Каде сте вие што ги гласате овие ДЕБЕЛИ што ни ја водат државава и се грижат за нашата 'безбедност'. Море и вие со нив заедно да скапите по затворите и да ве убијат на плоштад. Имбецили партиски.
Ја се прашувам дали од тие што постираа и постираат се во врска со Вања ќе искочат на протест доколку се организира. Или доволно е по едно две сториња и нивната работа е завршена. Се кладам дека ни 20% од нив нема да искочат.
Се постира од солидарност, не знам како и во тоа најдовте проблем. За што протест, за што ќе протестираш?
Ок. На пример да се смени занок,да бидат осудени на доживотно а не на 5-10-15 год. (се надевам дека ќе добијат најголема казна иако за вакбо дело малку е било каква казна), да се бараат оставки и ред други работи.. има за што да се организира протест, кога можат за се и сешто да се да протесираат може и за вакви битни работи, ама пошто живееме во ваква вукојебина свако чудо за три дана. Само жално што заврши млад живот уште пред да почне
Па уште нема ни истрага а не па одредена казна. Оставки зошто? Мислам дека го научивте зборот протест и сега на секое се повтара колку само да се каже нешто.
Конечно најдов наполитанки од лимон шо немаат вкус на Сјај... Не прашујте као знам на шо има вкус Сјајот. Иначе, се произведуе уше Сјај?
Не. Фабриката е под стечај. Ехххх... Ме потсети на времето кога од сјаеви за садови ги имаше само Сјај и Глос.
Во темине за врски сум прочитала неколку пати како девојки бараат совети дали да продолжат врски со коцкар, (бивш) наркоман или некој кој бил во затвор. Значи баталете срцепарајучи причи за луѓе што се смениле, луѓе што од проблеми посегнале по дрога па се очистиле. И да, секогаш и најчистиот на крај може да ве тресне од земја. Ама од старт пресечете и тргнете се настрана. Ако е чист и се сменил. Ќе си ја најде може среќата на друго место. Вас барем нека ви е до некаде мирна душата.
Ќе пишев нешто/ за коментаториумов шо иде и овде, ама искрено не сум расположена за кавги и расправии. Само ќе пишам ваљда и јас слично се прашувам, некои се баш навлезени во Шерлок Холмс mode. Како и да е, не сумњам дека сите не потресе случкава видно.
Не ти се јавуваат да те слушнат како си. Не ти се јавуваат да ти честитаат за детето што ти се родило. Не ти пишуваат на фб. Буквално, никаде ги нема. Заминуваш во странство и дури тогаш им текнува дека постоиш. Море мрш таму. Да не ве видам.
Ама на нас ништо не ни чини нели? Ако шерне од тренд го прави, ако не сподели бесчуствителна кучка е. Не знам како може да ви се угоди....
А кој рече да не се шернува? Океј гест е, солидарност е. Поентата ми беше колку од тие што шернале навистина ги заболе или само се приклучуваат на тренд.