Не знам за Универзуми, ама сум за живеење во маала/комшии со иста свест. Поготово во МаЌедони'а. Иначе замислите да се "нормализира" живеење во исто маало и зграда(евентуално свекрвите во друга зграда може, ок, ајде мир)со блиски и пријатели. Ко што е и природното стање на човекот нели. Интересна замисла.
Како и да свртиш, без везе е сликање на гробишта и починати луѓе. Јас не дадов баба ми никој да ја слика почината, која е поентата? Баба му на мм ја сликаа така и низ цела фамилија кружеше тоа. На мм му беше преглупо. Што има да ја памтиш особата така? Покрај цел живот поминат со неа? И гробот? На братучед ми гробот го објавуваа, као цвеќиња меќиња ставале. Не го спомнале додека бил жив. Лицемерија.
Не знам дали поеќе сакам зафатени мужи да се понашаат ко слободни, или вие слободниве да се понашаат ко зафатени, у поглед на имање муда, еве на.
Тие што ја сликале имаат памет? Ненормални. Најинтересни ми се оние кои не комуницирале со покојниот, ама се фалат како често му одат на гроб. Изгледа поени собираат. Демек... Го почитуваат. А додека бил жив грам почит немал од нив.
Ветерот се смирил надвор, ја нема повеќе моќта да дува снажно и вее ... Се надевам оти и јас така ќе ги изгорам емоцииве еден ден, ќе ја снема горчината и празнината...
Искрено во денешно време тоа е и најмал проблем при се што се објавува. Не глеам проблем, шо си поминува у момент у живот тоа и си објавува….
Вечерва многу редок феномен, може да се види поларната светлина од повеќе земји од регионот Словенија, Бугарија
Будали луѓе. На погреб телефони да одземаш треба, без осет. И да, кога ќе почине некој, најсакан е тогаш. Срцепарателни објави, сликички за лајкови
Еден тон лицемерие. За погреб се први, а онака никаде ги немало. Штета голема што почина. Многу добра жена беше. А на таа жена не и се јавила ниту еднаш.
Леле, леле....Нели им е језиво да сликаат мртов човек? И јас сум видела вакво нешто, на една комшика и пратиа слики од нејзина почината тетка, кога ми покажа им се чудев на паметот. Инаку чичко на мм кога почина баба му на мм дека чичко му беше во странство и неможеше да дојде на погребот, им рекол на децата негови да ја сликаат, со кој памет?
Очај, очај насекаде. До толку да неможе да се биде сингл 2секунди и да се функционира без врска и дечко. И после од каде токсични врски, бракови, разводи.
Дечки а да ја префрлите морбус темава од погоре во посебна или некоја друга тема? 3 страни веќе се испишаа веќе за ова.