Која од вас е баксуз како мене? Два месеци ми каснеше и си викав ај конечно ваљда нема да имам за нова година и туп.... ми дојде денес. Да прославиме.
Некој да ми ги преведи овие, многу нејасна е македонската декларација: Какво тесто, мислев само крем дека е. А има 2 ќеси: И шлагов:
@Adidas888 годинава ме промаши тетката за Нова Година. Ми дојде порано. Ама затоа последните две години на летен одмор не ме заборава. Ко за белја, ми доаѓа порано.
Сакам да си се искажам, сам на себе си да си пишам, макар и никој да не прочита... Зошто јас? Зошто секогаш јас сум сам, во 26 години живот, никогаш не сум се почуствувал вистински блиско со некого, било како другар или како партнер. Година после година, надежта полека умира. Можеби судбина ми е да бидам сам. Многу ќе кажат биди позитивен, се доаѓа во свое време, но не е така. Позитивен сум со години, но нема фајде. Мислев ќе најдам друштво/девојка од факс, но иако зборам со доста луѓе, никој/а не ми е за искачање надвор од факс, сите скоро се од други градови и си имаат свој живот и друштво. Го мислев истото и за работа. Но околностите за социализација не се погодија ни таму. Каде и одам, како да ме следи некоја клетва да бидам сам. Правам се сам. Дури и можностите да се запишам негде за тренинг/курс каде би запознал луѓе ми се скоро еднакви на 0 поради возраста. Со тие "другари" со кои се гледам еднаш во 3 месеци на 1 саат се договорив некако за нова година. Поарно да не беше така. Сите ќе си додјат со девојките, пак јас сам. Искрено губам мерак за се. Ми се плаче.
Волку сум стара: А ова ме потсети на оној период кога вајбавме дома со Скајп и Винап. Си седиш дома удобно, со кафенце и грицки, и си праиш муабет со другарки, додека во позадина иде некоја плејлиста што си ја склопил. Убави спомени.
Си сака Новата Година да си ја дочека прописно. Иначе @Adidas888 и ја ко тебе. Денес ме искина стомак, значи утре ќе редам пелена.
Ова е одличен потсетник дека овој период од годината е за да бидеме реални. Не фенси шменси, не со слики од полни трпези и шампањи, дестинации, не од лажни насмевки со лажни луѓе, не лажно позитивни не, туку да се потсетиме на она и оние што се навистина важни во животот и да ги цениме овие работи. И без депресивност поради лажниот притисок дека мораш ова да го имаш и доколку го немаш си неуспех. Значи реалност.
Сакам да си ја дочекам убаво облечена. А така ќе неможам да облечам тоа шо сакам. Не ми е дојдено до секс. Од к*р ми е преко глава.
А баш сакав бело да облечам. Ама сега црно ќе биде. Онака како за погреб ќе ја почнам и другата година