Е таквите се сексуално незадоволни, односно неспособни штом дошле овде да пишуваат за секс. Тој што е способен да најде девојка нема овде да дреме и да досаѓа на девојчиња.
Кога живееш скроз друга реалност, а си несозреан со tunnel vision, не можеш да укапираш како му е на друг што не живее секојдневие на кое си ти навикнат. Ама речиси секогаш животот кога-тогаш ќе те стави на нивно место за да осетиш на сопствена кожа за сè што си осудувал и мудрувал, па затоа не е лошо да се отвори малку умот и да се има повеќе разбирање.
Омилен збор овие денови: пизма Цел за оваа година ми е да си го проширам речникот, затоа што сум полна пизма спрема англицизмите
Да не бев во добро расположение ко што сум, ќе ви е*ев маме до тој степен што ќе ја баравте мамичка ко пи*кици што и сте , ама јбг. Ајде ку*чете се, слободно. Ама не заборавајте, т. е ќе се потсетите кога тогаш секако, животот ќе ве потсети дека можеш што сакаш, ама не и до кога сакаш, и не може ништо вечно.
Има луѓе што ќе пробуваат да ве вовлечат во калта со нив. Ви го извртат секој ваш збор, дело, избришат доброто, си го препишат на себе, измислат лошото. Да ви го снижат сјот, да ве спуштат, за они се издигнат. Не, не функционираат така работите бидете без гајле, ама па ќе си пробаат они. Зошто? Епа такви се едноставно, наопаку. Не, не е до вас и не с/е тоа ваш проблем(освен ако не им дозволите). Его е тоа (наталожени) комплекси се тоа, незрелост, ходајуча несвест е тоа. Помножете ги со нула, дистанцирајте се, и продолжете си со животот со подобри луѓе. Насмевнете се. Животот е убав.
Ако обрнуваш внимание на негативното, негативно ќе ти биде. Ако се насочиш кон позитивното, позитивно ќе ти биде. Што полеваш, тоа расте. Инаку, јас си терам Хари Потер маратон, овојпат до крај, до последниот дел. Првите 4 дела на памет ги знам, последните слабо, па да се потсетам. Bloody Hell!
Извини на замарање, нели се договоривме да се игнорираме ама морам да се надоврзам дека многу ми е мило што ги банираат по брза постапка. Ажурни биле, добро е тоа. Само така. Еден да не остане од нив. Какви гомнарии се пишувале по лп, и што не се праело, ја се фрапирав, не треба да се толерира више никој. Уште и нивните малце да ги средеа и топ ќе биде. А не калакурница.
Кога зборувам со мајка ми на телефон, никогаш не се случило да ми исклучи прва. Никогаш. Ах мајко, една си..
Фелоу хари потер фан! Секоја година традиционално ги гледаме сите делови со мм. Во 2023 конечно конечно ги прочитав и книгите, се радував како мало дете
asakam da kazam vevcanskiot karneval ke pocne od 12,januari do14 januari koga vecerta ke se ceka Starata nova godina. Ete poveke od 5 veka go pravele vevcanci toj kaneval, kade gi ismejuvale politicarite, gi ismejuvale sposobnite i nesposobnite. Satira i smea do besvest.A najvazno od se e deka go finansira drzavata ovaa godina, oti go proglasile vevcanskiot karneval za kulturno svetsko bogatstvo uste vo toa vreme i sega.Пагански обицај кој постоел и опстојува 1400 години. Последните испитувања на теренот носат сигнали дека вевчанскиот карневал е постар од утврдените 1.400 години. Се цени дека неговиот почеток е 800 години пред тоа. Кажувањата и тврдењата дека карневалот не постоел во турско време се неточни, пред сè од причина што Вевчани никогаш не било под турска окупација.[се бара извор] Затоа и не може ништо од неговото постоење да биде забечежано во турските тефтери. Почнувањето на овок пагански обичај јасно ја одсликувала потребата на луѓето преку маски да се ослободат од злото и од црните мисли. Токму затоа, Вевчанскиот карневал, всушност, претставува културно-забавна манифестацијасо примеси на наука.
Ова само ќе го ставам овде за да го запамтам. @theowndemon ако може една тема за вакви тик ток/ жаргон бисери, за нас бабите шо не сме упатени(без зезање и сарказам! )
jas koga nesto ke zapnam moram da go zavrsam, e sega nesto si vetiv, resiv no nemam ideja, prasuvav vo 2-3 firmi na fb no ne sakaat da pomognat , ne mi ni odgovorija jas sum nekako skroz blokirana nisto ne mi teknuva a tuka ve ima mnogu kazete nekoja ideja nesto da rabotam od doma , ne za stalno tuku kolku da zarabotam 30/40 000 den , bilo sto da prodavam, preprodavam, no nivna roba ili nesto izrabotuvam so nivni materijali , sto i da e dobra sum i za fotoshop, montazi i takvi raboti ekspert ne sum , pocetnik no dobra sum