Тоа од 05ч пракса е во Скопје? Зашто во Битола, ниту кога јас шетав, ниту пак сега не се случило никој порано од 09ч да дојди шо искрено ме зачуди за Скопје толку рано некој да има.
Иако повеќето го искористуваат, сепак и меѓу нив има Христијани. Возрасните ми се несфатливи, но жал ми е за децата. Па и Македонскиве. За пара ќе рипа до таван, а овошјето и јатките џит у контејнер или насреде улица. Па, не е. До лани и на двете места ни доаѓале околу 7 и нешто. Ова прв пат во 5.
Добро бе, на нас бледите девојки зошто не ни стои убаво контура на лицетооооо!!??? Се средив се, и кога се видов на светлина , имаше шо да видам. Цела измачкана. Се пребришав. Упм.
Сабајле жена со куп деца (македонци) пред да почнат да пеат агресивно пробуваа да ми отворат врата. Мислат не слушам или? Не искочив. Каква некултура.. Стои само треба многу да го погодиш тонот на контурата.
Јасно ми е се. Многу се безобразни. А за одењето по куќи да не пишувам. Многу се жалат комшиите. Коледарчиња идеа околу 6 и 30 најрано. Колку се интересни кога пеат. Да ти е мерак да ги слушаш. Моите деца лани за прв пат отидоа на коледе. Претходните години не сакаа. Прво оставија две полни торби, па отидоа на втора тура. Пак се вратија со две торби. Пресреќни беа
Во мое село, мојата генерација своевремено во 03:00 сме почнувале со коледе од возбуда. Денес, првите коледарчиња беа во 05:00. За разлика од лани, годинава имаше многу повеќе коледарчиња.
За мене е касно 9 за Коледе И јас како дете од 5-6 почнував ****** Видов како изгледа ослиќ риба и сфатив зашто увек без глава се продава
Се сеќавам на овој ден лани кога ми кажаа дека ова можеби ќе ни биде последниот божиќ заедно, душавата и срцето ми се заледија, уште ме боли тоа и се сеќавам на ова. Не е ист божиќот, благодарен сум што имам фамилија која ми остана но премногу ми фалиш, болат сеќавањата и те сакам многу и ќе те сакам до не умрам
Ме потсети ја коа идев ко дете со другарчињата од маало. Кои радости беа тоа, исто вака полневме торби па се враќавме и пак нова тура. Дека тогаш бев у зграда и околу згради и идевме по влезови по спратови. Мераци. Коа требаше да се преселиме и едно од децата вика, “веќе нема да сте тука догодина за Коледе, си одите“. А ваму кај што живеам никад неам отидено на Коледе, немав желба ни па сакав.
Децата ромите за празникот рано сабајле почнуваат по коледе па и навечер пак идат по 2ра рунда само за да соберат пари а овошјето го фрлат по улици срамота
А ставив и контура прво, па избришав па после бронзер. И со двата бев портокалова. Ај да најдам и ладен тон.