Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. marsilia

marsilia Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2023
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    2.602
    Кога сме биле деца не сме размислувале дека тие моменти и собири за некоја година ќе завршат. Ми недостасува да е тука баба ми, да сме деца со братучедите и да се собереме, да отвораме заедно пакетчиња и играме пак сите заедно. Да нема скарани роднини поради парче имот после смрт на родителите и за тие пусти пари што се отепувачка. Сега кој со кого не збори, кого го нема веќе во овој свет, а кој си тера свој живот, сте се оддалечиле и немате ни контакт.

Единствено што ме теши се зборовите на баба ми последните месеци пред да почине. Дека стигнала до 80+ години, проживеала и сега доаѓало наше време, да сме уживале во младоста и дај боже да сме проживеале толку како и неа. Среќна била што имала толку внуци и што староста и била исполнета со нас.
    Пак солзи ми течат додека пишувам, но пробувам тоа да си го мислам.
    Си викам можеби веќе не се собираме со поширокото семејство, ама фала богу родители, брат, дечко се тука. Да ми се живи и здрави тие, во моментов тоа ми е најважно.
    Ќе се сеќаваме на минатото и убавите моменти, ама во сегашноста и иднината само најблиското семејство ми е битно да ми е тука.

На simoncelicius, Tomasa, Tinaaa и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.857
    Допаѓања:
    41.170
    Воопшто не е срамота. Одиш на работа 8 саати, додади спремање, одење и враќање - околу 10 саати од денот само за тоа. Минимум. После тоа да се вратиш, да спремиш јадење, да јадеш, да измиеш, па да зачистиш, да средиш и толку, отишол денот. И тоа треба да го идеализираме, да имаме вкупно 45 секунди во денот за себе и за семејството? Ништо чудно што толку луѓе се константно преморени во брнаут, баш поради тоа што за 24 часа се очекува да имаш време за СЕ'. Тие луѓе што ги идеализираш сите се сега на терапии со години и мислат дека е скроз нормално да имаш хипертензија од 30 години.

Не знам, го читам муабетов и ми е незгодно како тоа се восхитувате на мачење.
    Мене ми е мило што луѓе можат да си дозволат чистачка, да си дозволат готвена храна секој ден без да се замараат за садови и ручеци, да си дозволат викенди со шетање со семејството без да мора единствените два дена да им се за робување дома. Го посакувам истото за сите и да прекинеме да се осеќаме виновно за одмор.

На *Amethyst*, MeowMeow, Bezimenka90 и 21 други им се допаѓа ова.
  3. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.397
    Јас сум досадија жива.
    Кога ќе фатам да пишувам. Само со бан може да се спасите од мене
    А џабе што сум активна, кога не ме сакаат :D

фала сепак :l::l: мило ми е што паѓам некому во очи

На Spicy Senorita, GirlLove, Anyshka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    21.477
    Не ми е својствено и разбирливо да немаш желба да зготвиш нешто за семејството. Не ми е и нема да ми биди. А време за се’ се има, посебно ако сте само двајца со сопругот дома.
    Кој сака нека си вика жени дома за чистење и готвење. Мене би ми било непријатно непозната личност да ми расфаќа низ соби. Мислам дека сум способна една генералка неделно да направам во станот, не боли.

На Spicy Senorita, GirlLove, Anyshka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. ruben-neves

ruben-neves Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2020
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    407
    јас те сакам❤️:D

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.857
    Допаѓања:
    41.170
    Па едно е да имаш желба и тоа да ти биде по желба, друго секојдневна обврска и да мораш. Ова тука што го зборите е секојдневна задача.
    Секој е способен да исчисти, нема што да си докажуваш на себе. Само некој има привилегија да си плати и да не се замара, што реално не знам кој не би го сакал, колку и да се натегате тука јас вака јас така.

На MeowMeow, Bezimenka90, Nausicaa и 11 други им се допаѓа ова.
  7. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.361
    Па и јас како што сум пребирлива за јадење, некоја непозната ќе ми готви, јас барем си знам што ставам во јадењето, тоа што си сакаме.
    И готови јадења да се пак ќе има садови, сигурно нема во порцелански садови да достават.
    За некои готвењето е мачење, за некои не, готват со љубов.
    Штета што не јадеме благо, и тоа би правела секој втор ден. А и хигиеничарката не доаѓа секој ден, 2x во неделата обично, и како го направија ова со чистењето како секојдневно да треба генералка да се прави. Не бе ние не шетаме нигде, само дома и чистење.
    Ако си одржаваш ќе си биде чисто.
    Или ако ми се истури сок, ќе ја викнам хигиеничарката да ми исчисти.

На simoncelicius и GirlLove им се допаѓа ова.
  8. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.443
    Допаѓања:
    90.837
    Прво престанавме да одиме кај пријатели дома,славиме родендени ,крштевки,дипломски,матурски надвор.
    Треба порано да резервираме зошто сите слават надвор.
    Сите се заклучивме дома.
    Кога последен пат слушнавте песна и галама кај соседи,па бука кога си одат дома во рани утрински часови?
    Порано имавме фиксни телфони,ке се затвориш во соба и со саати ке збориш потоа стигнаа мобилните,прво зборуваме и се јавувавме,сега поретко,се допишуваме.
    Дома имаме се за дружење сами со себе,серии,турски сапуници,нетфликс,форуми.
    Порано ни доаѓаа соседи на појадок,па пријатели на непланиран ручек,и планирање излет за 5 мин.Сега се со однапред договор барем две недели.Да се видиш со некој.
    Ај сврати на кафе кога ке се видиш со некој,сега тоа го нема.
    Кај смее некој дома да ни дојде?Надвор ке се видиме.
    Сега волшебниот вибер,со пријатели,родители,браќа,сестри, па види дали се појавиле двете сини штиклички.
    Па имаш опција да не поплават штикличките,а да ја видиш пораката,нели ти пишав ама не си ја видел/а пораката.
    Па можеш и да блокираш некој без да види нели?Па без грижи нема да види дека си го/ја блокирал.
    Дали гледате,па не,не гледаме, ставиле опција да не гледаме дека како друштво отидовме во П.М.

Последна измена: 10 декември 2023
    На Ahoy, elenaklasik, NoirSerpentine и 16 други им се допаѓа ова.
  9. _Naumche_

_Naumche_ Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    1.764
    Се стемни..
    Порано сакав зима. Сега таква нервоза ми прави што брзо се стемнува, не се опишува.

На Tomasa му/ѝ се допаѓа ова.
  10. IvvaNeo

IvvaNeo Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2022
    Пораки:
    263
    Допаѓања:
    541
    Се осеќам многу неубаво, секојдневно од моја генерација и помали девојки се мажат, раѓаат деца, некоја и второ… јас сум сингл, нерасположена сум зошто немам партнер, ми треба некој покрај мене како на секое живо суштество… сите како да си најдоа животен партнер ама јас не, не знам каде згрешив ама овај живот е тежок и не би сакала вака да живеам, подобро решение ми е самоубиство…
    Знам дека ќе речите се ќе си дојде на свое, не вреди за машко да си го одземаш животот и.т.н ама не е за машко туку е за мене, претешко ми е… ако ја знаете повеќе мојата приказна ќе ме сфатите, верувајте

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.335
    Допаѓања:
    29.195
    Не гледам проблем во плаќање да ти чисти некој дома, и не мислам дека треба некој да се правда за тоа. Главно зашто правдањата се смешни. Други приоритети имате? :D Не, едноставно имате пари. На никој не му е приоритет чистење.

На Bezimenka90, Nausicaa, crimson и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    27.678
    Незнам зошто принципот "тресни го и ќе преработи", не се користи и за луѓе

На *Amethyst*, Ani45, Gosh и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.911
    Допаѓања:
    23.809
    На муабетов за готвење едно е дали можеш да дозволиш во време и пари да готвиш или не можеш, друго е да немаш појма и во живот шпорет да немаш уклучено, а да се правдаш со време. И да, познавам стварно луѓе што НИЕДНО јадење не знаат да направат оти иделе на работа. Значи не збориме ретко готват ама знаат него не знаат ич.

Инаку еднаш уз муабет со другарка на телефон ѝ викам "си правев ручек тоа и тоа" и оваа зачудена вика - чекај ти сама си готвиш? Викам да. Вика - па како ти даваат твоите? Мајка ми дома не ми дава ништо да правам.
    Останав спичлес

Последна измена: 10 декември 2023
    На Gosh, Anyshka, SummerGirl и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    27.678
    Нема шо спичлес да остануваш, има такви родители, еве јас пораснав без мајка, бев само со баба и татко, баба ми израснала два сина шо не им давала во кујна да влезат па така и мене ми праеше, не ми даваше да се приближам до шпоретот. Пораснав и незнаев ни јајца да си испржам, се сама научив, можеби не го праам баш убаво али се трудам.

На SummerGirl и GirlLove им се допаѓа ова.
  15. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    11.161
  16. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.065
    Допаѓања:
    131.111
    :rofl::rofl::rofl:
    Се изнасмеав ама како тргнало...
    Ако ни е, кога си ќутиме и седиме дома.

На Herrera и sino.o.oka им се допаѓа ова.
  17. Mateica

Mateica Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    2.007
    Како па да не,ако партнерите си се приоритет еден на друг,тешко оти ке дојдат проблемите.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  18. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.447
    Допаѓања:
    16.903
    Ајде сега ќе почнат со слики од новогодишни фотосесии и со слики од пред елката, дали дома, дали во ресторан.

:rofl:

На FridaodaMk, sino.o.oka и Pa8la им се допаѓа ова.
  19. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    5.335
    @Herrera
    8) Без хишка не може да се дишка
    (heidy):l:

На Herrera и Spicy Senorita им се допаѓа ова.
  20. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.911
    Допаѓања:
    23.809
    Под проблеми мислат на сметки, деца, домашни обврски ко нели чистење, готвење:D
    Мислам... деца не значи дека ќе имам, сметки и домаќински работи секако треба да знаеш и сам да живееш. Башка тие "проблеми" ваљда се преполовуваат со партнер, не се појавуваат де ново.

На Mateica му/ѝ се допаѓа ова.