Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Maria.Vampire

Maria.Vampire Нов член

Мислам дека целта на реченицата од QueenElena беше да каже дека не е добро што православни христијани слават католички празник,а не да покаже омраза кон католичката вера.Православци за Св.Триумф,католици за Валентајн :)

Papillon.Papi and QueenElena like this.
  2. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Не сум знаела дека било Св.Триумф,Мариа еве и јас нешто ново да научам,ау ме изнасмеа,да не пукнеш. :rofl: :rofl:

3. QueenElena

QueenElena Популарен член

Да, тоа сакав да го кажам, но не е Св.Триумф, туку Св,Труфун.

4. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Аман те бре ... само да се мрчи нешто
    Еј досадни сте.
    Плус сите сте деца од 13 преку сила 15 год, што го отупевте за Валентајн као не се слави и сл.
    Досадни сте за ве читање .
    Кој што сака ќе слави ...факт е дека и за НГ и за 1Мај ке има статуси од овој тип ...

Кој што сака нека слави , дали е католик , православен христијанин или муслиман ...

Пријатен ден

5. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Е не е ни така ни вака,туку е СВ.ТРИФУН. Ако не е ни првото ни второто тогаш е третото и доста правам офф-топици простете ми модератори. :$

QueenElena likes this.
  6. Marjan007

Marjan007 Популарен член

Гледам многу луѓе се нервираат на ова Фејсбуков денеска оти немаат партнер, а никој не се нервира оти е неписмен за 24 мај :!: ...

7. Gioia

Gioia Популарен член

Ма ве сакам сите исто како пармезанот врз моите макарони,како шлагот врз јаготката,како циметот врз сутлијашот,како сиренцето врз ајварот, како кокосот врз бомбицата,како оревот во тортата,како вотката во џусот,како дождецот на пролет,како солта во морето,како ветрето на лето...
    Битно е да се има љубов макар кон нешто,ама не само денес него секој ден! Денов е полн со патетики и лигавења ама го сакам! И нема да готвам денес благи кога постојат совршените медени срца! :lol: :inlove:

Barbie20, Someonespecial and Keri like this.
  8. hermosa

hermosa Популарен член

Прочитав погоре дека демек Валентајн е католички празник.Не,на на народот е ,а за љубовта нема граници,нема мое -твое,нема католик-христијанин :) .
    А јас никогаш не сум придавала посебно значение на овој ден,бидејќи љубовта ја има секој ден ,и тоа во разни облици.Дека ме фаќа еуфорија,ме фаќа,си признавам :P .
    Кој како си сака си слави,нема некои посебни правила...тоа е,крај краева уште еден ден живот.

Silver.E and sweet-star like this.
  9. QueenElena

QueenElena Популарен член

Упс, на Трифун мислев, де. :lol:

10. Giovanna

Giovanna Популарен член

Можеби требаше во испукај се, ама ај...

Може ли некој да ми ја објасни оваа мода помеѓу работодавциве, па сите што се научиле да бараат слика како додаток на cv-то? Па уште не една, туку две понови. Па да ти дадам и пропорции ако не, да не се мачиш да ме мериш! :^)
    И не огласот не е за хостеса на саем, ниту стјуардеса ниту за било каква друга работа каде што е пресуден изгледот, туку изгледа работава е не ме ни интересира што ти имаш да понудиш сестро ако не те бива физички. Ако сакаш милион обуки и сертификати имај, џабе ти е.
    Мобинг во најава!

Ете така исфрустрирана и нервозна до бесвест и секој ден со се повеќе собран срам кога барам средства од моите за основни работи...наместо јас да им помагам.

anabel-a, Gioia, Barbie20 and 3 others like this.
  11. Lilit

Lilit Форумски идол

Она мисли Св. Валентин и Трифун ќе слави, во бич моуд, пуна себе, во љубов или не знам каков филм. А дечко и во 4 сабајле ми се јави со плачење, не било ништо од тоа што сакал... и не беше пијан, туку си станал човекот, си запалил цигарче и контемплирал за животот. Ама оти душа човек (да деее) не сакал прв да раскине, специфична ситуација. Да не знаеш кој на кого е жртва.
    А она...како што кажав, мисли не гази по земја, туку лета...не од љубов, туку од вообразеност.
    И не се работи за тинејџери туку за возрасни луѓе кои се блиску до триесетката...
    Не знам за кого повеќе ми е жал, ама ќе си отворам сос линија, бар да ми се исплати.

12. itgirl

itgirl Истакнат член

Ја исчистив собава и си седам. Уживам во мирисот. Уживам во светлината на денот.
    Убаво е кога сонцето пробива низ прозорецот и буквално чувствувам топлина. Убав е овој ден.

13. Antoninaaa

Antoninaaa Популарен член

Attached Files:

• don.png
      don.png
      File size:
      11.6 KB
      Views:
      526
    Gioia, sagittarius57, Purrinn and 2 others like this.
  14. AquaBlue

AquaBlue Популарен член

Вчера сабајле, во 09:45 часот, едно мало ангелче конечно ја пронајде светлината на овој свет и внесе многу радост во нашите срца. :)

Да, по незнам кој пат станав тетка.На моето небо сега сјае уште една ѕвезда. :)

Вчера кога се вратив од училиште ги најдов татко ми и братучед ми во дневната. Им реков Добар ден, а како отпоздрав си добив Ах, еве ја и тетката. Малку се збунив, ама кога ја видов сликата од едно мало слатко бебенце на телефонот кој се наоѓаше во рацете на братучед ми, одма ми стана јасно. Не знаев како да реагирам од толку среќа, не знаев што да направам попрво, само се смеев и ја гледав сликата.
    Попладнето отидовме Битола, на болница. Таму видов едно мало маже, со ангелски лик и небесни очи. :)
    Денес правев колачиња, и се трудев најубаво да ги декорирам. :) Викнав другарки дома, ќе ги честам, ќе правиме журка по иницијатива на татко ми :) Утре тоа мало ангелче си доаѓа дома, едвај чекам повторно да го видам, да го помирисам и да го гушнам. :hug:

Добредојде ЛУКА на овој свет, биди здрав и жив :l:

hermosa, kate21, Gioia and 17 others like this.
  15. Dennings

Dennings Популарен член

Да ви кажам мене многу повеќе ме нервираат тие што го хејтаат Валентајн отколку другиве што се потресуваат за него.
    Добро бе што ви сметаат толку статусите и сликите ??
    Кој што сака нека слави бе луѓе, аман, што ви е гајле ? :^) :^)
    Ако ви е глупо не го славете, ама оладете малце побогу.
    И јас не го славам,ама тоа не е причина да се правам паметна и да зборам глупости за оние што го слават.
    Секој со свој избор, кој што сака нека си слави.

Barbie20 and Decapitated.Hanna like this.
  16. lunicka

lunicka Форумски идол

Сакам да кажам нешто за православниот и католичкиот празник.Значи св.Трифун и Валентин.
    Чисто се прашувам ,онака без задна намера,и без хејтање ...
    Зошто ние сме го прифатиле денов на вљубените?Затоа што сакаме убави работи.
    Е сега,зошто католичкото население не прифати некоја од нашите слави на пример?Дали е така поради тоа што се помногубројни,па наметнуваат нешто свое,или за нешто друго станува збор?
    :?:
    Само размислувам гласно...

17. tea4e

tea4e Популарен член

И стварно не ги разбирам оние кои постојано трагаат по перфекција,со желба малите работи да ги направат големи а не сфаќаат дека среќата е во ситниците.
    Уживам во ситниците кои ме исполнуваат ,додека другите се во потрага по совршенство.

Ги сакам сончевите денови,ме расположуваат ,ме исполнуваат.Се трудам да уживам со малите нешта,кои всушност се толку големи. ^_^

Дозволете луѓенца,сончевите зраци да се протнат во вашата душа и да ви ја стоплат и исполнат. :sun:
    Радувајте се,имајте убав викенд! :hug:

Gioia, Elennaa, Barbie20 and 2 others like this.
  18. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Мене само ми е чудно зошто баш овој ден? Зошто не вчера, или утре да си изразите љубов, онака посебно, без црвени сра*а? Ма секој ден бре...
    Пример вчера по поминато цело утро и дел од попладнето заедно, преплетени, тој само стана и го уклучи тостерот. Почна да сецка, порача на братучед му лепчиња за тост и по неколку минути имав спремен тост грижливо завиткан.
    За на работа, да не фрлам пари.
    Ете тоа, тоа го ценам.

ilipili, anabel-a, Gioia and 2 others like this.
  19. Elennaa

Elennaa Популарен член

Елена се рашишала! :rofl:

Ми се смучи, седумдесет минути на столче. Тоа му доаѓа како блок час математика. :D Јас сакам да ми ја чепкаат косата, пријатно ми е. Ама дечки, седумдесет минути? [​IMG] Па задник да ти се здрви. :D Џбунот конечно се намали, спласна. Дури и премногу. :wasntme: Па цел живот сум со иста фризура.

Конечно ми се потрефи истата фризерка од минатиот пат, па не ме распрашуваше како се справувам со косиштево мое. [​IMG] Аман, фризери сте, ко божем првпат во живот коса гледате. [​IMG] Ама па на некој начин, полесно ми е, што барем некој ме сфаќа. Влегол у моја кожа/коса, како сакаш кажи. :rofl:

Поминува хигиеничарката, да ги собере влаката и ја слушам, само воздивнува: - Ооооох. [​IMG]

Два пати во годината се шишам, ама кога се шишам... вадам кило од мене. [​IMG] Еднаш фризерот на една муштерика и` рече: - Го гледаш ова? Е, ти да ми дојдеш после три години нешишана, нема ова да ти го извадам. [​IMG] Друга другарка ми вика: - Алал да ти е, секогаш средена коса имаш. Молиииим? :^) Ти не знаеш дека јас секое сабајле во шест саат ја фенирам, ја пустам, ја шприцам, за да спласне. Она на мене, ќе ми вика лесно било со мојата коса. [​IMG]

Многу ми е смешно, кога ми ја мијат косата. Со тивок млаз, тоа водата пополека ме голицка, ми влегува во ушите.... јас со осмех од шеска до шеска. [​IMG] Некој да ме види, ќе си помисли некој ватерфетиш имам. [​IMG] Ама навистина е многу незгодно, многу голицка водата. :rofl: Јас се трудам да се сконцентрирам, помислувам на равенката за квадратни равенки... - Беше b на квадрат или c на квадрат? :?: И наеднаш ме пука смеа. :rofl:
    А тоа пак кога ќе ми го врзат околу врат... јас ролка еднаш во живот имам облечено, они такво ми закачуваат. [​IMG] Не можам ништо уз врат да носам, цело време си мислам дека некој ме дави.

Ај јас отидов, да папам леќа. Петок е, ама нема грав. Леќа има. :D

20. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Јас не знам зошто воопшто им се замарате на мрчаторите, како за било што така и за Валентајн...
    Оставете ги луѓето нека си промрчат, а вие уживајте си во денов, кој било празник да славите. :D
    Се согласувам, љубовта кон дечко, кон мајка, кон било кого треба да се покажува секој ден, ама па вакви денови за славење, посветен на љубов и изненадувања и не се на одмет за никого. :D
    Моментално не сум во врска, ама како што ми е мило да гледам позитивни и насмеани луѓе, така ми е мерак да гледам заљубени луѓенца. Особено сега, растрчани по уникатни поклони, мечиња, срциња насекаде... кој што сака нека каже, мене лично баш ми е милина за гледање. :wasntme:
    А иначе, јас секогаш кога се ближи пролет имам такво чувство, ко да сум заљубена само не конкретно во некого, што би рекла другарка ми. :lol:
    И така... славете си секој по избор, кој Валентајн, кој Трифун, кој петок и викенд... :D
    Важно бидете насмеани и искористете го најубаво што може. :*