Мразам кога… Ти кажуваат нешто онака од околу ама со цел да те навредат или да се почуствуваш непријатно. Кога имаат премногу ставови за твојот живот и секојдневие и не се воздржуваат да ги искажат. Кога без око да им трепне прашуваат се што ги интересира за сите твои постапки. Кога те прашуваат за совет а воопшто не им треба туку целта е да се сврти вниманието на себе. Кога те оптеретуваат со нивните проблеми, а воопшто не им паѓа на памет да те пршаат- како си? Од мене имаат само дискретен игнор и повлекување зошто туѓата драма стварно не ми треба, не сакам ни конфронтации, а некои луѓе стварно не знаат за граници.
Ме скина стомак од болки треба да добијам никакво апче немам дома освен парацетамол и аналгин што да правам пукнав веќе?
Топло шише на долен дел од стомак. Со помин. Лично бруфен пијам, ништо од то шо наброја не ми помага.
Имај си секогаш дома Вентор, Кафетин Менструал(Бруфен), Спасмекс, Ефридол. Тие се основна работаб при такви болки. Со лесно денот.
Приметувам често и нутриционисти и фитнес тренери и преку глупиве диети, многу се изоставени минералите и витамините. Премногу се става акцент на макронутритиентите чисто оти целиот фокус е во калории, слабеење и хипертрофија. И дека наводно хиповитаминози и недостаток на одредени минерали се многу ретки. Ахам ретки... Слаба коса и нокти, крварења и бавно зараснување на рани, вртоглавици, паднат имунитет, згрчени мускули, тремор или млитавост, замор, лошо спиење...се многу често последица на недостаток на тие небитните витамини и минерали ама ретко кој му текнува да испита. Збориме нели, ако нема друга откриена причина. Витамини и минерали се со регулаторна функција. Со други зборови, со нивна помош се одвиваат куп метаболички процеси, регулираат мускулна активност, стимулираат имунитет и тако даље. Зошто за спортисти се препорачува да се зема магнезиум? Така што јадете све ако можете, океј е да се земаат и суплементи ако одреден микронутриент фали или по потреба и не ја гледајте храната строго како калории и дали ќе ве ослабе или здебели.
Во принцип само рестрикција на калории со намалување порција е најдобро. Некои диети прават финти со храна што дава ситост да се ослаби. Здраво слабеење е со чуство на глад. Без гладување нема здраво слабеење. Дури и со вежбање пак се гладува. Или во превод додека не те боли нешто нема да се ослабне здраво.
Друже, како иде ? Претпоставувам ги гледаш Франција : Шветска Јаки се французите, играат бааги спремни. Не знам за тебе, јас се изненадив ко ги кажаа судиите од Македонија . браво бе , судат на полу финале Лелеееее уште од сега стресови ме фаќаат за после со германците, лелееее
Daa drugarke, dobri se tie nashi sudii...pred 4 godini finale sudea Shpanija-Hrvatska. Jaka e Danska...ama Germanija..sigurno kje ima +2 igrachi, edniot + e publikata, sigurno...a drugiot sudiiite..se nadevam deka nema da im popushtaat mnogu. Kako I da e drugarke, navivame za DENMARK
Другар мииииии, што е најинтересно пак за прво место ќе играат Данска и Шветска Ти текнува пред некој ден играа до последна минута и на крај тренерот на Шветска се бунеше да им го поништат голот на Данска. Па го вратија саатот неколку секунди назад, па Шветска дадоа гол и не им го важеа. И сега ко ќе играат пак со Данска, хахахахахаха ќе им вратат Шветска п.с. додека го пишувам коментарот изедначиле Ќе има продолжение ААААААААААААААААА
Kakov haos...ama mora nekogash I po poteshkiiot pat haha...a ako go prezhiveat voa Shvedska..moze I da osvojat. P.s. da ne bidesh nervozna do 8:30, ushte malce da uzivash vo rakomet
Ги урочивме Победи Франција. Добро, овој натпревар ми е секако сеедно. Леле леле за после ќе гризам нокти.