Колку е само вистинито... Лутината ни е најголем извор на аргументи и зборови, заради кои за жал неретко подоцна посакуваме да се врати времето и никогаш да не бидат изговорени. Само една секунда задржување на бесот, броење до десет и размислување какви последици може да има од зборовите кои помислуваме да ги изговориме, може да смени толку многу...
СДК дека се омажив .... ете од обврски ме немаше на сајтов долго време ( хаха млада невеста ) сега ве информирам дека и јас рипнав во тавче. Убав ден на ситеее
Никогаш не сум го ценела матријалното ниту пак сум му давала некоја особена важност. Луѓе,насмевки ,љубов,пријателства ,време поминато со одлична книга, музика 24 ч, насмевка на лице (ако не цел ден пола од денот имав ведрина на лицето..... Сега матријаното мене ме контролира,работа и само работа , и дома си ја носам , со неа и проблемите си ги носам.Заборавив да јадам ,спијам ,живеам..... И сето тоа за што ...пак човек не може да си прушти тоа што треба и сака.Што да не купам стан со платата што ја земам, а ринтам како нигер.
А ние да не сме поглупи од нив...? Као ние македонци да не сме, само негативно збориме за нас, ете тоа е.
...точно е 18 часот и 51 минути, се присетувам на некогаш првооделенчето кога секое утро во 7:00 на радио го слушав титкањето и гласот на постојано истата тетка Времето е тивко примамливо за прошетка, полека се спушта мракот, се пуштија уличните светилки и го снемува џагорот на децата од улица ... премногу ми недостига другарка, премногу сакам да го видам бебчето, далеку од добро е реткото слушање на скајп или фб , далечината е тешка ... ...замислена сум секој ден секоја ноќ... во исчекување сум , и ми треба да слушнам добри вести за здравјето на татко ми, и секоја минута од секој ден е неиздржлива, се трудам да изгледам смирено да се насмеам, додека мислите ми се постојано со него и душата ми плаче ...
Амин.Во денешно време можеме толку лесно да се едуцираме,а многу луѓе го трошат времето во безделничење.На кафе да седнеш,нема со кој асален муабет да си направиш. А има време и за серии,и за Дискавери и за книги.Само волја треба.
Ако го помирисаш цвеќето, дали ќе му се потроши мирисот ? Ако ја прочиташ книгата, дали ќе и’ се потрошат буквите ? Ако се напиеш изворска вода, дали ќе пресуши изворот ? Ако кажеш збор повеќе, дали ќе те заболат усните ? Сигурно не !!! Само ако те љубеле лажно, ќе имаш сомнеж дека се’ се потрошува, се' пресушува, само болката останува.
Само сакам да споделам дека ми се породи мачката Моментално имам дома 7 мачки и куче, и среќна сум.Посакувам да можев да вдомам уште, но толку ми се можностите. И секако да ве почастам
Ако човек се грижи за своето здравје, не значи дека е свилен.Едноставно здравјето е поважно од се, нема цена.
Значи секогаш кога ќе видам некој болен човек, со денови се опседнувам со сите болести. Истражувам на нет, постирам на фб, на фемина, на кајгана.... секаде каде што може да се прочита. Онака си се надевам дека ќе помогнам на некој.
Твојата помош на една личност и тоа како му помогна и за тоа сум благодарна Од Озбилна здравје, среќа,мир во душата и успеси на секо поле. А од личноста благослов за доброто дело. Ќе и простиш на оваа жена, што јавно со добра мисла, го кажа ова
Мило ми е и тоа премногу. Ми се наполни душата. Ако има нешто ново обавезно ќе ве информирам. Поздрави и гушки од мене за двајцата
Кога навистина некогаш на некој сакате да му кажете нешто толку силно што дури ве боли душата и страшно ве притиска,ве молам кажетемуго сега одма веднаш,утре може да биде прекасно утре на вашето место ќе биде некој друг и ќе го кажува она што вие сте сакале да го кажите а солзите ќе ве печат повеќе од било кога,исто како мене сега...
Ако мојата судбина е секој ден да патам за болката која ми ја нанеле блиски личности, ќе се помирам со тоа.Ќе се помирам со се што е од Господ,ќе се помирам но и ќе чекам подобри денови.Ваљда вака нема да биде засекогаш.Мора да биде подобро.Еден ден ќе биде подобро