Секаков народ има. Кога останав бремена со поголемиот син не бевме венчани со маж ми. Една комшика на свекрва ми и рекла - Гледам снаа ти е трудна. Од кого е детето? Свекрва ми и рекла - Од син ми. Кога ми кажа свекрвата за ова јас и реков - Требало да кажеш дека детето е од комшијата.
Си ја сакам рутината. Не знам дали е до бикот во мене, интровертот или едноставно годините се во прашање, ама не се осеќам згодно кога нешто ми излегува на патот и ме спречува да си ја истерам рутината. Макар е и нешто просто како дупната гума која ме спречува да возам точак. Ме иритира, некако ме изместува од колосек. Но сепак сум среќна дека не ми се случува нешто екстра надвор од секојдневното, па сум благодарна на моите first world problems. Како и да е, си го ценам рутинското функционирање уште повеќе откако ќе ја надминам пречката на патот.
Прашања што ме мачат од детство: зооооооооооооооооошто пее континенти има пет, кој го смислил текстот?
@Srckata28 "Ranije se u školi učilo a i u udžbenicima geografije pisalo da na Zemlji ima pet kontinenata – Evropa, Azija, Afrika, Amerika i Australija" - here's your explanation
Ми се јавуваат од МВР за термин за сликање за возачка ама најкасно имале до 1 ипол, попладне немало. Ај нека им каже некој дека не сме цела Македонија пензионери да ни е цел ден слободен, има тук понам и по некој вработен. Ама да, народот крив.
Туффф таман ќе се израдувам за нешто и ќе иде downhill Подосадно у живот не ми било... Буквално ништо не се дешава, некој адреналински шок
Сакам да кажам дека ми е многу депресивно од собир на доживеани и да ги кажам неискористени моменти во минатото и сакам да побарам мислење дали и на некој друг му се случило а посебно на машките членови, имено се чувствувам внатрешно мртво и ми е тешко кога ќе помислам со колку убави женски личности се имам разминато и сум разменил поглед тие три секунди не ми биле доволни и сум сакал да ја гледам повеќе бидејќи ме расположила но веќе сум се разминал, и помислата дали и таа го има истото чувство како мене бидејќи ми врати на погледот, и љубопитноста ме убива дали би ми дала шанса за малку внимание, потоа кога сум патувал со автобус во друга држава сум седел со едно женско која патуваше со две другарки бевме со седишта како еден ред од четири седишта и јас до прозорот, седевме блиску дури и сум заспал потпрен на неа не ми рекла ништо.. И во еден момент после неколку саати на другарките и вика, сега после раскинувањето да можам да си најдам еден дечко... Јас ја испуштив шансата да ја прашам за контакт или да и кажам дека ми е интересна... Друга ситуација во автобус две девојчиња седеа до мене и ми побараа хотспот им дадов со саати додека траеше возењето, и на тие не им земав тоес немав храброст да им земам контакт... И друга случка една девојка со која се разминував ја застанав со поглед што прв пат ми се има случено застанавме двајцата се гледаме и таа бидејќи збореше на телефон се уплашив да не збори со дечко и, почнав да треперам од трема и реков извинете ама јас не ве познавам, и ми одговори добро не е проблем а таа зборела со другарка, после кога сфатив што направив се вратив одма ама не ја најдов беше влезена во некој влез... И милиони пријатни љубезни луѓе и машки и женски со пријатна харизма и позитивна енергија што не сум имал шанса или храброст да ги запознаам или сум ја испуштил шансата... Дали некој се чувствува слично?
Deneska se javiv vo istoto taksi za da go odnesam macorot(posto vrnese) i diskutirav za prethodnata slucka i ja prashav dali ako nosam mace vo transporter duplo se naplakj, mi rece izvinete ne e vozmozno toa dali e od nashata kompanija i rekov da ama ne zapametiv broj i deka pocna da mi urla. Mi rece dozvoleno e i machina i kucina da se vozat i mi se izvini za neprofesionalnosta na vozachot. @Billy Idol
Ете, гледаш. Тој сакал да заработи екстра дерејќи те. Ама, вака најавен не можеш да наседнеш. Добро е и што си добил извинување. А, ако некогаш ти се погоди истиот, гледај да го запаметиш бројот и да им кажеш. Тој не смее да пројде така.
Jas i onaka znaev deka sun vo pravo, samo ete na forum sakav da mu dokazham na Billy oti mi relativizirashe.
Коа ќе си вратам филмот, оние најголемите булис у школо, али оние најгадните, све у невладини, социјали и медицини се изнапикаа. И све се тоа поштени и фамилијарни луѓе денес , па како...
И мене ми се свиѓаше, дури и приказната и поуката, шо би се рекло. И Линдзи ми беше многу слатка, баш ми е мило за нea шо се опраи колку толку.
Доаѓа денес нов практикант во фирма, и постојано ми се обраќа со вие, и мене малку глупо ми дојде и му кажав, викам слободно можеш на ти да ми се обраќаш, и ми вика јас така од учтивост кон постари.. После тоа дознав дека типот е 94' роден, а јас 99' сум..
Кон надредени сигурно мислел. Не за возраст. И јас секогаш користам Вие кога се обраќам деловно кон колеги во врска со работата. Пример, приватно може да се зезаме, и се, но деловно кога сме на состанок, или меѓу претпоставени користам учтива форма. Или преку меил. Ај, ќе се опушти.
Мене колегите ме зафркаваа на почеток, дека најмала во сектор и на сите со вие им се обраќав, и колега ми вика еднаш, јас сам сум овде, никој нема ни до мене ни позади мене, зашто збориш во множина.. Друг колега ми вика обраќај ми се со ти, се осеќам помлад, и со сите сме на ти, освен со менаџмент, тие се виша сила.
Ама ова малце боли.. Како кон постари бе, за постара те сметал? И во право си е. Мене тоа персирање ме асоцира на почит кон постари. И нејќам да ми персираат. Нека ме почитуваат де ама да не ми персираат по можност. Преформално и ладно делува, добро, некад неопходно е ама кога нема потреба можат и да не се мачат.
Што убаво ќе беше ако Синеплекс даваа KFC bucket наместо пуканки. И си гризеш поховани крилца додека гледаш филм. Би коштало бубрег ама да си исфантазирам јас.
Таков ми е стилот на облекување, и односот малку ми е ладен, затоа мислат дека сум постара отколку што реално сум..
Ова може и добро е, што знам, барем оставаш впечаток на озбилна и со став, со свое јас итн. Така да, гајле ти е, нека те сметаа слободно како сакаат. Замисли обратното.. Мислам убаво е за помлада да те сметаат ама не и за дете бе аман, претеруваат понекогаш и тоа ептен. Џабе и облека и све, некако и ставот и држењето ми е такво и тоа е тоа. Не е дека се понашам детинесто, воопшто не. Ќе се опраам вајда и ја некад.