Главен проблем беше што ми траеше 6 дена наместо 5 и првиот ден многу лошо ми беше. Главоболка, вртоглавица, болки во стомак...чудно...прв пат така
Оние што го користат и овој ден за уште една причина плус за пијанчење, галамурдење, бахатење и лупање по гради, да не ми зборуваат за Бог и духовност, си немаат они веза од и со тоа. Фала. На другите, Мир Божји.
Сакав да направам кафе, сфатив дека ми е доцна. Па сакав салеп ама ме фати мрза, па го видов течното чоколадо и ја облив чашата со него и ставив смеса за капучино, ставив млеко и сега не ни знам што е ова што го пијам, само знам дека е преблаго, а благо не ни сакам. my train of thoughts
Од кога коледари почнаа да врват пред 07ч, не пеат туку се дерат од петни жили и доколку не им отвориш оти спиеш, се враќаат уште мин. 3-4х?
Јас не го разбирам моментот кога "пеат" роми, и тоа не деца туку возрасни мажи и ако не им отвориш, агресивно лупаат и ѕвонат на врата.
Ако си ко мене што можам комотно да се удавам во супа, за една порција ќе ти биде А домашна да не кажувам колку ја обожавам
Таа најбоља е. Не овие купечкиве пресолени што се. Туку онаа со еден тон целер, пашканат, брокула, моркови. И обавезно ја морам јогурт, кисело млеко или лимон да ставам. Ретко само така да јадам.
Не си сам, јас дури се освестив мислев во соба ми влегле да "пеат". Инаку децата културно си пееа и честитаа празници, ама затоа другиве те вадат од колосек.
Пилешкото или мисиркино е must за мене. Баш ми е идеално домашна супа за вечера, не те прејадува да ти е тешко, те држи башка не е мачно за спремање
Ова е честа појава во населба кај мене (во Мк). Има и Роми. Кога ќе ги слушнев коса ми се креваше. А немаат што да бараат. Не слават Божиќ. Не да се дерат. Мислиш гласот ќе им се фати од толку викање. А за лупањето по врати Како ненормални. И ако не им отвориш (не им отварав) одма се дерат - Ајде отварај. Среќа што тоа траеше до пред 2 години. Ставивме апаратче со шифра на вратата. Сте пишале за супи... Не сум љубител. Ниту моиве дома. Ги сакаат само крем супите од печурки и брокула. Само такви купувам.
Па од таа причина и револтов. Уше крем супа коа е, да не ти кажувам. Понекад знам и место чај, коцка супа да си растворам, да си легнам у кревет и да си читам книга.
Тоа и сакам да го кажам, што има да доаѓаат да пеат кога ниту слават ниту е нивен празник. Ама се знае за што доаѓаат, денес се дава јадење и пари, и го искористуваат денот. Почит да се немало.
Кај мене почнаа во 5 саат. И тоа беа со глас како на разглас. А, јас со едвај 2 саати сон. Не им отворив. Им отворив на разумни што ѕвонеа нешто пред 9. Ми текнува. Златни времиња. Сега појше коштаат, а ни двајца не можат асално да јадат од тие.
Јадењето го фрлаат. Ехееее... Колку пати сум нашла пред зграда и по улици јаболки, портокали, мандарини, бонбони..... Само пари ги интересираат. Па и возрасни идат како што викаш. 20 и кусур годишни Со години не е празников како што треба. Ние на времето одевме на коледе. Со ќеиф го правевме тоа. Денешниве деца слабо