Пресконференцијата на Лавров само чинам на Телма ја даваат, мислев дека целосна снимка е, ама само инсерт било.
Изгледа уште овој е, па после вестите го дадоа, или пак е инсерт од вчера. Не ги пратам дотолку, кој како иде и си оди. Блинкен замина пошто Лавров присутствувал? Ова исто како кога бевме второ одделение, не си играм со тебе ако се дружиш со Трајче.
Или... Не ме ставај на иста маса со Петко. Не зборувам со него. А ќе доаѓа Петко? Ако он иде, јас не идам. Детска работа.
На една свадба имам слушнато дека некои од гостите кога виделе со кого седат на иста маса побарале да ги сменат на друга. Сега со ситуацијава ми текна на случката.
И декември дојде, а? Ај да видиме како ќе ја завршиме и заокружиме оваа година. Можеби ќе изненади нешто.
Декември. Остана уште еден месец од 2023. Повторно година на промени, некои кои немаше ни да ги предвидам или едноставно не замислував дека така ќе се случи, но бидувам наивна. Ама во целост би рекла добра година, далеку подобра од 2022 за која црева ми се превртуваат кога ќе помислам. Оваа година бев храбра, самостојна, се послушав себеси, својот инстинкт, и бев во право. Оваа година успеав да си остварам една желба. Оваа година исто така успеав да го сретнам него. Оваа година работите во животот тргнаа на подобро, далеку од совршено, но на подобро од каде беа. Барем повеќето. Нека наредната година биде година на остварување на соништата, уште подобра од оваа. One can only hope and try.
Дошло први Декември а ? Како што пее Леа во нејзината песна : ich hab's nicht mal gemerkt и јас не приметив дека дошол најубавиот месец во годината . п.с. 2:30 минута , најубавиот дел од песната , јухууууу А Дедо Мраз уште спие , а ? Морееее, ко ќе го подберам, ќе се види и Дедо Мраз и Дедо Газ , треба да се фати за работа Имаме снег надвор и минусни температури , убавини , се е бело, одма скока расположението Јухуууууу дојде Декември , але але але
@Herrera најјака си ми со овие видеава и гифчињава. Толку позитивна и откачена, оптимистична, весела, му се радуваш на животот, во се наоѓаш нешто позитивно. Се познава дека уште го имаш детето во себе, го негуваш и одлично ти оди. Секоја чест. Остани си таква. Сите не можеме такви да сме за жал.
За мојата свадба беше тоа. Татко ми отиде да кани едни роднини и мажот го прашал - Ќе го каниш Х? Татко ми му рекол - Да. И овој - Е па тогаш нема да дојдам. Дојдоа жена му и децата. Не дојде и тој другиот.
Е тоа е карактер бе и за поштување. Нема да дојдам, значи не. Крај! После може криво ќе им е малце ама јбг, карактер, принципи. У случајот Х пропуштил добра храна, дружба, разговори, дебати и оговарања, а САД шо пропушти? И ај бар тој Х си бил чоек од збор, не се ни појавил ич, а дегенов избега ко пичка, немаше муда и доблест да седне и да се соочи ко чоек, да поразговара ко шо доликува ама шо друго да се очекува од Американец.
Не можам да разберам зошто не дојде. Секако немаше да седат на иста маса. Бог да чува. Реално.... Не може јас да не појдам кај тебе на свадба затоа што не ја сакам Трпана
Љут си бил чоекот на тој другиот ама очигледно и кон вас немал почит. Инат е тоа и ништо друго, кај постарите генерации доста го има тоа, посебно коа станува збор за вакви прослави. А вас ви е гајле, може поарно шо не дошол, да не ви шири негатива само и да седи ко намќор. Кој сака ќе дојде, кој не, не мора, он губи. Затоа викам, после може да се каат и криво да им е.
Глума, смислено сценарио/приказна, со една крајна цел: уништување на една моќна мрежа а со тоа и слободата на говор. Колку и да глуми човеков дека е против големите од Давос, толку повеќе се бламира. Тој е само уште еден пион кој игра во прилог на спроведување на агендата на светскиот економски форум.
Почитувани (0:23) прилепчани... ахх извинете, длаабоко ви се извинувам, најпочитувани битолчани (хе хе) како сте вечерва без вода, цистерните се тука, без гајле работата е