Лееее кои спомени ми ги отклучи таму некаде длабоко заборавени! Енкарта бе! Тоа беше времето кога се почитуваше компјутерот како посебно место во домот. Ова ме натера да размислам што правев (покрај играње игрици) на пц пред да ги пуштат Јутуб, Фб и Инстаграм. И ми текна на stumbleupon. Овој сајт ми беше опсесија со години. Средно, си дошол дома од школо, си ручал, си истерал мала дремка, па седнуваш со несот на пц, пушташ плејлиста на Винап, се ставаш на Скајп и се допишуваш со другарките, додека листаш stumbleupon и се просветлуваш што сè постои. Голтка кафе, малце џускање, малце пеење, пораче до овој, пораче до оној, па ако некој не ти враќа подолго време го стискаш оној алармот или што и да беше, за да му привлечеш внимание... и така со саати си седиш удобно дома, по тренерки, со кафенце и грицки, ем се дружиш со друштвото, ем се забавуваш. Песни симињавме. Интернетот ни беше екстремно ограничен. Едно време имавме само 2-3 гига за цел месец. Па кога имаше понуда со 10 беше wow. Па после 30! За филм да симнеш треба да си сигурен дека вреди нетот да го потрошиш. Симнуваш еден/два, до 3 филмови месечно. Ги режеш на Цд за да ги имаш ако сакаш пак да ги гледаш. Си праиш колекција. Си позајмувате со други луѓе. И чекаш 1ви да дојде (одбројуваш до полноќ) за да имаш нооооов нееееет, јееееј, ко денес што чекаш плата! Се затерав со носталгијава, ме кине bitter sweet чувство.
Znam deka edvaj chekavte da si zaminam, da pochnete da zborite za mene.. odamna ste prochitani, samo na pochetokot se zamarav ne mi beshe jasno zoshto tolku ve polni toa. Sega vekje ne me ni interesira, se odbivaat od mene vashite gluposti, ne znam kako, mozhda dovolno propativ od sechii nebitni komentari i mislenja. Sakam da kazham… nebitni ste! Bukvalno
Секогаш кога ќе се обиде некој да ве имитира го игнорирате и веднаш се појавува некоја нова персона која ќе ве сака. Денес ќе шетам...
Добро утро Има ли некој на форумот што би можел да ми помогне да ја најдам песната на Wiltay - Hola. Арно си ја имаше на Јутуб, сега никако не можам да ја најдам. За жал е останато само видеото со инструменталната музика у позадина и како се снимало позади сцена на таа песна. Песната буквално поддржува ЛГБТ , не е нова, но криво ми е , не можам да ја најдам барем у мп3 верзија некаде. И да. И после 10 години убавецот од Сингапур Wiltay е преубаФ Коинциденција или не, ме дрма песнава баш на денешен ден 03.03 јухууу празник ли беше или ќе си свиркаме
Се додека се водиш по таа изрека што ќе рече народот, нема да бидеш среќна. Мене да ми влијаеше она кој што ќе речел до сега ќе бев у лудница. Јас почнувам од мене , се ставам за пример, не сакам да имам деца а ме притиска македонскиот народ од фамилија, до комшивки, пријателки на моиве, па се до 3-то колено и шо треба сега јас да исполнувам желби ли ? Не бе кукле, мораш да знаеш што сакаш во животот и што тебе те исполнува на секое поле. Не му ја мисли за народот што ќе речел. Најди си личност со која ќе се осеќаш ко на седмо небо љубов, топлина, разбирање, поддршка, толеранција, отворена комуникација, незаборавни интимни моменти , човек кој ќе те прифати со сите твои маани и доблести , со кого ќе се разбирате со поглед Еххх убавини кога си со вистинскиот човек покрај тебе
Иди у коментарите под сите песни, и сто посто ќе најдеш некој шо шернал линк за шернување од песната. Ја така после две години ја најдов од Lana del Ray - Playing dangerous, а не они убрзани верзи ко мачки пред парење шо звучат. И ја симињаат ради авторски права ради семплот. Сто посто ја знаеш, everybody knows that I'm a good girl, officer... Иначе, еве линкче за сите кои би им притребала.
Све, све ама кога ќе каже некоја недоквакана жена у покушај дека порано на жените им било полесно оти се знаело - прво зависиш од татко ти, после од маж ти. Не се секирате за дом, право кај свекрва ти идеш. За финансии исто, се знае кој носи кој меси. А и да немаш најдено маж, еее големо чудо, ќе ти најдат твоите. Може ќе е некој пијаница, ама ако бе, битно ќе си омажена. И да те тепа шо, сакаш низ село после за курветина да те сметаат? Седи таму и маж и дом имаш. А не сега, ќе се мислиш после средно дали сакаш ФИНКИ или медицина да запишеш, па после морало да бараш работа, па срамота било во една соба да се стискате па кутрите кирија морало да плаќаат. Па плачки оти не можеле од децата аргати да прават него да ги праќаат на школо. Па после таа ќерката курвата ќе ти барала дел од имотот, срам да ѝ е, од братот ќе зема. Тешки времиња дојдоа, да не бидеш ко стока онадена. Е овие идни генерации растат. И гласаат.
Long story short; Sh&t grows because everyone's focused on themselves and their "positive sh&t" And ignoring/ not dealing with the sh&t. And also the sh&t within them that adds to the growing sh&t. So what you do is first you deal with your sh&t. Then you acknowledge the sh&t. Then you focus on your positive sh&t. And then you grab some popcorn while you watch the sh&t unfold, and everyone losing their sh&t because of it , 'cause you can only ignore so much sh&t, 'till it can no longer be ignored. ' Cause darling believe you me it will be marvellous. #goodvibesonly
Зборовите можат да бидат како сабји, да ти ја исечат и распарчат душата... Ако, раните ќе зацелат, а нејзината големина нема да го изгуби сјајот, напротив ќе свети во полн сјај...
Скоро сите стари или сите имаме по некој дедо баба што биле пропалици или пијаници во светлото време на Братството
И еве така културно и со почит кон останатите во населбата, фамозниот тапан пак затропа во: 15 до 9, во недела. Веридба. А мене ме заболе бемката на левиот образ од газот за веридбата нивна.
Абе нив (4ца се генерација) им е ептен посреќено, допрва среќно ќе тропаат, следуваат свадбите, па раѓање на деца (едно е веќе на пат), и секако да не ги заборавиме стандардните родендени, слави, 1ви мај, илинден, 8ми септември, НГ, итн.
Викендов бев цело време активен физички. Се чувствувам дека телото си го зема данокот вечерва. Ми треба киропрактичар да ме ресетира на фабричко.
365 дена значи славење. Дај Боже уште посреќни да се ама мора некако да се зауздаат бе, не се сами тие у пустина. Еј колку ме нервираат вакви, што мислат светот околу нив се врти само.