Од каде го тоа прочита? Секој со свое мислење. Јас од почеток ја обожавам женава и цел нејзин став и појава, само сакав да кажам дека хејтерите можат да и се фатат кога на крајот она си е среќна и го добива тоа што го сака.
Механички , како роботчиња трчаме по продавници , глумејќи новогодишна еуфорија, а всушност сме презаситени, прејадени, со истапени сетила. Ги китиме куќите и улиците месец дена порано, со надеж дека радосната атмосфера ќе потрае, иако истата се завршува како предолго здодевно славје, кое некако успева да се вметне и слее со секојдневниот живот. Претеруваме со подароци за децата , смртно исплашени дека ќе посакаат нешто што можеби нема да можеме да им го купиме, а истовремено им го одземаме најголемиот дар, способноста да почувствуваат вистинска радост. Не сме богати, само размазени. Рамнодушни од преголема понуда. Без желби и копнежи за обични, мали ситници кои радост раѓаат.
Всушност, не. Не би ни напишала да не мислам дека е преовладувачко чувство. Но,мило ми е што не е кај сите, сепак...
Абе глеј, друг фетиш ми се интелегентни мужи, и тие некако увек имаат ќеш... Само един проблем им е шо се мужи.
Згрозен сум од нападот на директорката во Чашка, а уште позгрозен од тоа што истиов чин е масовно оправдан, охрабрен и поддржан од страна на јавноста. Каде и со кого живееме...
Сдк дека интуицијата мене никогаш не ме лаже. Пред некој ден, мм ме убеди да и се јавам на мајка ми после долги год незборување. И ај го послушав, мајка била, ок. Една недела ја слушав како тропа глупости по тел, и си викам чекај баш да ја пробам нешто, да и поставам стапица, да видам шо ќе напраи. И баш тоа го направи. И ете сега, и кажав повеќе да не ме бара и оти е крај. И крај е, готово, веќе никој нема да ме убедува дека мајка може доброто да ти го мисли, оти знам дека не е така. Зошто Господ ме казнил со такви родители?
Колку што те имам читано нели твоите родители беа починати? Така пиша кога поради бившиот си продала имот од твоите, и си останала на улица, си немала каде да одиш дека твоите биле починати, или се лажам нешто?