А ти шо се мешаш во мојот кревет а? Шо сакам јас тоа ќе праам, како ми одговара така. Демек вие сите имате мажи со стапови долги како ајфеловата кула па сите сте задоволни.
А каква врска има тоа што сега немаш никакви гинеколошки проблеми ?И не значи дека на 40 години ќе немаш ,можеби сега немаш ама тоа не се знае ,и дали знаеш колку немаат проблеми никакви ни сопругот па неможат да имаат деца и на 25 години . Ок немој да ме сфатиш погрешно ,кој кога е спремен ќе си има деца ,некои и не сакаат нивно право ама сакав да ти кажам немора да значи ако немаш гинеколошки проблеми дека нема да имаш проблем за зачнување ,не се однесува само за тебе ова ,дај Боже сите кога си сакаат да си имаат деца .Немој да ме сфатиш погрешно .
И по не знам кој пат се повтори тезата дека оној што нема, повеќе дава за разлика од оној кој има. Нема да пишувам да долго и широко , да скратам : бевме Македонија 15 дена и маж ми запнал да јаде супа од петел , па појдовме до една сиромашна фамилија кои чуваат кокошки и петли. Јас останав со подзината уста кога жената што излезе у двор рече : штом ви е мерак за супа со тазе зготвен петел ви го давам последниот петел што го имаме дома. Господе боже, буквално луѓето леб немаат дома , а жената и последното што го имаат ни го даде. Секако го плативме иако не ни побара пари. Сакав да кажам тие што немаат даваат повеќе од оние кои имаат. И не само тоа, туку тие што имаат не се благодарни за ништо, станато е се себично , нехумано , ненаситно од тоа што има , да има се повеќе и повеќе. Немам коментар, сеуште сум под импресии од одморот во Македонија.
Не знам зошто кога ќе имам убав ден си помислувам зошто имам убав ден што ќе се деси сега? И бум следниот ден веднаш нешто лошо, кавги, нервози, стресови… Не заслужувам ли еден убав мирен период? Или едноставно сум опкружена со лоши токсични луѓе што прават да тонам…
Може ли ова вака без политичка коректност да иде на пин во форумски правила? https://mojzbor.com/spravuvanje-so-malogradjanstina-i-zlite-jazici/
Зошто пишуваш јавно имам право што сакам да вратм! Дали ќе те поддржам или осудувам е мое право! А баш ми е гајле за твојот кревет, си го гледам јас својот, во кој не глумам ни тага, ни среќа, ниту пак оргазам! Мојот маж ме сака и почитува, а и јас него, затоа сме во брак, а не зошто имал или нема "долг стап" (мислам каков е овој израз побогу) Не се заснова кој колку заработува, ниту пак некој некому плаќа за задоволствата што си ги пружаме, што бараш да си тогаш во брак? Биди сама и што сакаш прај!
Ова ако е снаоѓање во животот, да земеме ние среќно мажениве што не глумиме, да се разведеме и сите да бараме со пари некој, што ќе ни плаќа за секој оргазам (па дури и изглумен). Гуд фор ју, што не си замислуваш ваков хорор од живот, зошто ова е се само не брак и асален живот.
Добро е што не доби коментари од типот - А ти очекуваш некој нешто да ти даде? Од примери околу себе... Тој што нема ќе гледа да даде и повеќе. А тој што има гледа да помине поевтино или нема да добиеш ништо од него. Богатите се скржави (има и исклучоци). И тоа што го имаат им е малку. И лакоми се за повеќе. Кога треба некаде нешто да дадат гледаат да поминат што е можно поевтино. И само кукаат дека немаат пари.
Сдк луѓево некако немаат осет за ништо, сакаш да пушиш и да си на истиот ред што си била пред 10 минути, мислам ќе биде. Некогаш мислев дека е до мене, но некогаш мислам дека живеам во кочина. Прво од возрасните фалат основни манири, зашто ние од нив гледаме и учиме. Не е тоа кај појде младината, потфрли старината изгледа.
Уште не ми е јасно зошто кога се зборува за квалитет на алишта и ќе каже некој дека купува од ЗАРА го тепаат филмови дека купил некое брендирано парче облека од Париз или Милано.
Bidejki sme siromasna drzava ,najsiromasnata vo EVROPA,i toa ZARA se prodava vo nekoj mol,ne na tezga ili lokalno dukance. Zatoa kaj nas mu doaga kako brend nesto posebno,i sreka e da imas pari da si kupis nesto novo,na ovaa inflacija,od bilo kade.
Е ајде де. А баш тие зара, хм, итн итн, се најефтините тука во Германија. Исто како од пазар да си купила
Ајде, првото мислење ми беше избришано, па затоа на убаво ќе ти кажам. На тебе ако ти се доволни задоволствата во кревет, нека ти се. Јас си сакам и нешто повеќе. Која си ти да ми кажеш да бидам сама а? Зашо да бидам сама? Маж ти ако сака се да му удоволуваш нему, слободно прајте си шо сакате. Мојот сака и на мене да ми удоволува. Е сега ти шо имаш ефтини очекувања, и твојот не ти дава ништо освен задоволство, јас не ти сум крива.
Да, сиромашни сме ама и по европскиве метрополи не глеам да се продава на пазар Зара, туку какви не им се гламурозни продавниците како за улична мода. А реално за нивен стандард Зара е обична поефтина продавница, достапна речиси за сечиј џеб и нема што да се очекува да биде висока мода, коа не е. Масимо Дути веќе е подруго, и тој бренд нели е нивен.
Госпоѓа АДАМСОВА,па што се правдаш ма,сакаш ЦЕЛ ПАКЕТ ОД МАЖ,да го бива за све,и сите жени би така ,и тоа е нормално,ама еве ти си поискрена па си кажа.И ја би играла така.
Среќа е да имаш да јадеш и да имаш покрив над глава, а не да купуваш од ЗАРА каде што јакна е 4 000 ден. За тоа дека сме сиромашна држава сме, ама како тоа сме сиромашна а има еден куп 'брендирани' продавници.
Зара е најгрдиот бренд што сум го видела. Парчиња без вкус, бабинско, и еден фустан да имаат ќе го усерат со непотребна сеченица за само десната полуцицка да ти е надвор. Парфемите исто ко со азотна киселина да си се испрскал. На 10x10cm ташничка ќе стават цена 1590 денари за само носот внатре да си го носеш, веома тренди и модерно.