
  4. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.176
    Допаѓања:
    17.360
    Заштоооооо ??? :^) Ццц, срам да и е на таа.
    Па не инсистираш ти сигурно нешто, не ја присилуваш ама вака да се одбие дрско...
    Ни поштовање, ни култура, ни манири, ништо не остана...

Или пак имало причина зошто го одбила?

@Spicy Senorita се сложувам дека не ја знаеме другата страна од причава, што е и како е ама жал ми падна вака коа пиша. Па се потрудил чоекот, среќен беше барем по пишувањето што се спремил, купил, а после вака скроз разочаран да го остаи.
    Од култура можела да се заблагодари за гестот па и да го прими, после шо сака нека му праи и нека мисли. Глупо некако постапила.

Последна измена: 1 ноември 2023
    На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Spicy Senorita

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.612
    Ај да прашам нешто.
    1. Од кај ја познаваш симпатијава? Ако е од социјални мрежи, пиши пропало.
    2. Дали и си ти неа симпатија или само проектираш?
    3. Сакаше да ја импресионираш и зошто? Ја имаш на дејт покането?
    И за крај, веројатно се плашела од твои задни намери, па реагирала така. Ако не се познавате, а почнуваш поклони да праќаш, ќе и делуваш сумљиво. Никој на никого не верува денес, а богами и со право.

На Selena01, Curious cat, Осе и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.224
    Допаѓања:
    26.618
    Мојов на први пољубац ми даде ружа.
    Па заедно си идевме во автобус на враќање дека во ист правец и имаше девојки едни онака нѐ гледаа ко:smirk:

На Евроазија, Mrs. right и SummerGirl им се допаѓа ова.
  7. Spicy Senorita

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.612
    Ау, јас лани се запознав со феноменот Стефановски и Мандар. Си реков, чекај да видам зошто ги критикуваат. Изгледав неколку видеа, ништо оригинално ама затоа многу простачко, да. И го памтам Стефановски по една реплика, демек тој никогаш не би платил кафе или што и да е на прв дејт. Па потоа знам со мајка му и татко му имаше видео, делуваа на најнормални луѓе (ете дека не е секогаш до родителите, мојата теорија е дека е до друштвото). И знам дека мајка му го искритикува оти го фатила како и се дери на женска му. Таа кутрата, истопорена на тие видеата, цела горда. Мислам и дека сега жена му е. Ама не знам бе, дечково врвно изгледа, ама е од тие кои само уста да отворат и толку. И така, од тогаш и да ми излези нешто, кликам not interested и рајат сум.

8. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.850
    Допаѓања:
    182.945
    Не е некултурно или безобразно ако некој ти постави граници и те држи во рамките на тие граници. То шо ние одиме out of our way за нешто кое не е барано од нас е само наш проблем и ничиј друг. Колку поќе знајме кај седиме со луѓето - полесно ќе се сносиме со та реалност. @SigmaMan уште ко пиша неќев да ти пишам пошто рече си испратил и се гледаше дека ти е желба. Рече симпатија. Толку многу работи без дејт, испратени на симпатија е coming off too strong и се вика love bombing. Ова го претпоставувам јер то е симпатија. Некој кој симпатишваме а уште немаме ништо со тој некој. Дури и другата страна да има взаемни чувства, премногу е за фаза "симпатија". Само пријателски совет, прати го темпото и на партнерот/симпатијата и границите шо си ставате меѓусебе за да избегниш вакви ситуации во иднина. А сега жал ми е дека не испадна како шо си замислил.

На Nausicaa, MeowMeow и crimson им се допаѓа ова.
  9. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.520
    Допаѓања:
    5.800
    @MarigoldA
    Секој може да бира што ќе прати, и со што ќе се опкружува, точно, и си постои и квалитетна содржина и оние кои ја пратат.
    Само колку повеќе се енајблира вакво понашање(ова другово), се позастапено е, повеќе се промовира, зема замав и добива ветар у леџа, што и го гледаме последниве неколку години.
    Зошто луѓето сакаат да одат по линија мањег отпора ваљда.
    И така се позастапено станува, што може да се види и резултира во општ културолошки пад.
    Ете пример, споредба на културата пред и по социјални мрежи. :shake:

А чекај ликов е вистински лик, не измислен?
    Што е неговото лик и дело, уствари не знам дали и колку сакам да знам. (facepalm)

Последна измена: 1 ноември 2023
  10. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    21.601
    Допаѓања:
    199.735
    Кој? Што? Зошто? 8-|
    На dial up сум јас, појма немам од феномени :tmi: :rofl:

11. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.520
    Допаѓања:
    5.800
    Немам појма, чекаме да дознаеме. (fingers)

12. Curious cat

Curious cat Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2023
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    3.068
    Ако некој сака да ми праи друштво утре на концерт, нека ми пише, околу 1000ка е карта.

13. Cloi

Cloi Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2023
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    266
    Дефинитивно сум човек што ги сака раните утра и есента.
    Отидов да земам топло пециво од пекара, седнав на една клупа и уживав во утрото и шаренилото на бои, кои ни ги пружа есента.
    Сега е време за првото утринско кафе :coffee:

На Евроазија, minne992, neno0o и 9 други им се допаѓа ова.
  14. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.032
    Допаѓања:
    18.275
    Кој е тој?

15. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.963
    Допаѓања:
    24.557
    Се гледа нешто надвор во 6 сабајле, не е мрак? хаха

16. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.032
    Допаѓања:
    18.275
    Се гледа се гледа.
    Се согласувам сабајле во 6ипол беше преубаво :inlove:

На Cloi му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.196
    Допаѓања:
    43.919
    А се знаете воопшто со женава, имате комуникација? Сте излегле ли?

На crimson му/ѝ се допаѓа ова.
  18. izabela.nik

izabela.nik Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2013
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    6.115
    Се ближи викенд па се развеселувам. Иако не работам.

На Thebotpet, Космонаут и ruben-neves им се допаѓа ова.
  19. Thebotpet

Thebotpet Активен член

Се зачлени на:
    28 септември 2023
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    11
    Mi treba nekoja promena

На Dashing:) и izabela.nik им се допаѓа ова.
  20. SigmaMan

SigmaMan Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2022
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    692
    Некултурно е сите мислења да ги игнорирам на форумов, само ќе кажам дека веќе ништо не е важно. Завршена работа, трајно и без втор план.