Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Vikktorr

Vikktorr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2015
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    3.271
    Нема врска, јас сакам да бидам јасен. Во ред е. Немав намера, сигурно.

На st-el му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    27.679
    Убаво те разбрав, не сакав да те навредам или слично, туку ти кажувам кои се тие шо така зборат или пишат. Обично тие се тие шо не се внимавале на училиште, или тие постарите.
    Се е ок, не сакав да навредам.

На Mnik, Dilajla123 и Vikktorr им се допаѓа ова.
  3. Vikktorr

Vikktorr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2015
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    3.271
    Затоа ти се заблагодарив за информацијата. И јас не се навредувам лесно. Мило ми е што се разбравме.

4. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    27.679
    Да, и извини малку за мојата грешка во пишувањето шо ти си го постирал, го поравиви можеш да одиш да прочиташ поново, али си купив вотка и малку голтам букви :D јебига мајка сум, сакам да се опуштам

ВоДка де аман :D

Последна измена од модератор: 13 декември 2023
    На Dilajla123 и Vikktorr им се допаѓа ова.
  5. Dilajla123

Dilajla123 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2022
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    1.477
    Ама затоа пак, имаат фејсбук и знаат да турат лајк,а и на милата фнука да и испратат стикер со ,,enjoy,,додека е на одмор,а за читање ,доволно е насловот да се прочита од некоја страна,веднаш се активира тастатура и извираат големи мисли од малиот мозок.:D

На Anyshka и st-el им се допаѓа ова.
  6. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    27.679
    Ако срцка, тоа се ќе се истребе уште малку ... :D

На Dilajla123 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.067
    Допаѓања:
    131.126
    Генерацииве што почнаа да испуштаат „ј“ во имињата и зборовите што треба да ја содржат се загрижувачки фактор. :D

На Mnik и Merten им се допаѓа ова.
  8. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.460
    Допаѓања:
    1.483
    И јас цепкам цитати ама овојпат ќе пишам една целина.

Апсолутно не се пронајдов, а ми е одмилен зошто истава тема врти постојано. Се уклучувам неколку пати и без исклучок секогаш наидувам на истото.

Никој не ти брани ти да НЕ носиш шминка, ама затоа очигледно си полна со предрасуди за оние кои ја носат. Од овде: апсолутно може било кој, независно од возраст да се шминка и „шлака“ со што сака и каква пудра и да сака. Исто како што ти избираш да не се шминкаш. Нивен избор дали сакаат да изгледат како торти. (Дали ми пречи што изгледаат така? Не, нивно лице, нивен проблем. Дали и јас ги советувам? Секогаш. Дали го правам на нормален начи, а не со „се шлакате со тешки пудри“? Не и никогаш нема зошто тоа поттикнува обратна реакција.) На што сакаат нека личат. Да потсетам дека сите постари на помладите им велат да не користат шминка. Ама тоа значи само дека некој остарел :)

Стресот влијае на цело тело. На најслабата точка најмногу, ама и на целокупната состојба. Двоцифрена е бојката на луѓе кај кои го имам забележано ова.

Ако може да не ми се вадат зборови од контекст: „седење дома“ апсолутно не значи онака како што ми го имаш интерпретирано.
    Исто така делот со храната: сериозно? Пишуваме за козметика и наеднаш вадиш храна во миксот? Каде прочита да напишам дека храна не е важна? Ама не секогаш пресудна. Мислам, некој може да се храни најздраво, а да користи варикина :D
    Нареден пат слободно прашај што мисли некој пред да си претпоставиш. Тоа не ми пречи, ама претпоставки ми пречат. Секогаш сум за добра дискусија.

е употребен намерно толку пати

Патем, во последната реченица од моето мислење пишав дека е неважно што и да (не) ставате на себе. Ама ретко кој стигнал изгледа до таму.
    Ставај или не ставај било што. Само без критики за оние кои ставаат куп шминка :)

9. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.471
    Допаѓања:
    41.106
    Денес убав ден. :)

Обично секогаш има натегање за кафе (читај: пиво). Се некој не може да дојде, де имал обврски, де не му се доаѓало...
    И денес, ми вика другаров да го викниме Димко*, таман за фудбалот.

Инаку со него се знам некои, не знам, 3/4 години, така нешто... И вечерва за прв пат дознав дека не се викал Димитар туку Горан*, а всушност тоа му било презиме, Димитров, и затоа така го викале. Окееј. :)

Ме замисли ова на еден муабет што го правевме пред некое време кога ми викаше она како ние машките имаме доста површно пријателство каде не знаеме ништо за себе, и секогаш збориме некои површни работи за спорт, автомобили, коли, жени...

И, да, тотално е во право. Не збориме ние за некои персонални теми, емоции и проблеми, гледаме да се релаксираме со муабетот.

Ама, затоа сме тука за се останато... Како на пример тогаш кога Димката беше во Германија и на муабет падна попуст на телефони таму. Без збор дечкото ми го купи, без да му пратам пари. А не се работеше за мала сума, 600-700 еур. СДК дека тоа го ценам.

Сепак постот ми беше за друго... дека за прв пат пробав од тоа германското пиво Oppenheimer и баш добро ми легна. Поради забоболки, па грипосан бев, се немав напиено којзнае од кога пиво.
    А, и мојот тим без секирации, лагано си ги помина групите во ЛШ и ми го направи денот. :beer:

*друго му е името, ама поентата е иста

На Anie93, Mrs. right, Purpleheart и 7 други им се допаѓа ова.
  10. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.746
    Допаѓања:
    40.208
    Колку треба да си несреќен од 0 до ~ за на некој што прв пат го гледаш, кој никогаш ништо ти нема направено или кажано, му кажеш дека има проблем со нервите и дека треба да се лечи само затоа што во толку гужва од народ се збуткал во тебе случајно и несакајќи? Сериозно толку ли ги исполнува кога ќе навредат некој што не го знаат и кој ништо им нема згрешено? Жално

На Anie93, Mrs. right, potatoface и 6 други им се допаѓа ова.
  11. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.448
    Допаѓања:
    5.900
    Секогаш велиме - ако гледаш проблем во сите, проблемот е во тебе. Од друга страна, безброј пати се докажало дека „мнозинството“ може да биде проблематично. Како да знаеш која од двете ситуации е точна во дадена средина? :)

На izabela.nik, Lella, Gosh и 8 други им се допаѓа ова.
  12. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.386
    Допаѓања:
    190.431
    Единственото неповторливо од македонскиот јазик се поговорките. Ги има да објасниш апсолутно секоја ситуација, и стално ми фали нешто, кога се обидувам да ги преведам на друг јазик , оти поинаку со два збора некои работи не се објаснуваат. И сега си мислам, можеби заради другите јазици, другите народи имаат поинаков менталитет, само кое е постаро, јајцето или кокошката?

Денес сдк-жив човек на се ќе се навикне. И тоа е тажно.

Последна измена: 13 декември 2023
    На Tinaaa, Polyincognito и Celltica им се допаѓа ова.
  13. Vanwik

Vanwik Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2022
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    54
  14. sino.o.oka

sino.o.oka Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2020
    Пораки:
    778
    Допаѓања:
    3.733
    Господи, зошто мора со неспособни да работам? Зошто секогаш мора да има барем тројка околу мене што ќе речат ѕидот е розов, зошто?!?

На Polyincognito и Аргентина * им се допаѓа ова.
  15. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.912
    Допаѓања:
    23.815
    Никогаш не сфатив зашто постои фразата кога логички се знае што е постаро:D

На Аргентина * и Aнонимус_ им се допаѓа ова.
  16. Celltica

Celltica Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.872
    Please elaborate :D

На Munchmallow20 и Biljarkata им се допаѓа ова.
  17. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.912
    Допаѓања:
    23.815
    Сори што ќе филозофирам малце вака.:D

Јајцето е зашто кокошката не била секогаш кокошка туку некогаш влекач, водоземец, риба и остали попримитивни животни а и тие неселе јајца :D
    Проста еволуција :D

На Gosh, Angie1432 и Celltica им се допаѓа ова.
  18. Boomer

Boomer Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2022
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    226
    Кое е задоволството да го објавуваш секој чекор надвор од дома на Фб
    Пример секое одење у кафана, секое патување и слично :|

На Mrs. right и Miss666 им се допаѓа ова.
  19. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.545
    Допаѓања:
    4.782
    Неиживеаност. Не им е секојдневние тоа, затоа мораме да видиме сите дека биле, виделе, направиле.

На Mrs. right и Boomer им се допаѓа ова.
  20. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.863
    Допаѓања:
    23.751
    Женава доби толку хејт за една изјава дека маж мора да и купи кола, стан и Ролекс, нооо сега видете кој е среќен и во врска со бизнисмен. :D

СДК кога сте автентични, true to yourself секогаш ќе ве следи тоа што го сакате, без разлика колку лудо им звучите на другите.
    Screenshot_20231213_123859_Instagram.jpg

На Polyincognito, christinnn и Hisha им се допаѓа ова.