Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. see.emily.play

see.emily.play Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.197
    Срце ме боли за детенцето од Кичево, тој хорор што го доживеало. Душичка невина, детенце, ни криво ни должно...

На Angie1432, LiquidLuna, hermosa и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Pa8la

Pa8la Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2023
    Пораки:
    632
    Допаѓања:
    1.602
    Ќерката демек можат да ја вратат ако не знае ништо :rofl::rofl::rofl:

На Gosh и GirlLove им се допаѓа ова.
  3. GymGirl❤

GymGirl❤ Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2021
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    963
    Сдк дека ми е зачудувачки а и најсмешно кога ќе прочитам некаде низ нет дека некоја била пријателка со бившите. Јас луѓе неможам да ги замислам у моја близина од самата помисла ме фаќа смеа ќе го убијам на место :rofl: :rofl: :rofl:

На Dayandnight, Gosh и Pa8la им се допаѓа ова.
  4. tirkenbal

tirkenbal Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    12.628
    Една од подобрите работи што може да ги направите за себе е да испаднете од местото во кое сте растеле и живееле цел живот. Дали тоа ќе е за факултет или работа, тотално небитно. Дали ќе живеете сами или со цимери исто е небитно, зашто тоа што ќе го научите додека сте оставени сами на себе, не се учи во ниедно школо. Излегување од комфор зоната, запознавање нови луѓе, соочување со конкуренција, прилагодување на разни карактери, управување со финансии и многу други ситуации. Во цел овој процес се запознаваш сам себе, излегуваш од делузиите, излузиите и принципите со кој си растен. Сфаќаш што сакаш, што не сакаш, учиш што ти одговара, што не ти одговара, кои ти се слаби и кои јаки страни. Живеењето надвор од домот на родителите и градот во кој си растен, е школо само по себе и никој не може да те научи на тоа додека не го искусиш на сопствена кожа.

На Tinaaa, Celltica, liliput22 и 13 други им се допаѓа ова.
  5. Celltica

Celltica Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    4.240
    Допаѓања:
    27.872
    Сум била, ама ептен дете бев. Се важи? :D
    Банкет бе, имав заборавено дека постојат :D
    Викаш ради тоа бараат да се врати војска? :D

На KateKane и Biljarkata им се допаѓа ова.
  6. Pa8la

Pa8la Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2023
    Пораки:
    632
    Допаѓања:
    1.602
    Па не поради банкетите туку малце да се научат на ред мажите :D (иако и војската нема врска со тоа), ама барем нема до толку да бидат разгалени.

7. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.463
    Допаѓања:
    25.181
    Тоа ти се вика good riddance, или на нашки, ѓубрето само се исфрлило.
    Мене неодамна една личност почна ко дух да ме третира, престана здраво да ми кажува. А сме имале океј односно, пријателски, љубезен, цивилизиран, иако не сме се дружеле дружеле. По идеја на другарка да проверам, видов дека од инста ме избришала. Ко да сме во 8мо одд. :D Јас па толку пратам инста, да не ми кажеа, немаше никогаш ни да знам. Како и да е, на почетокот чудно ми беше, се чудев што се десило, се преиспитував јас себе. После сфатив дека не е мој избор, дека детинесто се понаша и дека на крај краева има право да бира со кој ќе се поздравува, дружи, гледа на инста. И сеа и таа личност е дух за мене и тоа е тоа. Изи пизи, нема потреба за драма. :D

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.361
    Мене некои и роднини ме избришале, не ни приметив, случајно видов, ми се појави да ги додадам за пријател, а не сме се ни скарале, како малине деца.

9. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.224
    Допаѓања:
    176.038
    Значи причина за мажи да одат војска е за да конечно обавуваат обврски ко чистење и диплење? Нешто шо инаку родител треба да го вдахни во тебе од мала возраст зошто е дел од живеење безразлика на пол? Ама се учат само женските деца, а машките да бидат здрави и живи?

Не. Мажите не треба да одат војска ако не сакаат. Ама фино е родителите да ги учат и своите машки деца на обврски околу домот.

П.С. Од луѓе кои познавам, тој шо најмногу се опушти во брак и жената се да фаќа по него - беше во војска. Така да културата и чистотата иди од дома. Та од страв ќо ќе ја прат краткорочно е само то, краткорочно.

На Just.do.it, Ugly Duckling, Angie1432 и 13 други им се допаѓа ова.
  10. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.397
    Ај совет
    Поради Х причини побарав да ми се блокира картичката, ама таа ми е во УЈП ставена за ДДВ. Пред некој ден добив прилив од лице кое е на истата банка. Сес ѕвонам ко мрдната да ми ја одблокираат пошто не знам дали УЈП би ми пуштиле поврат. Или да ѕвонам во УЈП да барам на друга банка и на друга сметка да ми пуштат.
    Не ми се оди во банката моја да прашувам пошто прошлиот пат чекав 40мин. Дали ќе ми пуштат од УЈП пари сепак, или?

11. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    4.003
    Допаѓања:
    13.099
    Картичката си ја блокирала, ќе си ги извадиш директно од шалтер или поднеси за нова картичка. Сметката си функционира.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.783
    Допаѓања:
    40.279
    Ако имаш друга сметка, на апликацијата можеш да си ја сменеш.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.397
    Да? Леле не знаев
    Чекај да видам
    Па може и така
    Кога ми пуштија пред некој ден извадив од шалтер
    А нова картичка е 400 ден
    Не ми се даваат искрено

smeniv
    Fala mnogu
    Valjda ke se evidentira i ke pustat

Последна измена: 12 јануари 2024
    На forumce му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.137
    Допаѓања:
    17.461
    Машките да оделе во војска оти јадењето од масата не си го кревале. А што е со кралиците што не си го креваат јадењето од масата, каде да ги пратиме :^)???

На Anie93, hermosa, Pa8la и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.595
    Допаѓања:
    14.641
    Сите колективно на превоспитување треба, и машко и женско.
    Ова е ненормална работа више.
    Не само за домаќинство и обврските во домот туку баш за све.

На Евроазија, Miss666, izabela.nik и 8 други им се допаѓа ова.
  16. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.361
    Премногу розеви очила не ќе да е на арно...
    Кој високо лета, ниско паѓа.

На hermosa, SummerGirl, GirlLove и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Pa8la

Pa8la Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2023
    Пораки:
    632
    Допаѓања:
    1.602
    Па нели прочита во другите теми?
    Мајките така ќе ги научат ќерките (кралиците) ако имаат пари да уживаат, да не го поминуваат слободното време над шпоретот. (facepalm)

Ако не си го креваат јадењето од маса, што останува за ручек да направат? Ама тоа не било приоритет.
    Ама ќе имаат пари жена да платат за тоа, да не се секираме, туку тие што ќе немаат пари јадните тие ќе си готвеле јадење за нив, мажот и децата, како да готват на комшиите.

Основни работи за домот секој треба да знае, и мажи и жени, колку и да имаат пари да платат жена.

А за машки било срамота да не знае јадење да си направи и маса да крене, ама за ќерките принцезички не било срамота. (facepalm)

Многу убаво ќе си ги воспитале децата, да не знаат ништо да направат, ама некогаш може и да снемаат пари, тркалото се врти и животот е непредвидлив.

Дај Боже се да биде како што сме планирале, ама секогаш не е така.

Не се соочиле со многу потешки работи во животот (болести, на дете болести), па затоа вака пишуваат.

18. sonuvana

sonuvana Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2016
    Пораки:
    1.290
    Допаѓања:
    2.822
    Баш фино. Како деца кога од страв ги затвараат очите пред грдите случки, така и сите оние кои со гордост и надменост постојано изјавуваат како не гледаат ТВ и не читаат весници. Наводно си се штитат, како ли...
    Розев свет, бајка, нека мине денот...

Ама затоа на социјалните мрежи се најгласни и најпаметни, веројатно од нечитање весници.

И така спокојно си живеат во сопствениот рај, кој како и секој рај нормално си има цена.
    Тоа што таа цена колективно си ја плаќаме, не ги загрижува мудриве без ТВ. Сеуште.

19. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.463
    Допаѓања:
    16.942
    Никој не рече дека ова важи само за машките :)

На Pa8la и Anyshka им се допаѓа ова.
  20. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.077
    Допаѓања:
    131.260
    Ама, ти кажавме дека служење во војска не е решение.
    Тоа мислење дека таму ќе научат ред и дисциплина е застарено.
    Многу од тие што биле и тие што се дел од војската немаат ни сенс за уредност и извршување домашни обврски.
    Да го имаш видено и чуено тоа што јас го имам, ќе ти се згади од какви се очекува да ја бранат и да гинат за државава.
    Воспитување и дисциплина се воведуваат дома. Кој не е од дома учен, и дома и надвор од дома нема да го бива.

На christinnn, hermosa, Just.do.it и 1 друга личност им се допаѓа ова.