Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.287
    Допаѓања:
    6.794
    Минута молк за сите што си ги сменија лозинките на фб вчера како мене на пример. :)
    Се ближи осми март јас не стигнав да побарам ништо за жениве мои па решив од една страна од инста да нарачам тегли со мед. Си нарачав и за мене мед со вкус на боровница:inlove: сигурно е вкусно. Баш ќе пишам ако се убави ќе ги препорачам тука. Ќе поддржам мал семеен бизнис, а во исто време ќе пoдарам нешто здраво.
    Морав вака оваа година, со бебево дома не стигнувам ништо.

На La-loca, FridaodaMk, Badii и 2 други им се допаѓа ова.
  2. exceptional

exceptional Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2023
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    572
    Нејќам да се мажам :hai:

На Cutiepie1, Bubbly-sugar, GirlLove и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    11.161
    Добро утро :yawn:

Им се чудам на оние кои работат 3 смена, како издржуваат. На млади години сум можела, ама сега на неполни 39 години неам ама баш никаква енергија за да издржам.

Затоа отспав 6 саати и фино лепо појдов до кај докторката , на 500 метри е од дома ми и си зедов боловање.

Жал ми е стварно, ама не можам да издржам 3 смена, мислам дека срцев удар ќе добијам од она вештачко држење будна цела трета смена.

Ќе се фрлам на спиење оти ми фали сон, но пред тоа морам да пишам на форумот дека си имам внука, синоќа се породи сестра ми, па нема смисла си го фалев јас лигушот / внукот на времето, па мора да пишам дека сега тој лигуш си има сестричка па ќе има друштво по дома.

Е така, време е да се наспијам како човек оти сите кои лично ме познаваат знаат дека ако не дај боже не се наспијам ко човек станувам агресивна ко тигар и може да убијам човек без око да ми трепне, до толку сум ладна ко камен.

Ајде Херера доста се прозеваш , легнувај да надокнадиш :yawn:

На Anyshka, Cutiepie1, La-loca и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.433
    Допаѓања:
    27.597
    Нека ми е наздравје. Се КОРОНИСАВ и јас.

На Bubbly-sugar, GasimGirl и SummerGirl им се допаѓа ова.
  5. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    53.475
    Со помин:( Многу витамини и одмарање:hug:

На Adidas888 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.433
    Допаѓања:
    27.597
    :makeup::*

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    11.161
    Ми ѕвонеше телефонот па ме разбуди од сон, а бев раззаспана.

Уз пат сестра ми пратила слики од бебето и направила видео како реагира внукот кога за прв пат ја гледа сестричката во болница.

Јас оти без искуство и се си мислев, кај може 4 годишно дете да покажува емоции , ама на клипот ептен со насмевка го гледа и го гали на бебето, не знам како да ви опишам, го фаќа прво за раче и потоа го гали додека ова спие. :inlove:

Кога сме кај спиењето, јас уште не сум наспана. Но ставив кафе, еве у моментот пијам, па ќе јадам суши и ќе направам еден круг, еден саат да излезам.

После ќе се вратам, ќе мавнам туш и ќе легнам да продолжам да спијам.

Мислам дека третава смена ми го скрати животот за 10 години, те до толку се осеќам издрогирано, се ми е измешано и ручек и вечера и морам да се вратам у нормала.

Пак ќе речам, им се чудам како некој цел живот работат само 3 смена, мислам на чувари, некоја работа од тој тип.

Алал да им е како издржуваат.

На Anyshka, Cutiepie1, La-loca и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.425
    Допаѓања:
    22.072
    Завршувам на работа, ај реков пошто за 8ми Март сум втора смена, да купам поклони за баба ми, тетка ми и братучеда ми и ај реков на баба ми денеска ќе и го однесам...

Одам душа златна се изнарадува што сум и купил (купив едно миризливо со стапчиња, табла за носење храна и цвеќе) седнувам насмеан ова она, ја глеам нешто не е во ред.... клапна и гледа турска серија и ми вели Старк... вака и вака... да ти кажам нешто..
    (си реков којзнае шо е сеа упм)
    Не заспав цела вечер сум будна.... тажна итн..
    (јас почнувам дасе препотувам и зовривам хаха)

Ми вели одам во ВЦ и гледам нешто ми мрда! Глушец ми влегол во станот господе не можам да се спасам.
    (ИСКРЕНО МЕНЕ МИ ОЛЕСНА, СИ РЕКОВ КОЈЗНАЕ ШТО СЕ СЛУЧИ!)

Се изнасмејв и и реков дај сирење, лепак за глувци и еден картон че најдам, и не отворај ја вратата од ВЦ утре сабајле ќе поминам ќе го фрлам. :D

На firequeenn, ElenaOfRivendell, GirlLove и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Alizée10

Alizée10 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2024
    Пораки:
    347
    Допаѓања:
    406
    Сакам да кажам денеска шетав после работа да ме фати воздух и сонце и бев до аптеката.

На Еlinas23 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Dominodancing

Dominodancing Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2024
    Пораки:
    692
    Допаѓања:
    1.746
    Си легнав, a надвор врне дожд кој се слуша како тропа на стреата, си пуштам сеа филмче "Misery" (1990) и си уживам. :party:

На Polyincognito му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.529
    Допаѓања:
    14.416
    Ме научивте ќутам и не покажувам бурни реакции и као изненадени ја коа ќе повишам тон. :^) Па кој курац ви е бе, не смеам ја нервозна да сум, и да не ми е денот, да чувам у себе све додека не пукнам еден ден? :envy:
    Е сте се заебале ја да ви кажам, се мењавам и ја полека, не трпам па кој сака нека е, доста беше и премногу.

После загрижени шо ве игнорирам и се затварам у себе, абе раат сакам алооо, толку е тешко да се сфати?
    Не ме напињајте аман. :|

На Herrera, Anyshka, Ani93 и 6 други им се допаѓа ова.
  12. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.406
    Допаѓања:
    16.800
    Понекогаш се прашувам шо ќе ми е маж во животов. Ма кој дечко. Мрш таму.

На Gentlewoman!, SaniD, Herrera и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Bubbly-sugar

Bubbly-sugar Активен член

Се зачлени на:
    15 септември 2023
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    74
    Се ближи 8ми март и едноставно ми идат секакви емоции.

Си мислам на минатото, понекогаш се чувствувам осамено, но некако после долг период како да прифатив се.

Ги прифатив работите како што биле, без regrets и осудување. Животот е еден ролеркостер. Нема правила за живеење :)

На Gentlewoman!, christinnn, Cutiepie1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.454
    Допаѓања:
    25.114
    Сега сфаќам зошто порано имав проблеми со заспивање; после неколку години играв кантер и тоа до 23. Наместо да бидам веќе во кревет тоа време како што практикувам, јас цепав игрица. И после очите ококорени, на толкави. Мозокот "ми скокаше на јаже" во черепот, долго време не можев да се релаксирам. Ко ќе ми текне дека порано играв со саати, буквално по 3-4 саати без престан... после дискус хернија, спондилоза, несоница, мигрена...
    Ама па ми фали дружењето. Цела декада горе-доле играв со истите луѓе. Заедница постоеше.
    Секоја ера во животот си има своја убавина.

П.С. Филмот "Misery" е снимен според истоимената книга на Stephen King, една од неговите подобри.

На the singer, Polyincognito, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    2.875
    Што е со маркетите? На рафт 17 денари вода, ми ја наплаќа на каса 19, уште ми прави фаца зашто сум и дала 17?
    Чоколада 105денари на каса 160 денари?
    :wasntme:

На quattro, Badii, eliesaab и 3 други им се допаѓа ова.
  16. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.742
    Допаѓања:
    38.508
    Не ги смениле цените. Да знаеш дека се плаќа таа цена што е на рафт.

На L.i.n.a.a, sugarmama_, GirlLove и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. pdb123

pdb123 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    1.448
    Допаѓања:
    5.900
    Некогаш болката станува толкав дел од нашиот идентитет, што соочувањето со потенцијално решение е како напад на нашето его, како инвазија на нашата територија.

На the singer и Scott Weiland им се допаѓа ова.
  18. Dominodancing

Dominodancing Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2024
    Пораки:
    692
    Допаѓања:
    1.746
    "Pet sematary" најдобра негова книга според мене.
    "Women are supposed to be the ones who are good at keeping secrets, but any woman who knows anything at all will tell you she's never seen into a man's heart. The soil of a man's heart, Louis, is stonier, like the soil up there in the old Micmac burial ground."

19. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.898
    Допаѓања:
    23.665
    Уау, на социјални мрежи бесни зашто оној од Беса транс го осудиле само на 20 месеци затвор.
    Ама немал намера да убие, така ли беше?
    Зашто за обичните надрогирани и пијани смртници што убиваат млади по улици разглабаме дали идејата за тепање и убиство им дошла кога обувале чевли или 5 минути пред убиството? А за големите мора големи казни?
    Ако секој е ист пред правдата, па ајде, секој нека биде ист.
    Сфаќате сега колку тоа "ама немал намера" е глупаво?

На Badii му/ѝ се допаѓа ова.
  20. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.454
    Допаѓања:
    25.114
    Што е финтата што толку многу се форсира carnivore диета по социјалниве? Одеднаш зеленчук не треба да се јаде. :drunk: